Zorlu-MEF YetGen Öğretmen Eğitimi Programı başvurularımız başladı

Öğretmen Eğitimi
Öğretmen Eğitimi

İşte merakla beklenen zaman geldi! Zorlu-MEF YetGen Öğretmen Eğitimi Programı başvurularımız başladı.

Eğitime, dünyayı değiştirme hayali olan her branştan öğretmen ve okul yöneticisi katılabilir. Eğitim yalnızca mezunlara yöneliktir, Eğitim Fakültesi öğrencileri bir sonraki YetGen eğitimine başvurabilirler.

Yetkinliklerinizi geliştirmeye ve 21. yüzyılda daha yetkin birer öğretmen olmaya hazır mısınız?

Kendini geliştirme ve dünyayı değiştirme heyecanı olan öğretmenler için “Zorlu-MEF YetGen Öğretmen Eğitimi Programı” başlıyor!

Zorlu-MEF YetGen Öğretmen Eğitimi katılımcılarımız için tamamen ücretsizdir.

Bu özel eğitim programında öğretmenlerimize, öğrencilerine rehberlik ederken ihtiyaç duyacakları yetkinliklerin farkındalığını kazandırmayı amaçlıyoruz.

Program Detayları
Zorlu-MEF YetGen Öğretmen Eğitimi Programı katılımcılar için tamamen ücretsizdir.
Eğitimlerimizin tamamı çevrim içi olacak şekilde planlanmıştır.
Eğitimimizi başarıyla tamamlayan katılımcılara başarı sertifikası verilir. Sertifika almaya hak kazanan mezunlarımız, kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sunmak için gerçekleştirdiğimiz sohbet, atölye ve eğitimlere de katılmaya hak kazanırlar.
Zorlu-MEF YetGen Öğretmen Eğitimi Programı asenkron ve senkron olacak şekilde planlanmış olup MEF Üniversitesi’nin de kullandığı Flipped Learning kavramını desteklemektedir.
Eğitim boyunca katılımcılara, eğitim ve tersine mentörlük sürecini destekleyecek olan Lider ekibimiz eşlik edecektir.

Sizleri de aramızda görmek için sabırsızlanıyoruz!

TAKVİM
1. Aşama Süreci: 1-17 Mart 2022
2. Aşama Süreci: 17-31 Mart 2022
Başvuruların açıklanması: Nisan 2022

Son başvuru tarihimiz: 17 Mart Perşembe, saat 23.59!

Program İçeriği

Tanıtım Günü
5 Mayıs
Tanıtım gününde katılımcılarımız program kapsamında kullanılacak platformlar hakkında bilgi alarak program boyunca deneyimlerine eşlik edecek ekip liderleriyle tanışacaklar.

Kariyer Planlama
10 – 12 Mayıs
Öz geçmiş, özgelecek hazırlamadan Z kuşağını bekleyen emeklilik sistemine kadar birçok konuya değindiğimiz bu eğitimimizde; kariyer yolculuğumuzu nasıl planlayabileceğimizi ve aynı zamanda öğrencilerimize bu yolculukta nasıl destek olabileceğimizi göreceğiz.

Sunum Teknikleri ve Takım Çalışması
17 – 19 Mayıs
Etkili sunum yapabilmenin ve takım çalışmasının önemini kavrarken, etkili sunum tekniklerinin neler olduğunu, hem eğitim hem de profesyonel iş yaşamına nasıl katkıları olduğunu öğreneceğiz. Bunun yanında YetGenliler ile takım çalışmasını belirli vaka çalışmaları üzerinde deneyimleme fırsatı yakalayacağız.

21. Yüzyıl Okuryazarlıkları
24 – 26 Mayıs
Çeşitli konuklarımız tarafından desteklenen bu eğitimde; bilgi okuryazarlığı, finansal okuryazarlık, medya okuryazarlığı, sağlık okuryazarlığı, dijital okuryazarlık kavramlarına değinirken aynı zamanda bu kavramları hayatımızın nerelerinde kullandığımızı, ve öğrencilerimize verdiğimiz eğitimlere nasıl entegre edebileceğimizi göreceğiz.

Öz Gelişim Aktif Vatandaşlık
31 Mayıs – 2 Haziran
Kendinin ve yaşadığı çevrenin farkında bir birey olabilmek neden önemlidir? Eğitim Liderliği nedir?

Öz Gelişim ve Aktif Vatandaşlık eğitimimizde, insanların ilk zamanlardan günümüze kadar geçirdiği süreçleri bireysel ve toplumsal bir perspektiften işleyeceğiz.

Algoritmik Düşünmeye Giriş
7 – 9 Haziran
Algoritmik Düşünme Eğitimi’nde problem çözme yaklaşımına farklı açılardan bakabilmeyi ve algoritmik düşüncenin temel kavramlarını öğreneceğiz. Bununla birlikte günlük yaşamda karşılaştığımız problemleri algoritmik düşünce yoluyla nasıl çözebileceğimizi vaka çalışmaları ile öğrenmeyi ve benimsemeyi amaçlıyoruz.

Excel Eğitimi
14 – 16 Haziran
Excel eğitmimiz sayesinde yaptığımız işten nasıl zaman kazanabileceğimizi, doğru analizler yaparak hayatımızı nasıl kolaylaştırabilceğimizi görürken aynı zamanda dersimizde yapacağımız eğitim uygulamaları ile zaman kazanımını birebir deneyimleme fırsatı elde edeceğiz.

Eğitim Teknolojileri
21 – 23 Haziran
Çevrimiçi öğrenme tasarımında kullanılabilecek teknolojileri tanıyacak, etkileşimli kitlesel ders deneyimi yaşayacağız. Sürekli değişen teknoloji ile uyumlu olarak öğrencilerimizi geleceğe nasıl hazırlayacağımızı konuşacağız.

Girişimcilik ve Sürdürülebilirlik
28 – 30 Haziran
Girişimcilik ve Sürdürülebilirlik Eğitimi’nde ekonomik ve çevresel kaynakların verimli kullanılmasını ve Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını tanıtırken aynı zamanda Girişimcilik nedir, eğitim alanında yapılan girişimler nelerdir gibi soruları cevaplandırıyoruz. İnteraktif atölye çalışmaları ile katılımcılara uygulama alanı sunarak bu alanda farkındalığın artmasını hedefliyoruz.

Girişimci Öğretmenler
Fikir Maratonu
5 – 7 Temmuz
Girişimci gibi düşünme bakış açısını kazandırarak girişimciliğin önemini kavratmayı amaçladığımız bu eğitimde Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda dünyanın sorunlarına çözümler arıyor ve bu sorunlara farkındalık kazandırmayı hedefliyoruz. Projelerini takım halinde hazırlayan katılımcı sunumları ile çözüm önerilerinin ortaya çıkmasını sağlıyoruz.

Her türlü sorunuz için ogretmen@yetkingencler.com adresi ile iletişime geçebilirsiniz.

Zorlu-MEF YetGen Öğretmen Eğitimi Programı 1. Aşama Başvuru Formu