Lisans ve Lisansüstü Yazokulu Nesin Matematik Köyü’nde gerçekleşecektir. Değişikliğe tabi ders programının son halini aşağıda bulacaksınız.
Amaç: Matematik Bölümü öğrencilerinin uzun yaz tatilini akademik olarak değerlendirmek, varsa temel eksiklerini gidermek, kısıtlı zaman yüzünden müfredata sığmayan konularda bilgilendirmek, yurtiçinden ve yurtdışından matematikçilerle tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak, bilimsel işbirliklerine yol açmak.
Kimler Katılabilir? Bir matematik bölümüne kayıtlı her öğrenci yazokulumuzun kendisine uygun bir bölümüne katılabilir; matematik bölümü dışından gelecekler ancak istisnai olarak ve yer varsa kabul edileceklerdir.
Ücret: Yazokulumuzun günlük ücreti normalde koğuşta kalacaklar için 90 TL’dir; çadırda kalacaklar için ise 65 TL’dir. Üniversite öğrencilerinin birçoğunun bu ücretin yarısını bile ödeyemeyeceğinin bilincindeyiz elbette. Kimseyi ücret nedeniyle reddetmeme gibi değiştirilmesi bile önerilemeyecek bir ilkemiz var. Ancak çoğunlukla yazokullarımızı altından kalkamadığımız bir borçla kapatıyoruz. Durumumuzu anlayacağınızı ve bütçenizin izin verdiği ölçüde yazokulumuza katkıda bulunacağınızı umuyoruz. Nesin Matematik Köyü, kâr amacı gütmemektedir (gütmesi de mümkün degildir zaten, soyut matematik satmaz!) Kurumumuz karşılıklı anlayış ve güvene çok önem vermektedir. Burs öncelikli olarak matematik bölümü öğrencilerine verilir. Kısıtlı sayıda matematik öğretmenliği, matematik mühendisliği, fizik bölümlerindeki öğrenciler de burslarımızdan yararlanabilirler. Diğer bölümlerde okuyan öğrencilere burs veremeyeceğimiz için üzgünüz.
Başvuru: 2015 Lisans Lisansüstü Yazokulu başvuru formu için tıklayın. Başvurunuz sisteme otomatik olarak aktarılacaktır. En geç iki gün içerisinde belirttiğiniz e-posta adresinize başvurunuzun ulaştığına dair bir onay mesajı gönderilecektir. Eğer bu süre zarfında onay mesajı almamışsanız, bir aksilik oldu demektir, bizimle doğrudan iletişime geçin lütfen (cigdemsahin@nesinvakfi.org). Başvurunuz kabul edildikten sonra kaydınızı yaptırmalısınız, sadece başvuru yapmak yetmemektedir.
Önemli not: Başvuru yaptıktan sonra size gönderilen kayıt mesajını dikkate almanızı rica ederiz. Kayıt formunu göndermeden ve gerekli diğer işlemleri yapmadan yazokulu kaydınız tamamlanmayacaktır.
Sorularınız için: Çiğdem Şahin (cigdemsahin@nesinvakfi.org)
Eğitim: Katılım tam hafta sayısı kadar olmalıdır (1, 2, 3 hafta vs). Haftalar pazartesi sabahı saat 8’de başlar ve bir sonraki pazar akşamı saat 20’de biter. Genel kural olarak Köy’e başlangıç tarihinden bir gün önce (bir pazar günü) gelinir ve bitiş tarihinde (gene bir pazar günü) Köy’den ayrılınır. Haftalarımızda 6 çalışma günü vardır, hafta ortasında, yani perşembe günleri tatildir ve çoğu zaman arzu edenler bir geziye (Efes, tekne gezisi, milli park vs) ya da denize giderler. Öğrenciler pazar akşamları (hafta başlamadan bir gün önce) en az iki derse kaydolur. Kaydolunan derslere girmek zorunludur. Dileyen öğrenciler kaydolmadıkları derslere de girebilirler.
Her ders 2 saate yakın sürer. Program sıkışık olduğu haftalarda dersler 1,5 saat sürebilir. Genelde günde en az 8 saat ders vardır. Aynı anda birkaç ders birden olacaktır. Katılımcıların bildikleri konularda gece semineri vermeleri mümkündür, hatta zaman elverdiğince bu konuda teşvik edilirler. Bazı dersler İngilizce olabilir; dolayısıyla katılımcıların bir matematik dersi dinleyebilecek kadar İngilizce bilecekleri varsayılır.
Köy’de bol bol çadır kuracak yer vardır. Kısıtlı sayıda çadırımız vardır, çadırınız varsa yanınızda getirmenizi rica ediyoruz.
Fiziksel bir engel olmadıkça, katılımcıların Köy’de çamaşır, bulaşık, temizlik, bahçe bakımı, yemek gibi gündelik işlerde (dönüşümlü olarak) yardımcı olacakları varsayılır. Matematik Köyü’nde bir aile ve kardeşlik ortamı yaratmaya çalışıyoruz. (Kimse kapasitesi dışında çalışmayacaktır.)
Konaklama: Daha genç olduklarından dolayı, köy evlerine, yani koğuşlara öncelikli olarak lise öğrencileri yerleştirilecektir. Lisans ve lisansüstü öğrencileri çadırlarda konaklayacaklardır. Zaten tecrübemiz gösteriyor ki, daha fazla özgürlük ve bağımsızlık sağladığından, yaşça büyük öğrenciler çadırları koğuşlara tercih etmektedirler. Eğer bu konuda bir çekinceniz varsa lütfen bize yazın. Sizi memnun edeceğimize dair söz veremesek de elimizden geleni yapacağımıza dair kuşkunuz olmasın.
13 Temmuz – 20 Eylül 2015 tarihleri arasında
Üniversite öğrencileri lise programından da ders seçebilirler. Bu dersler aşağıdaki tabloda 0 sütununda 1 bulunan derslerdir. Bazı dersler bizim elimizde olmayan nedenlerden dolayı değişebilir, ayrıca programa yeni dersler de eklenebilir.
Ders içeriklerini toplu halde görmek için tıklayın. Ders içeriklerini ayrı ayrı görmek için dersin adının üstüne tıklayın.
Sol baştaki dört sütundaki 0, 1, 2 ve 3 şu anlamlara gelmektedir: 0: Liselilerle birlikte alınan dersler. 1: Başlangıç seviye, yani lisansın bir, iki ve üçüncü sınıfları. 2: İleri seviye lisans, yani lisansın üç ve dördüncü sınıfları. 3: Lisansüstü, master, doktora ve araştırmaya hazır diğerleri.
Dördüncü sütunda dersin verileceği dil gösterilmektedir: TüRkçe ya da ENgilizce. Boş kalan hücrelerin dersleri katılımcıların tercihlerine göre iki dilden birinde yapılacaktır.