
Uluslararası Ulaştırma Sistemleri Bölümü, küresel ölçekte ulaştırma sistemlerinin tasarımı, planlaması, yönetimi ve işletilmesi ile ilgili temel bilgi ve becerileri kazandıran bir bölümdür. 4 yıllık bir lisans bölümüdür ve YKS’de SAY (Sayısal) puan türünde öğrenci almaktadır.
Bölümün amacı, uluslararası ulaştırma sistemleri alanında uzmanlaşan mühendisler yetiştirmektir. Mezunlar, kamu ve özel sektörde, uluslararası kuruluşlarda ve akademisyen olarak çalışabilirler.
Bölümün dersleri arasında ulaştırma planlaması, ulaştırma ekonomisi, ulaştırma mühendisliği, uluslararası ulaştırma hukuku ve uluslararası ilişkiler gibi dersler yer almaktadır.
Bölümün taban puanları ve başarı sıralamaları her yıl değişmektedir.
Uluslararası Ulaştırma Sistemleri 2023 Taban Puanları, Başarı Sıralamaları ve Kontenjanlar
Üniversite Adı | Bölüm | Kont. | Taban Puanı |
Başarı Sırası |
Yeditepe Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) | Uluslararası Ulaştırma Sistemleri (İngilizce) (Burslu) | 2 | 330,98 | 78369 |
Yeditepe Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) | Uluslararası Ulaştırma Sistemleri (İngilizce) (%50 İndirimli) | 10 | 219,94 | 572154 |
Bölüme girmek için sayısal puan türünde iyi bir puan almak gerekmektedir. Ayrıca, ulaştırma, mühendislik ve uluslararası ilişkiler gibi konulara ilgi duymak ve bu alanda çalışmak istemek gerekir.
Bölümün mezunları, kamu ve özel sektörde, uluslararası kuruluşlarda ve akademisyen olarak çok iyi iş imkanlarına sahiptir. İş bulmak için genellikle staj veya gönüllülük deneyimi gerekmektedir. Staj süresince, mezunlar uluslararası ulaştırma sistemleri alanında deneyim kazanırlar.
Uluslararası Ulaştırma Sistemleri Bölümü, ulaştırma sektöründe kariyer yapmak isteyenler için iyi bir seçenektir.
Uluslararası Ulaştırma Sistemleri Bölümü İş İmkanları
- Kamu ve özel sektörde, ulaştırma alanlarında
- Uluslararası kuruluşlarda, mühendis, araştırmacı, uzman ve yönetici olarak
- Akademisyen olarak
Bölümün maaşları:
- Uluslararası ulaştırma mühendislerinin maaşları, deneyimlerine ve çalıştıkları yere göre değişmektedir.
Bölümün geleceği:
Uluslararası Ulaştırma Sistemleri Bölümü, küresel ölçekte ulaştırma sistemlerinin öneminin artmasıyla birlikte daha da önem kazanan bir bölümdür. Bu nedenle, bölümün iş imkanları ve maaşları da artmaktadır.
Uluslararası Ulaştırma Sistemleri Bölümün dersleri:
- Ulaştırma Planlaması
- Ulaştırma Ekonomisi
- Ulaştırma Mühendisliği
- Uluslararası Ulaştırma Hukuku
- Uluslararası İlişkiler
- Ulaştırma Sistemleri Analizi
- Ulaştırma Sistemleri Tasarımı
- Ulaştırma Sistemleri Yönetimi
- Ulaştırma Sistemleri Operasyonu
Bölümün staj imkanları:
Stajlar, kamu ve özel sektörde, uluslararası kuruluşlarda ve akademisyen olarak yapılabilmektedir.
Uluslararası Ulaştırma Sistemleri Bölümün mezunları nerelerde çalışabilir?
Uluslararası Ulaştırma Sistemleri Bölümü mezunları, kamu ve özel sektörde, uluslararası kuruluşlarda ve akademisyen olarak aşağıdaki alanlarda çalışabilirler:
- Ulaştırma mühendisi
- Araştırmacı
- Uzman
- Yönetici
- Akademisyen
Bölümün geleceği nasıl?
Uluslararası Ulaştırma Sistemleri Bölümü, küresel ölçekte ulaştırma sistemlerinin öneminin artmasıyla birlikte daha da önem kazanan bir bölümdür. Bu nedenle, bölümün iş imkanları ve maaşları da artmaktadır.
Bölümün tercihi için ipuçları:
- Ulaştırma, mühendislik ve uluslararası ilişkiler gibi konulara ilgi duyuyorsanız, Uluslararası Ulaştırma Sistemleri Bölümü sizin için doğru bir seçim olabilir.
- Sayısal puan türünde iyi bir puan almak için hazırlıklı olun.
- Uluslararası ulaştırma sistemleri alanında kariyer yapmak istiyorsanız, İngilizce dil becerilerinizi geliştirmeye özen gösterin.
Üniversite sınavı başvuran adaylar, başvurularını ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan yapabilecek.
Merhaba Değerli Öğrenciler ve Veliler,
Siz veya çocuğunuz matematik, fen bilimleri, Türkçe veya başka bir ders konusunda sorunlar yaşıyorsa ve online – yüzyüze özel ders almayı düşünüyorsanız, doğru yerdesiniz! Hemen özel ders öğretmenleri ve öğrenci koçluğu platformundan özel ders veren öğretmenlerimizi inceleyebilirsiniz.