TÜBİTAK 4007 Körfezin Karşıyaka’sı; Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri
TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri

Körfezin Karşıyaka’sı; Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı

TÜBİTAK 4007  – İzmir Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bilimi, kültürü ve sanatı bir araya getiren “Körfezin Karşıyaka’sı; Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği-2025” adlı projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında ikincisi düzenlenecek olan bu şenlik, 18-20 Eylül 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek.

 

Öğrencilerin bilim okuryazarlığını geliştirmeyi hedefleyen bu şenlik, okuldaki eğitimin yanı sıra okul dışı öğrenme ortamlarının önemini vurguluyor. Bilim şenliklerinin, öğrencilerin akademik başarılarını artırmanın ve bilim derslerine olan ilgilerini pekiştirmenin kilit bir yolu olduğu belirtiliyor.

Şenlik, katılımcılara bilim ve teknoloji alanında eğlenceli ve farklı deneyimler sunarken, İzmir’in kültürel ve sanatsal mirasını bilimle bütünleştirmeyi amaçlıyor. Fizik (ses dalgaları), kimya (çeşitli deneyler), kodlama, STEAM etkinlikleri, sanal gerçeklik ve sorgulamaya dayalı fen etkinlikleri gibi bilimsel ve teknolojik çalışmalar, projenin önemli bir parçasını oluşturuyor.

Ayrıca, ebru, hat sanatı, ahşap boyama ve Türk Musikisi gibi geleneksel sanat dallarına yönelik etkinlikler de planlanmış. “Makey Makey ve İlginç Devreler ile Yaratıcılığa Yolculuk”, “Kil Zaman Makinesi Atölyesi” ve “Doğa Fotoğrafçılığı” gibi disiplinler arası atölyelerle zengin bir içerik sunulacak. Öğretmen, veli ve öğrencilere yönelik seminerlerle de farklı bakış açıları kazandırılması hedefleniyor.

Şenliğin sonunda katılımcıların bilim, teknoloji, kültür ve sanata yönelik tutumlarındaki değişim, “Bilim Şenliği Tutum Ölçeği” ve açık uçlu sorularla analiz edilecek. Elde edilen veriler SPSS-26 programında değerlendirilecek ve bilimsel makale formatında hazırlanarak akademik dünyayla paylaşılacak.

 

Hedef Kitle

Şenlik, tüm vatandaşlara açık olacak.

 

Proje Ekibi

Proje, alanında uzman birçok atölye lideri ve konuşmacıdan oluşan geniş bir ekiple yürütülecek:

Atölye Liderleri: Hüseyin Namdar Gürsönmez, Murat Yaşar, Nilüfer Tufan, Döns Umdu, Merve Cin, İzzet Güldoğan, Burak Kızıldemir, Mehmet Avcı, Ayhan Akyol, Funda Talay, Sevda Gürkaynak, Sıdıka Canbay, Davut Kuş, Gül Filizergil, Zeliş Kurt, Gerçek Güvercin, Dilek Güven Temel, Fatih Cemal Can, Yasemin Dedeoğlu, Emrullah Yaşar, Tülin Taşpınar, Tuba Harunoğlu, Şenay Handan Süzer, Dilek Yıldırım Turan, Mehmet Hulusi Kılıç, Dilek Uzunçam, Özlem Moğol, Emir Girgin, Pınar Kılıç Er, Murat Korkmaz, Mecnun Kılıçoğlu, Yasin Yılmaz, Nergis Canbulat.

Konuşmacılar: İsrafil Şabikoğlu, Hakan Türkmen.

 

TÜBİTAK 4007 – Bilim Şenlikleri Destekleme Programı