Elazığ Ali Kuşçu Bilim ve Sanat Merkezi tarafından Yürütücülüğü yapılan “TÜBİTAK 4004 Yapay Zeka Araçları ve Doğa Bilimlerinin Buluşması: STEAM-AIT” projesi öğrenci kabul başvuruları başlamıştır.
Proje Hakkında
Yapay Zekâ Araçları ve Doğa Bilimlerinin Buluşması: STEAM-AIT projesi, Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik (STEM) disiplinleri ile Yapay Zekâ Araçlarını (AIT) birleştirerek ortaokul öğrencilerine yönelik yenilikçi bir öğrenme deneyimi sunmayı amaçlamaktadır. Projenin merkezinde, öğrencilere STEAM-AIT disiplinlerinde güçlü bir temel oluşturarak kritik düşünme, problem çözme, yaratıcılık ve dijital becerilerini geliştirme fırsatı vermek bulunmaktadır. Proje, öğrencilere interaktif atölyeler, proje tabanlı öğrenme faaliyetleri ve eğlenceli deneyimler aracılığıyla STEAM-AIT disiplinlerinde temel kavramları anlama imkânı sağlamaktadır. Öğrencilere, yapay zekâ, robotik, kodlama, 3D tasarım gibi konularda pratik beceriler kazandırılacak ve kendi projelerini geliştirmeleri teşvik edilecektir. Hedef kitlesi Elazığ ilindeki sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerdeki 7. sınıf öğrencileri olan projede, öğrenciler uzman eğitmenler ve rehberler tarafından desteklenecek, STEAM-AIT disiplinlerindeki bilgi ve becerilerini artırırken aynı zamanda yaratıcılıklarını ortaya koyabilecekleri bir ortam bulacaklardır. Projenin bir şekilde uygulanması durumunda, öğrencilerin STEAM-AIT disiplinlerine olan ilgilerinin artması, bu alanlardaki temel kavramları daha iyi anlamaları ve kendi projelerini başarıyla gerçekleştirmeleri beklenmektedir. Bu proje, STEAM-AIT disiplinlerine olan olumlu tutumu artırarak, öğrencilerin gelecekteki eğitim ve kariyer tercihlerinde bu alanlara yönelmelerine katkıda bulunacaktır.
Hedef Kitle
Elazığ İlindeki 7.Sınıf Ortaokul Öğrencileri
Proje Yürütücüsü
RECEP AKGÜL
Etkinlikler esnasında katılımcılar:
1.Yapay zekâ ve yapay zekâ araçları kavramlarını öğreneceklerdir.
- STEAM ve STEAM-AIT hakkında bilgi sahibi olacak ve STEAM kullanarak ürün elde edeceklerdir.
3.Yapay zekâ ile Elâzığ mahalli müziğinin kaynak kişilerini tanıyacak ve tanıtacaklardır.
- Yapay zekâ ile geometrik eser oluşturacaklardır.
5.Doğa temalı tangramın yapay zekâ ile analizini öğreneceklerdir.
- Yapay zekâ ile Akran Zorbalığı hakkında afiş oluşturmayı ve slogan üretmeyi öğreneceklerdir.
7.Yapay zekâ ile şarkı sözü yazmayı ve seslendirmeyi öğreneceklerdir.
8.Yapay zekâ ile yeşil ekran teknolojisini(YAZİYET) öğreneceklerdir.
9.Yapay zekâ ile hayal gücünden gerçeğe dönüştürme uygulaması yapacaklardır.
10.Yapay zekâ destekli görsel hikâye oluşturmayı öğreneceklerdir.
11.Yapay zekâ ile doğadaki malzemeleri kullanarak görsel sanatlar ve doğa kullanılarak anime tasarımını öğreneceklerdir.
- Yapay zekâ ve doğadan fraktal keşfine çıkacaklardır.
13.Yapay zekâ kullanarak akıllı sera uygulaması gerçekleştireceklerdir.
14.Yapay zekâ araçlarını kullanarak artırılmış gerçeklik uygulamaları yapacaklardır.
- Yapay zekâyla canlıları tanıyacaklar.
16.Yapay zekâ destekli İngilizce öğrenme atölyesi ile tanışacaklardır.
17.Yapay zekâ ile ekolojik ayak izi hesaplamayı öğreneceklerdir.
18.Yapay zeka ile doğayı keşfedecek uygulamalarla tanışacaklardır.
Yapay Zekâ Araçları ve Doğa Bilimlerinin Buluşması: STEAM-AIT projesi kapsamında yapılması planlanan eğitimler, alanında uzman bir ekip ile katılımcı ve sorgulayıcı tabanlı bir yaklaşımı benimsenerek uygulamalı olarak yürütülecektir. Bu anlamda Elazığ ilindeki öğrenciler, Türkiye genelinde STEAM-AIT kavramı ve uygulamaları ile tanışacak ilk öğrenciler olma fırsatını elde edeceklerdir. Ayrıca Yapay Zekâ Araçları ve Doğa Bilimlerinin Buluşması: STEAM-AIT projesinde yer alan eğitimlerinin doğa temalı olması da “Tübitak-4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı”’nın özüne uygun olduğunun bir göstergesi olacaktır.
Proje detay ve başvuru için tıklayınız.