TÜBİTAK 2237-A Bilişsel Davranışçı Terapilerde Güncel Yaklaşımlar Eğitimi

Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) yaklaşımı gün geçtikçe yeni uygulamalar ve yöntemlerle etki alanını genişletmektedir. Gününüz imkanları göz önüne alındığında pek çok alanda olduğu gibi psikoloji alanında da teknolojik yöntemler kullanılmaya başlamıştır. Yapılacak olan eğitim programı ile BDT’de yeni yaklaşımlar ve teknolojinin kullanımı konusunda eğitim ve uygulamalar yapılacaktır.

Proje önerisinde hedef kitle Temel BDT eğitimi almış Üniversitelerin Eğitim Bilimleri enstitülerinde öğrenim gören psikolojik danışmanlık lisansüstü öğrencileri, Sosyal Bilimler enstitülerinde öğrenim gören psikoloji lisansüstü öğrencileri, Sağlık Bilimleri Enstitülerinde öğrenim gören psikiyatri asistanları ve Tıp Fakültelerinde uzmanlık eğitimlerini yapan psikiyatri asistanlarıdır. Bu proje ile lisansüstü öğrencilerin alanlarında karşılaştıkları gerçek vakalarda BDT ve güncel yaklaşımları ve teknolojileri kullanmaları sağlanacaktır. Sonuçta kendi çalışma alanlarında daha önceden bildikleri uygulamalara ya da vakalara farklı, güncel ve eleştirisel bir gözle bakabilecek, uygulamaya dönük bilgileri ile yeni çalışmalar planlayabilecekleri gibi yeni uygulamalar/teknolojiler üretebileceklerdir. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Vizyon belgesinde vurgulanan öğrencilere kazandırılması hedeflenen bilimsel araştırma becerileri katılımcılara verilecektir. Hedef kitleden katılımcılar aşağıdaki kriterlere göre seçilecektir:

Seçim Kriterlerimiz

Etkinliğin mevcut internet sitesinde, sosyal iletişim ağlarında ve her üniversitenin tıp fakülteleri ile sosyal ve eğitim bilimleri enstitülerine davet gönderilerek duyurular yapılacak, etkinliğe katılmak isteyenlerin başvuruda bulunmaları sağlanacaktır. Toplam 20 katılımcı seçimi yapılacaktır.
Katılımcılar daha önce BDT temel eğitimi almış olmaları dikkate alınacaktır.
Katılımcıların aldıkları eğitimlerin Academy of Cognitive Therapy ve European Association for Behavioural and Cognitive Therapies tarafından akredite kurumlardan aldıklarını belgelemeleri istenecektir.
Katılımcılar, başvuru sayısının yeterli olması halinde farklı üniversitelere göre seçilecektir.
Katılımcılar, başvurunun yeterli olması halinde 20 yüksek lisans öğrencisi cinsiyet, branş ve üniversite dağılımı eşit bir şekilde belirlenecektir.
Daha önce 2237-A kapsamında 3 eğitim almış olanlar,
24-28 Mayıs 2021 tarihinde düzenlenen “Bilişsel Davranışçı Terapilerde Güncel Yaklaşımlar” isimli etkinliğe katılmış olanlar katılımcı olarak seçilmeyecektir.
Etkinliğe kabul edilecek katılımcıların seçiminde not ortalamaları dikkate alınacaktır.
Katılımcıların TÜBİTAK-Araştırmacı Bilgi Sistemi (ARBİS) Veri Tabanına kayıtlı olması gereklidir.

Kurs ve Konaklama Yeri

Kurs tarihi ve yeri: 23-27 Mayıs 2022 Akyaka Hamle Otel

Eğitime katılacak katılımcılar Akyaka Hamle Otel’de konaklayacaklardır.

Eğitime katılanların sabah kahvaltısı ve öğle yemekleri otelde gerçekleştirilecektir. Akşam yemeği ise katılımcıların dışarıda vakit geçirmek ve yemek isteyebilecekleri gerekçesiyle kendileri tarafından karşılanacaktır.

Eğer COVİD-19 tedbirleri artarak devam ederse eğitim uzaktan yapılacaktır. Uzaktan eğitim için üniversitemizin UZEM imkanlarından yararlanılacaktır. Eğitimler üniversitemizin lisanslı olarak kullandığı “Adobe Connect” programı ile gerçekleştirilecektir. Uzaktan eğitimler kayıt altına alınacaktır.

Yürütücü
Doç. Dr. Uğur Doğan
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Proje Sitesi:
http://www.bdt2237.mu.edu.tr/

TÜBİTAK 2237-A Bilişsel Davranışçı Terapilerde Güncel Yaklaşımlar Başvuru Formu