TAD ÖDÜLLÜ RESİM YARIŞMASI 2012

AYDIN TÜRK AMERİKAN KOLEJİ
I.TAD ÖDÜLLÜ RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ
 
Aydın Türk Amerikan Koleji tarafından düzenlenecek olan 1.TAD Resim yarışmasının amacı, Ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözünden de hareketle toplumumuzun sanat ve kültür faaliyetlerine katkıda bulunabilmek için Aydın Türk Amerikan Koleji resim yarışması ve sergi düzenlemesi planlanmıştır.
 
RESİMLERDE İŞLENECEK KONU BAŞLIĞI KÜLTÜRLERİMİZ” DİR.
 
KATILIM KOŞULLARI
1.   Yarışmaya Aydın ilinde öğrenim görmekte olan tüm ilköğretim II. kademe (6.7.8) ortaöğretim (9.10.11.12),üniversite öğrencileri katılabilir.
2.   Yarışma 3 kategoride yapılacak olup ilköğretim2.kademe öğrencileri, orta öğretim öğrencileri, üniversite öğrencileri kendi aralarında yarışacaktır.
3.   Her öğrenci yarışmaya, daha önceden herhangi bir yarışmada ödül almamış ya da sergilenmemiş 1 (bir) eseriyle katılabilir.
4.   Yarışmaya katılan eserler, tuval üzerine yağlı boya ya da akrilik boya tekniğinde yapılmış olmalıdır.
5.   Yarışmaya gönderilen resimlerin uzun kenarları 200 cm’yi geçmemeli, kısa kenarları 50 cm’den az olmamalıdır.
6.   Eserler 14.05.2012 tarihinde saat 17.00’a kadar eser toplama merkezine(Aydın Türk Amerikan Koleji) teslim edilmelidir.
7.   Sergilenmeye uygun görülen eserler ve derece alanlar sergilenecektir.
8.   Yarışmaya gönderilen ve ödül alamayan resimlerin, sergi bitiminden itibaren 1 ay içinde sahiplerince teslim alınması gerekmektedir. Teslim alınmayan resimlerden Aydın Türk Amerikan Koleji sorumlu değildir.
9.   Yarışmaya katılan öğrenciler yarışma şartlarını ve seçici kurul kararlarını peşinen kabul etmiş sayılacaktır.
10. Yarışma sonuçları 15.05.2012 günü açıklanacak ödül töreni ise 16.05.2012 günü Aydın Kültür merkezi sergi salonunda yapılacaktır.
11. Eserlerin arka yüzünde, öğrencinin adı ve soyadını,eserin adını,tekniğini,boyutlarını ve öğrencinin sınıfı ve okul adres-telefon bilgilerini belirten etiket(A4 boyutunda) bulunmalıdır.
12. Eserler teslim edilirken, “Eser teslim formu” doldurulmalı ve eserin arkasına iliştirilerek öğrenci işlerine teslim edilmelidir.
 
 
ESER TOPLAMA MERKEZİ
Aydın Türk Amerikan Koleji
Yedi Eylül Mah. Çine Cad. No:5  AYDIN
Tel    : 0256 226 52 54Gsm : 0530 293 02 63
SEÇİCİ KURUL
Yrd. Doç. Elçin ÜNAL
(ADÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı)
Yrd. Doç. Meltem SÖYLEMEZ
(ADÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi)
Hasan ÇAKALOĞLU
(Y. Yalova Güzel Sanatlar  ve Spor Lisesi Resim Öğretmeni)
Hüseyin  AKSU
(AKVAK Yönetim Kurulu Başkanı)
Ayşe Aslı ULAŞ  AKSU
(Aydın Televizyonu Genel Müdürü)
Selma ÇERÇİ
(Aydın Türk Amerikan Koleji Görsel Sanatlar Öğretmeni)
 
DEĞERLENDİRME
Seçici kurul 15.05.2012 tarihinde toplanarak, toplama merkezine verilen eserleri birlikte değerlendirerek sergiyi oluşturur. Sergilenmeye değer bulunan eserler içinden ödüle değer bulunanları belirler.
 
PUANLAMA
Bütün resimler ön elemeye girmek üzere numaralar verilerek 6 jüri üyemizin puanlamasına sunulur. 6 jüri kendi beğenilerine ve kriterlerine göre 10’ar resim seçerek ön elemeyi sonuçlandırmış olur. Bundan sonraki puanlama ve mansiyon ödülleri bu 60 resim üzerinden yapılır. Ön elemeden geçen resimler, jüri tarafından tekrar oylanır. Yapılan oylamada jüri kendi ilk üç resmini belirlemek üzere puan verir. Jüri tarafından seçilen her resim için puanlama aşağıda belirtilmiştir.
1.   Eser: 50 puan
2.   Eser: 30 puan
3.   Eser: 20 puan
Bu puanlamanın sonucunda jüri tarafından seçilen her eser aldığı puana göre derecesini belirler.
Her jürinin 1.2.3. seçtiği eser, tabloda belirtilen puanlama sistemine göre tekrar toplanır. Her jürinin 1,2. ve 3. eserlerin aldığı puanlar ayrı ayrı toplanarak en yüksek puanı alan eserlerden en düşük puanı alan esere göre sıralandırılır. Bunun sonucunda 1.2.3. belirlenir. Mansiyon ödülleri ise her jürinin kendi yaptığı sıralamalardan belirlediği resimlere verilecektir.
 
 
 
 
ÖDÜLLER
İlköğretim 2. Kademe (6,7,8. sınıflar)
1.lik ödülü–250 TL+Plaket ve sertifika
2.lik ödülü–150 TL+Plaket ve sertifika
3.lük ödülü–100 TL+Plaket ve sertifika
6 Adet Mansiyon ödülü verilecektir.
Sergilenmeye değer bulunan eserlere sertifika
Ortaöğretim(9,10,11,12. sınıflar)
1.lik ödülü–400 TL+Plaket ve sertifika
2.lik ödülü–200 TL+Plaket ve sertifika
3.lük ödülü–100 TL+Plaket ve sertifika
6 Adet Mansiyon ödülü verilecektir.
Sergilenmeye değer bulunan eserlere sertifika
Üniversite
1.lik ödülü – 1000 TL+Plaket ve sertifika
2.lik ödülü – 250 TL+Plaket ve sertifika
3.lük ödülü – 100 TL+Plaket ve sertifika
6 Adet Mansiyon ödülü verilecektir.
Sergilenmeye değer bulunan eserlere sertifika
 
 
TELİF HAKKI
Yarışmada ödüle değer bulunan eserler, tüm haklarıyla Aydın Türk Amerikan kolejine ait olacaktır.
Yarışma sonunda ödül alan eser veya eserler, bütün telif haklarıyla Aydın Türk Amerikan Koleji tarafından satın alınmış gibi işlem görür. Aydın Türk Amerikan Koleji, ödüle ya da sergilenmeye değer bulan eserleri, etkinliklerinde ve eğitim faaliyetlerinde sergileme, afiş, katalog, broşür vb. her türlü tanıtım malzemelerinde kullanma ve gösterme medyada yayınlama hakkı da dâhil olmak üzere 5846 sayılı yasadan doğan tüm telif haklarına herhangi bir bedel ödemeksizin sahip olacaktır.
 
 
SERGİLEME
Ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserler 16.05.2012 – 20.05.2012 tarihleri arasında Aydın Kültür Merkezi sergi salonunda sergilenecektir.