Çekirgeler Eğitim Hizmetleri tarafından Uluslararası SIGMA STEAM CLUB Proje Yarışması adında 1. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrenciler arasında Proje Yarışması düzenlemekte.
Uluslararası SIGMA STEAM CLUB Proje Yarışması
- Uluslararası SIGMA STEAM CLUB Proje Yarışması Yarışmanın Amacı:
- Öğrencilerin yaratıcılıklarını, problem çözme becerilerini ve eleştirel düşünme yeteneklerini geliştirmek,
- Öğrencileri kendi ilgi ve yeteneklerine göre araştırma yapmaya teşvik ederek projeler geliştirmelerini sağlamak,
- Öğrencilerde iş disiplini, zaman yönetimi, görev bilinci gibi kavramları geliştirmek,
- Öğrencilerin çalışmalarını diğer öğrencilerle paylaşmalarına ve birbirlerinden öğrenmelerine fırsat vermek,
- Öğrencilerin takım çalışmasına yatkınlıklarını geliştirmek.
Sigma Steam Club Proje Yarışması, Finlandiya Eğitim Sistemi’nin öğrencilere kazanım olarak belirlediği amaçlar doğrultusunda akademisyenlerden tavsiye alınarak hazırlanmıştır.
- Uluslararası SIGMA STEAM CLUB Proje Yarışma Formatı:
- Yarışmaya 2, 3, 4 veya 5 kişilik takımlar hâlinde katılınabilir.
- Bireysel katılım yoktur.
- Öncelikle takımlar kurulup, takım isimleri belirlenmelidir.
- Bir okuldan sınırsız sayıda takım kaydı yapılabilir. Bu takımlar kendi gruplarına uygun olan diledikleri bir konuyu seçebilirler.
- Takım hâlinde katılacak öğrencilerin kayıtları eğitmenleri tarafından yapılmalıdır.
- Sınıf Seviyeleri ve Kategoriler:
- Yarışmaya 1. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrenciler takım kurmak şartıyla katılabilir.
- Her sınıf seviyesi için farklı konu seçenekleri belirlenmiştir.
- Bir takım yalnızca bir görev seçebilir.
- Bir okuldan kurulacak farklı takımlar, aynı görevi seçmek mecburiyetinde değildir.
- Konular
Yarışmaya katılan her takım, kendi sınıf seviyesine uygun olarak sunulan proje konusu seçeneklerinden yalnızca birini seçerek yarışmaya katılabilir. Her yarışma konusunun altında bu konu üzerine yapılması istenilen çalışma ve gereksinimler aktarılmıştır.
Konular hakkında çokça sınırlama ve gereksinim getirilmemesinin sebebi, takımlarda yer alan öğrencilerin bu projeye kendi araştırmaları sonucunda istedikleri bilgileri ve uygulamaları katabilmesine olanak tanımaktır.
İlkokul Seviyesi (1-2-3-4. Sınıflar)
Konu Alfa: Ana sınıfında eğitim gören çocuklar için hayvanlar ile dostluk temalı bir masal yazmalısınız. Bu masal hem onların hayal gücüne hitap etmeli hem de öğretici öğeler barındırmalı. Ayrıca okuyanların matematiğe olan ilgilerini cezbetmeli.
- Proje sunumu PDF veya Word biçiminde hazırlanmış yazı ve görsel içeren dosyalar olabilir.
- Proje sunumu yazı içermeyecek şekilde, video veya ses kaydı olarak da gönderilebilir.
- Projenin son aşamasında göndereceğiniz proje sunum dosyasında masalınız ile ilgili aşağıdaki başlıkların yanıtları da yer almalıdır.
o Masalın ana fikri nedir?
o Masalın baş kahramanları kimlerdir? Bu karakterleri tanımlayınız.
o Masalınızda hangi matematik konularına değindiniz?
Konu Beta: Yaşamak istediğiniz bir yer hayal edin. Burada sizinle beraber aileniz veya arkadaşlarınız da yaşayabilir. Eviniz orada olacak ve ihtiyaçlarınızı da karşılayacağınız alanlar barındıracak. Oranın krokisini çizerek orada bir günün nasıl geçtiğini tarih, saat, yön ve mesafe kavramlarını kullanarak anlatın. İsterseniz tablolar ve grafikler kullanarak anlatımınızı zenginleştirebilirsiniz.
- Yaşamak istediğiniz yer tamamen hayali bir yer olabileceği gibi gerçek bir yer de olabilir.
- Bu yer bir köy, mahalle genişliğinde de olabilir, yalnızca küçük yaşam alanları barındıran bir çadırlar topluluğu da olabilir. Bu konuda tercih size kalmış.
- Bu yerde en az 10 konut / birim olmalıdır.
- Bu yerin krokisini ölçekli veya ölçeksiz olarak, ister dijital ortamda, isterseniz de kağıda çizebilirsiniz.
- Tarih, saat, yön ve mesafe kavramlarını kullanmak için bir hikâye anlatmayı seçebilirsiniz veya krokiniz üzerindeki işaretlemerle anlatabilirsiniz. İsterseniz tablolar ve grafiklerle de sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.
- Proje sunumunuz yazı ve görsel barındıran PDF veya Word dosyası olabileceği gibi video da olabilir.
Konu Teta: Bir süper kahraman kurgulayın. Bu süper kahramanın özel güçlerinden ve özel güçlerinin nasıl ortaya çıktığından, kullandığı mekanik ya da teknolojik aletlerden, kostüm tasarımından bahsetmelisiniz. Tasarımlarınızda matematiksel şekiller ve desenlerden faydalanmalısınız.
Süper kahramanı kurguladıktan sonra bu süper kahramanın başından geçen bir olayı kısa bir hikâye olarak yazınız.
- Süper kahramanın özel güçlerinden, kullandığı aletlerden ve kostüm tasarımından bahsederken bilime dair gerçekçi öğeler kullanmalısınız.
- Proje sunumunuzda bu süper kahramanın en az bir çizimi yer almalıdır. Ayrı çizimlerde detaylara da yer verebilirsiniz.
- Süper kahramanın başından geçen bir olayı istediğiniz biçimde hikâye olarak yazabilir veya anlatabilirsiniz.
- Proje sunumunuz yazı ve görsel barındıran PDF veya Word dosyası olabileceği gibi video da olabilir.
Ortaokul Seviyesi (5-6-7-8. Sınıflar)
Konu Epsilon: Mantık, matematiksel zeka ve/veya strateji kullanarak arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir masa oyunu tasarlayın. Elbette varolan oyunlardan ilham alabilirsiniz fakat oyununuzu elinizden geldiğince özgün kılın. Oyunun kurallarını ve başarılı olmak için kullanılabilecek stratejileri anlatabilirsiniz. Öğrenciler oyunlarını sınıf içinde veya okuldaki diğer öğrencilerle oynamalılar.
- Tasarlayacağınız masa oyunun içerisinde kullanılacak malzemelerin, oyunun kurallarının ve çeşitli oyun stratejilerinin sunum dosyasında yer alması gerekir.
- Oyunu tasarladıktan sonra arkadaşlarınızla oynamak için bir prototip (kağıt, karton gibi basit malzemelerle) oluşturmalısınız.
- Arkadaşlarınızla oynadığınız oyunlarda kimlerin galip geldiği, oyun süreleri gibi tablo oluşturabileceğiniz ve istatistik veri elde edebileceğiniz çeşitli kriterleri sunum içerisine dahil etmelisiniz.
- Proje sunumunuz yazı ve görsel barındıran PDF veya Word dosyası olabileceği gibi video da olabilir.
Konu Gama: Günümüzden 50 yıl sonra dünyada yaşamın nasıl olacağına dair düşüncelerinizi anlatınız. Yaşam koşulları, nüfus, iklim, teknoloji, ulaşım gibi konular günümüzden 50 yıl sonra sizce nasıl olacaktır?
- Proje sunumunuzda yaşam koşulları, nüfus, iklim, teknoloji ve ulaşım gibi en az 5 farklı konuya değinmelisiniz. Değindiğiniz konularla ilgili günümüzde yapılan çalışmaları araştırarak, istatistik verilerini yorumlayarak gelecekte nasıl sonuçları olacağını değerlendirmelisiniz.
- Proje sunumunuzu grafikler ve tablolarla zenginleştirebilirsiniz.
- Proje sunumunuz yazı ve görsel barındıran PDF veya Word dosyası olabileceği gibi video da olabilir.
Konu Delta: Takım arkadaşlarınızla bir restoran açtığınızı hayal edin. Bu restoranın size özgü yemeklerden oluşan, daha önce tarifi yazılmamış bir yemek menüsü var. Bu menüde bir çorba, bir ana yemek, bir salata ve bir tatlı bulunmaktadır. Bu menüde yer alan yemeklerin tariflerini sunumunuzda detaylı olarak yazmalısınız. Bu tarifleri yazarken, kullanılan malzemelerin miktarları ve sağlıklı beslenme için alınması gereken besin değerlerini de belirtmelisiniz.
- Restoranınızın isminin ve logosunun yer aldığı, her yemeğe özel bir isim verdiğiniz ve tasarımı size ait bir menü tasarımı yapmalısınız.
- Bu menüde yer alan bir çorba, bir ana yemek, bir salata ve bir tatlı için, toplamda dört yemek tarifi yazmalısınız. Menünüzde yer alan tüm yemeklerin tarifini vermek zorunda değilsiniz.
- Her yemeğinizin tarifini yazarken, kullanılan malzemelerin miktarlarını (kesirler ve ondalık, yüzdelik konularını kullanabilirsiniz) ve sağlıklı beslenme için gerekli olan kalori miktarlarıyla, yemeğinizin kalori miktarını hesaplamalısınız.
- Yemekleri kesinlikle bir yetişkinin gözetimi dahilinde hazırlamalısınız.
- Proje sunumunuz yazı ve görsel barındıran PDF veya Word dosyası olabileceği gibi video da olabilir.
Lise Seviyesi (Hazırlık-9-10-11-12. Sınıflar)
Konu Lamda: Bir yapay zeka uygulaması kullanarak bir sanat projesi oluşturunuz. Hayal gücünüzü kullanın. Bu bir resim sergisi de olabilir bir müzik albümü de… Sanat eseriniz/eserleriniz desenler, perspektif, simetri veya Fibonacci dizisi gibi en az bir matematik konusu içermelidir. Örneğin, Fibonacci dizisinde yer alan bazı sayıların bir şarkıdaki ritimleri oluşturduğu bir beste yapabilirsiniz.
- Sanat projeniz resim, fotoğraf, müzik, heykel gibi aklınıza gelebilecek herhangi bir sanat alanında olabilir. Bir veya birden çok eseri barındırabilir.
- Projeniz içerisinde en az bir matematik konusundan faydalanmalısınız.
- Proje oluşturma aşamasında en az bir yapay zeka uygulaması kullanmalısınız. Bu eseri oluştururken yapay zeka uygulamalarından nasıl faydalandığınızı sunumunuza dahil etmelisiniz.
- Proje sunumunuz yazı ve görsel barındıran PDF veya Word dosyası olabileceği gibi video da olabilir.
Konu Omega: Mars’ta kolonileşme temalı bir mantık, zeka veya strateji türünde kutu veya kart oyunu tasarımı yapmalısınız. Mars’ta kolonileşme aşamasında karşılaşılabilecek atmosferin çok ince olması, yüksek radyasyona maruz kalınması, yiyecek ve içecek teminindeki problemler gibi çeşitli zorlukların oyun içerisinde kullanılması gerekir. Hayal gücünüzün sınırlarını zorlayın. Bu konuda yapılan araştırmalardan faydalanabilirsiniz.
- Tasarlayacağınız masa oyunun içerisinde kullanılacak malzemelerin, oyunun kurallarının ve çeşitli oyun stratejilerinin sunum dosyasında yer alması gerekir.
- Oyunu tasarladıktan sonra arkadaşlarınızla oynamak için bir prototip oluşturmalısınız. Bu prototip kağıt, karton gibi basit malzemelerle hazırlanmış bir fiziki oyun olabileceği gibi dijital bir oyun tasarımı da olabilir.
- Oyununuz bilimsel verilerle tutarlılık gösteren bir konsepte sahip olmalıdır. Sunumunuzda bilimsel verilerle oyun içerisindeki ilişkiyi de anlatmalısınız.
- Proje sunumunuz yazı ve görsel barındıran PDF veya Word dosyası olabileceği gibi video ve fotoğraflı anlatımla da desteklenebilir.
Konu Sigma: Bir dijital okul gazetesi veya bilim dergisi hazırlayın. Bu yayında bilimsel içerikler, grup üyelerinin yazıları, araştırmaları veya okulunuzla alakalı haberler gibi içeriklere sahip olabilir. Bir bulmaca köşesi ya da okulunuzun başarılarının yer aldığı bölümler bulunabilir. Hayal gücünüzü konuşturun.
- Hazırlayacağızın yayın en fazla 32 sayfa uzunluğunda olmalıdır.
- Bu dergide her takım üyesinin en az bir bölüm yazması gereklidir.
- Proje sunumunuz yazı ve görsel barındıran PDF dosyası olmalıdır.
- Görevler
5.1. Proje Başlangıcı (1. Aşama: Yumurta)
– Konu Seçimi: Sınıfınıza uygun olan üç alternatif konudan birini seçin.
– Konu Başlığını Belirleme: Seçtiğiniz konu içerisinde yer alacak projenizin başlığını belirleyin.
- Aşama Görevi: 1. Aşama’da size gönderilen formu ekip olarak 6 Ocak – 20 Ocak 2024 tarihleri arasında doldurmanız istenir. Bu formda seçtiğiniz konuyu, konu başlığını, takım adınızı ve üyelerin isimleri girmeniz istenir.
5.2. Planlama Görevleri (2. Aşama: Larva)
– Proje Amacını Belirleme: Projeyi neden yapacağınızı ve projeden ne tür sonuçlar beklediğinizi tanımlayın.
– Araştırma: Projenin temeli olarak kullanacağınız kaynakları ve materyalleri araştırın ve toplayın.
– Proje Sorusu Oluşturma: Projenizle ilgili kendinize sorular yöneltin. Örneğin, masal yazma projesi seçtiyseniz, “Yazdığınız masal nerede ve ne zaman geçecek?” gibi. Bu soruları araştırma amaçlarına uygun hâle getirin.
– Proje Aşamalarını Belirleme Görevi: Projenin hangi adımları içereceğini planlayın (veri toplama, analiz, sonuçlar, sunum, vb.). Ve bu adımları hangi tarihlerde yapacağınızı kararlaştırın.
– Kaynak Planlama Görevi: Proje için gereken kaynakları ve malzemeleri veya ekipmanları belirleyin. Örneğin sunum için bir video çekecekseniz, kamera, tripod, mikrofon gibi aletler birer ekipmandır. Ayrıca bilgisayar üzerinde video edit yapacaksanız kullanacağınız bir video düzenleme uygulaması bir araçtır.
– Proje Ekibi Belirleme Görevi: Takımdaki üyeleri belirleyin ve yetkin olduğu konular üzerinden sorumluluklarını tanımlayın.
– Sürpriz Görev Sorusu: Seçtiğiniz konu özelinde kurul tarafından sürpriz bir soru yöneltilir. Örneğin, “Neden diğer alternatifleri eleyerek şu anki proje konunuzu seçtiniz?”.
- Aşama Görevi: 2. Aşama’da size gönderilen formu ekip olarak 21 Ocak – 16 Şubat 2024 tarihleri arasında doldurmanız istenir. Bu formda yukarıdaki maddelerde yer alan görevlere dair sorular yer alacaktır. Bu aşamada herhangi bir proje sunum dosyası hazırlamış olmanız gerekmez.
5.3. Proje Yürütme Görevleri (3. Aşama: Pupa)
– Veri Toplama Görevi: Takım üyelerinin topladığı veriler bir araya getirilerek takım arasında tartışılmalı.
– Veri Analizi Görevi: Toplanan verileri analiz edin ve sonuçları değerlendirin.
– Sunum Taslağı Hazırlığı Görevi: Proje sonuçlarını sınıfınıza veya okulunuza sunum yapmak için hazırlayın.
- Aşama Görevi: Taslak olarak hazırladığınız proje sunumunuza yönelik, bu süreçte verileri nasıl topladığınızı ve analiz ettiğinizi, ekip olarak yaşadığınız fikir ayrılıklarına ilişkin düşüncelerinizi ve projenizin geldiği noktayı anlattığınız kısa bir video çekin. 3. Aşama’da size gönderilen forma, yalnızca çektiğiniz videoyu 22 Mart 2024 tarihine kadar yüklemeniz istenir.
5.4. Proje Bitirme ve Teslimat Görevleri (4. Aşama: İmago)
– Proje Sunumu Görevi: Taslak olarak hazırladığınız projenizi sınıfınıza veya okulunuza sunun. Bu sunum esnasında video veya fotoğraflar kaydedin.
– Değerlendirme Görevi: Projeyi sunduğunuz kişilerden geri bildirim alın. Projenin başarı ölçütlerine uygun olarak proje sonuçlarını değerlendirin.
– Sunum Revizyonu Görevi: Sunum üzerinde gerekli düzeltmeleri yapın. Sunumunuzu son hâline getirin.
– Teşekkür Görevi: Proje yürütücülerine, rehberlere ve diğer katkı sağlayanlara teşekkür edin.
- Aşama Görevi: Sunumunuzu sınıfınıza veya okulunuza yaparken kısa bir video veya fotoğraflarla aldığınız kesitleri ve sunumunuzun son hâlini 26 Nisan 2024 tarihine kadar proje konunuzda belirtilen koşullara uygun biçimde size gönderilen forma yüklemeniz gerekir.
- Uluslararası SIGMA STEAM CLUB Proje Yarışması Jüri ve Değerlendirme Kriterleri:
Jüri üyeleri kendi eğitim verdikleri kurumlardaki projeleri değerlendiremezler. Jüride yer alan eğitmenlerin isimleri aşağıdaki gibidir.
Çekirgeler Kurucu Üyeleri:
Özer Özgün Erkçetin Çekirgeler Eğitim Kurucu Ortağı Sigma Olympics Türkiye Koordinatörü
Engin Dikkulak Çekirgeler Eğitim Kurucu Ortağı Sigma Olympics Türkiye Koordinatörü
Özgür Özdemir Çekirgeler Eğitim Kurucu Ortağı Kanguru Matematik Türkiye Koordinatörü
Eğitmen Kurul:
Doç. Dr. Serkan Arıkan Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Fen Bilimleri Bölümü
Dr. Öğr. Üyesi Kemal Akoğlu Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Fen Bilimleri Bölümü
Yrd. Doç. Dr. Gaye Defne Ceyhan Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Fen Bilimleri Bölümü
Ahmet Alpay Ahmet Uluçay BİLSEM – Matematik Öğretmeni
Aynur Çapan Abdurrahman Alkan Ortaokulu – Matematik Öğretmeni
Ayşenur Can Özel İstek Okulları – Matematik Öğretmeni
Bedrettin Akar Özel İstek Okulları – Edebiyat ve Türkçe Öğretmeni
Burcu Aksoy Özel Mektebim Koleji – Biyoloji Öğretmeni
Esra Çelik Özel Çağdaş Okulları – Matematik Öğretmeni
Ethem Meriç Özel Doğa Koleji – Matematik Öğretmeni
Hacer Yeşim Özkaya Maltepe BİLSEM – Matematik Öğretmeni
Türk Beyin Takımı ve Okul Destek Derneği Koordinatörü
Hesna Çalışkan Türk Beyin Takımı İç Anadolu Koordinatörü
Hüseyn Eser Uzuner Özel Pınar Koleji – Matematik Öğretmeni
İlyas Polat Özel Bahçeşehir Koleji – Matematik Öğretmeni
Mehmet Selek Özel TED Koleji – Türkçe Öğretmeni
Meral Şengüler Meral Şengüler Üstün Zekalılar Yetenekliler Enstitüsü Kurucusu
Özge Tekeli Sebahat Çınar İlkokulu – Sınıf Öğretmeni
Özlem Bulduk Yücel Boru Fen Lisesi – Kimya Öğretmeni
Rabia Ayışığı Özel Tekden Koleji – Matematik Öğretmeni
Semra Sayım Özel Mektebim Koleji – Matematik Öğretmeni
Serkan Karaca Şehit Fatih Satır BİLSEM – Matematik Öğretmeni
Sinem İnceleme Dilmaç Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı BİLSEM – Matematik Öğretmeni
Şebnem Şen Aksoy Özel TED Koleji – Sosyal Bilgiler Öğretmeni
Yeşim Uğur Uzun Özel MBA Okulları – Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Zeynep Şeyda Petek Özel Petek Koleji – Matematik Öğretmeni
Uluslararası SIGMA STEAM CLUB Proje Yarışması Değerlendirme Kriterleri:
– Proje Başlığının Belirlenmesi ve Konu Tanımıyla Uygunluğu (10 Puan): Proje konusu için seçilen başlığın uygunluğu ve konunun günlük yaşamla, bilim, teknoloji, mühendislik, sanat veya diğer disiplinlerle ilişkilendirilmesi.
– Proje Amacı ve Soruları (10 Puan): Projenin amacının açıkça belirlenmesi ve projenin çözmeyi amaçladığı soruların netliği ve niteliği.
– Veri Toplama ve Analiz (15 Puan): Verilerin doğru ve düzenli bir şekilde toplanması, analiz edilmesi ve sonuçların çıkarılması.
– Yaratıcılık ve Özgünlük (15 Puan): Projenin yaratıcı ve orijinal yaklaşımlar içermesi.
– Bilimsel İçerik ve Uygulama (15 Puan): Bilimsel kavramların doğru ve etkili bir şekilde kullanılması.
– Problem Çözme ve Sonuçlar (20 Puan): Projede karşılaşılan zorlukların nasıl aşıldığı ve elde edilen sonuçların proje amacını nasıl desteklediği ile revizyonların projeye katkısı.
– Görsellik ve Sunum (15 Puan): Projenin sunumunun düzeni, netliği ve görsel unsurların kullanımı.
- Uluslararası SIGMA STEAM CLUB Proje Yarışması Ödüller:
- Tüm katılımcı öğrencilere ve öğretmenlere Dijital Uluslararası Katılım Sertifikası gönderilecektir.
- Projesi ilk 5’e giren tüm takımlara ve öğretmenlere Dijital Üstün Başarı Sertifikası gönderilecektir.
- Yarışma sonunda her sınıf seviyesinden en çok puan alan üç takıma plaket, madalya ve basılı başarı sertifikası verilecektir.
- Türkiye’den katılan takımlarımızın yarışmayı kendi seviyesinde ilk üç içerisinde tamamlaması hâlinde tüm takım üyelerine Dijital Yeni Nesil Dergi abonelği hediye edilecektir.
- Türkiye’den katılan takımlarımızın yarışmayı kendi seviyesinde birinci tamamlaması hâlinde tüm takım üyelerine TÜBİTAK Bilim ve Teknik / Bilim Çocuk Dergisi aboneliği hediye ediecektir.
• Türkiye dışından katılan takımların öğretmenlerine plaket, basılı sertifika ve madalya için ödenek verilecektir. Öğrencilerine ödül dağıtma görevi Türkiye dışındaki her ülkenin temsilci öğretmenindedir.
- Uluslararası SIGMA STEAM CLUB Proje Yarışması Başvuru ve Katılım Koşulları
– Yarışma başvuruları 11 Eylül 2023’te başlayacak ve 5 Ocak 2024’te sona erecektir.
– Yarışma başvuruları www.cekirgeler.com adresinden üyelik oluşturularak yapılacaktır.
– Kayıt ücretleri:
o 2 kişilik grup için kayıt ücreti 240 TL o 3 kişilik grup için kayıt ücreti 320 TL o 4 kişilik grup için kayıt ücreti 400 TL o 5 kişilik grup için kayıt ücreti 480 TL
– Proje sunumları dijital olarak www.cekirgeler.com adresinde belirtilen bağlantı üzerinden yüklenmelidir.
– Projedeki görevler dörde bölünmüştür. Bu sebeple öğrencilerin dört aşamada ayrı görevleri yerine getirmesi gerekir.
– 1. Aşama’yı tamamlamak için son tarih: 20 Ocak 2024
– 2. Aşama’yı tamamlamak için son tarih: 16 Şubat 2024
– 3. Aşama’yı tamamlamak için son tarih: 22 Mart 2024
– 4. Aşama’yı tamamlamak için son tarih: 26 Nisan 2024
- Uluslararası SIGMA STEAM CLUB Proje Yarışması İletişim ve Tanıtım:
Yarışma ile ilgili duyurular sosyal medya hesaplarımız ve internet sitemiz üzerinden yapılacaktır. Ayrıca kayıt olan öğretmenlere e-posta veya SMS yoluyla da bildirim gönderilecektir.
- Uluslararası SIGMA STEAM CLUB Proje Yarışması Eğitim Materyalleri
Yarışmaya kayıt olan tüm öğretmenlere ve öğrencilere proje sunumu hazırlamaya ilişkin eğitim materyali dijital olarak gönderilecektir.
- Sonuçların Duyurulması ve Ödül Gönderimi:
– Yarışma sonuçları, jürilerin değerlendirmesi sonucunda, 17 Mayıs 2024 tarihinde www.cekirgeler.com adresinden açıklanacaktır.
– Ödül kazanan öğrencilerin adres bilgileri alınarak, ödülleri en geç 31 Mayıs 2024 tarihine kadar adreslerine kargolanacaktır.
- Geri Bildirim ve İyileştirme:
Uluslararası SIGMA STEAM CLUB Proje Yarışması sonuçları açıklandıktan sonra tüm yarışmacılara ve eğitmenlerine Yarışma Değerlendirme Anketi gönderilerek geri bildirim alınacaktır. Bu geri bildirimler ile gelecekteki yarışmaları daha iyi hâle getirmek için öneriler toplanacaktır.
Türkiye’deki öğrencilere yönelik yarışmaları sayfamızdan takip edebilirsiniz.