“Robot Teknolojileri” öğrenci proje yarışmasının amacı robotik teknolojilerini ve bunların kullanım alanlarını öğrencilere tanıtmaktır. Belirtilmiş kategorilerde öğrencileri araştırma ve geliştirme odaklı, ülke ekonomisine katkı sunabilecekleri projeler ortaya koymaları için teşvik etmektir. Bu amaç ile öğrencilerin yenilikçi ve pratik kullanıma uygun çözümler üretmesi ile patent başvurusu yapılmasına imkan sunulabilecektir. Yarışma lise öğrencilerine ve üniversitelerin mühendislik ve fen bölümlerinde okuyan lisans öğrencilerinin katılımına açıktır. Böylelikle, geleceğin mühendis adayları ve mühendisleri ortak bir platformda buluşacaktır.
Yarışmanın Şekli ve Türü
Yarışma MEB (Lise, Meslek Liseleri, Orta Öğretim ve dengi okullar vb.) öğrencilerine ve üniversitelerin mühendislik ve fen bölümlerinde okuyan lisans öğrencilerinin katılımına açık ulusal ve tek aşamalı bir öğrenci proje yarışmasıdır.
Yarışmanın Konusu
Öğrenciler aşağıdaki kategorilerde yarışacaklardır.
a. Çizgi izleyen/Mini sumo
b. Serbest Yangın Söndüren/Renk Seçen
Çizgi İzleyen :Bu kategoride robotlar, beyaz pist üzerine siyah veya siyah pist üzerine beyaz çizgilerin üstünde kalarak parkuru tamamlamaya çalışırlar.
Mini Sumo: Dohyo adı verilen ringde birbirlerini dışarı atmaya çalışan, kendi karar verme yeteneğine sahip (otonom) robotlardır. Uzaktan kontrol cihazlarıyla kontrol edilemezler. Başlatma işleminden sonra robot ne yapacağına kendi karar vermelidir. Grup içerisindeki karşılaşmalarda, 2 raund kazanan rakip diğerini yenmiş sayılacaktır.
Serbest Yangın Söndüren: Katılımcı robotlar, jürimiz tarafından tasarlanan parkurun çeşitli yerlerine yerleştirilmiş olan mumları en kısada söndürmeye çalışırlar.
Renk Seçen :Platform karşılıklı renkli odalardan oluşmaktadır. Amaç küpleri karşı bölgede bulunan kendi renklerindeki odalara yerleştirmektir.
Yarışmaya Katılım Koşulları
Şartnamedeki koşulların değiştiği durumda İnternet sayfasından güncel koşullar takip edilmelidir.
Yarışma lise öğrencilerine ve üniversitelerin mühendislik bölümlerinde okuyan lisans öğrencilerinin katılımına açıktır.
Bireysel /Grup projeleri ile (maksimum 5) kişi başvurulabilir.
Yarışmaya katılım için bireysel olarak veya grup üyelerinden birinin web sitesindeki formu doldurup mail atarak kayıt olması gerekmektedir.
• Yarışmaya katılım ücretsizdir.
• Yarışmaya katılacak eserlerin telif hakkı öğrenciye ait olacaktır. Telif hakkının üniversiteye ait olması, yarışmacının onayı ve izni ile olacaktır.
Jüri üyelerinin 1. derece akrabaları ve çalışanları yarışmaya katılamazlar.
Yarışma Takvimi
Yarışmaya kayıt süresi sonu: 20 Mayıs 2019 (web sitesindeki form doldurularak kayıt yapılmalıdır)
Başvuruların Alınması için son Tarih: 24 Mayıs 2019
Yarışma 30-31 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak ve sonuçları aynı gün içerisinde açıklanacaktır.
Ödüller
Daha sonra açıklanacaktır.
Seçilen ve uygun görülen proje sahiplerine Altınbaş Holding’te staj imkanı ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinin (MDBF) Mimarlık ve İnşaat/Yazılım laboratuvarında proje yapma imkanı sağlanacaktır.
İletişim Bilgileri
Adres: Altınbaş Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yazılım Müh. Bölümü
Mahmutbey Dilmenler Caddesi, No:26, 34217 Bağcılar – İSTANBUL
İletişim: +90 212 604 0100 Teknik Asistanlar
Web: