Saint-Gobain Rigips Türkiye, alçı ve alçı levha uygulamadaki ustalığınızın meslektaşlarınız tarafından tanınması adına Rigips Türkiye Ulusal Alçı Yarışması 2015’i düzenliyor.
Uluslararası yapı malzemeleri ve inşaat uygulamaları alanında prestijli ödül olarak takip edilen ve 20 yıldır düzenlenen Saint-Gobain Gypsum Trophy’de artık Türkiye de var. Ülkemizi temsil etmek adına girişimde bulunan Saint-Gobain Rigips Türkiye, alçı sektörü için benzersiz bir organizasyona imza atıyor.
Rigips Türkiye, projelerde yüksek performanslı alçı levha sistemleri ile yapı alçılarının usta bir işçilikle birleşerek sürdürülebilir, güvenli, kaliteli ve iç mekan konforu yüksek binaların oluşturulmasını teşvik etmeyi planlıyor.
Bu kapsamda 2015 yılında Türkiye’de ilki düzenlenecek olan Rigips Türkiye Ulusal Alçı Yarışması, hedefleri arasında şunları bulunduruyor:
Endüstri standartlarını belirleyip yönlendirmek,
Alçı sıva ve alçı levha sistem uygulamalarının önemini vurgulamak,
Alçı sıva ve alçı levha uygulamalarında yüklenicilerin becerilerini ortaya koymak,
Modern duvar ve asma tavan sistem ve ürünlerinin kullanıldığı üst segment projeleri ön plana çıkarmak,
Yüksek kalitede, güvenli, sürdürülebilir iç mekân sistemlerinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yeniliklere devam etmek.
Yarışmaya katılan yüklenicilerin yarışma kurallarına uymaları ve projelerine uygun kategorilere başvurmaları gereklidir.
1. KATEGORİ: ALÇI LEVHA
Yeni bina projeleri ya da mevcut bir binanın iç mekânlarının iyileştirilmesi bu kategoride yer alır. Bu kategorideki binaların seçimiyle ilgili herhangi bir ölçüt yoktur. Projeler küçük ve tekil binaların iç mekânlarından, çok geniş ve karmaşık projelere kadar değişiklik gösterebilir ve herhangi bir sektörle bağlantılı olmaları gerekmez. Projenin uygunluğu, alçı levha çözümlerinin teknik uygulamasına göre verilir. Binaların iç mekânlarındaki duvarlar, tavanlar ve zeminler bu çözümlere dâhil edilebilir.
2. KATEGORİ: YAPI ALÇILARI
Yapı alçıları kategorisi, benzersiz iç ve dış mekân uygulamalarıyla (en zorlayıcı aydınlatma koşullarında dahi) yüksek kalite bitmiş yüzeyle sonuçlanan alçı ürünlerinin kullanıldığı projeleri içerir. Geleneksel el işçiliğinden, makineyle uygulanan bitirme işlerine kadar, tüm iç mekân alçı çözümleri bu kategoriye dâhil edilebilir.
3. KATEGORİ: İNOVASYON & SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
Bu kategori, iç ortam hava kalitesinin yönetilmesi gibi yenilikçi çözümler ile alçı ve alçı levha çözümlerinin alışıldık kalıpların dışında kullanıldığı projeler içindir. Ayrıca, uygulama süresinin kısaltılması, uygulamanın daha kolay bir şekilde yapılabilir hale getirilmesi ve işin genelinde daha iyi bir sonuç elde etmek için daha iyi üretkenlik arayışında olan projeler de bu kategoride yarışmaya katılabilir.
Bu kategori aynı zamanda küresel çevreci yaklaşımları ve çevre dostu yapı malzemelerinin kullanımı, çevresel ürün beyanları, iç mekân hava kalitesi, bina sertifikaları (LEED, BREEAM, DGNB, HQE, Green Mark…) ve bunlar aracılığıyla uygulanan çözümlerin katkılarını ve sürdürülebilir özelliklerini öne çıkaran projeleri de kapsamaktadır. Ayrıca, optimize edilmiş yönetim veya atık geri dönüşüm sistemlerine sahip, örnek teşkil eden, yenilikçi inşaat sahaları da bu kategoride ele alınır.
4. KATEGORİ: EĞİTİM, SAĞLIK VE KONAKLAMA HİZMETLERİ
Eğitim, sağlık ve konaklama hizmetleriyle ilgili (okul, üniversite, hastane, otel…) yeni bina projeleri ya da mevcut bir binanın iç mekan iyileştirmesi bu kategoride yer alır. Proje boyutları değişiklik gösterebilir fakat bu projelerin her biri sektörle alakalı sistem performanslarının kullanıldığını ortaya koymalıdır. Bina iç mekân uygulamaları arasında duvarlar, tavanlar ve zeminler gösterilebilir.
5. KATEGORİ: KONUT
Yeni konut projeleri ya da mevcut bir konutun iç mekan iyileştirmesi bu kategoride yer alır. Proje boyutları değişiklik gösterebilir fakat bu projelerin her biri sektörle alakalı sistemlerin performanslarını veya estetik iyileştirmelerini ortaya koymalıdır. Duvarlar, tavanlar ve zeminler, alçı levha çözümlerinin iç mekânlardaki uygulamaları arasında gösterilebilir.
6. KATEGORİ: TİCARİ (KONUT DIŞI BİNALAR, EĞLENCE VE PERAKENDE SEKTÖRÜ)
Ticari, eğlence veya perakende sektörlerinden olmak üzere en az 2 sektörü içeren, yeni bina projeleri ya da mevcut bir binanın iç mekan iyileştirmesi bu kategoride yer alır. Proje boyutları değişiklik gösterebilir fakat bu projelerin her biri sektörlerle alakalı sistemlerin performanslarını veya estetik iyileştirmelerini ortaya koymalıdır. Duvarlar, tavanlar ve zeminler, alçı levha çözümlerinin iç mekân uygulamaları arasında gösterilebilir.
ÖDÜLLER
6 ayrı kategoride 1.lik kazanan katılımcılar 2016’da Prag’da düzenlenecek olan 10. Saint-Gobain Uluslararası Gypsum Trophy’de eşleriyle birlikte Türkiye’yi temsil edeceklerdir.
Yarışma Kuralları Kitapçığı :