PROJE HEDEFİ:
MATEMATİK DERSLERİNDE İZOMETRİK KAĞIT KULLANILMASI GEREKEN UYGULAMALAR,RASYONEL SAYILARI SAYI DOĞRUSUNDA GÖSTERME,DOĞRULARIN BİR DÜZLEMDEKİ DURUMLARI,CEBİRSEL İFADE MODELLERİ,AÇILAR,KÜMELER,CEBİRSEL İFADELER,SAYMA PULLARI,KOORDİNAT DÜZLEMİ GİBİ KONULARIN ÖĞRENİLMESİNİ,SOMUTLAŞTIRARAK KOLAYLAŞTIRACAK BİR MATERYAL HAZIRLAMAK.
PROJE ÖZETİ:
PROJEMİZ, OKULUMUZDAKİ KALABALIK SINIFLARDA DERS İŞLERKEN EN ÇOK SIKINTI YAŞADIĞIMIZ ETKİNLİKLERİN UYGULANMASI VE TÜM SINIF TARAFINDAN GÖRÜLÜP KAVRANMASI SORUNUNA ÇÖZÜM GETİRMEKTEDİR.BUNU, MIKNATISLI VE ARKALI ÖNLÜ KULLANILABİLEN BİR YAZI TAHTASININ ÜZERİNE ETKİNLİKLER İÇİN GEREKEN MALZEMELERİN SOMUT ÖRNEKLERİNİN YAPIŞTIRILMASIYLA BAŞARDIK.BÖYLECE ETKİNLİKLERİMİZİ DOKUNARAK,DEĞİŞİK DÜZENLEMELER YAPARAK UYGULAYABİLİYORUZ.
GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER:
PROJE TAKVİMİ: *17.09.07-30.09.07: KONUNUN BELİRLENMESİ *30.09.07-08.10.07: GEREKEN MIKNATISLI YAZI TAHTASININ TEMİNİ. *08.10.07-09.10.07: TAHTANIN ARKA YÜZÜNÜN BÜYÜK ÖLÇEKLİ İZOMETRİK KÂĞIT GÖRÜNÜMÜNDE ÇİZİLMESİ. *10.10.07-10.11.07: BU TAHTADA UYGULANABİLECEK MATEMATİK ETKİNLİKLERİNİN BELİRLENMESİ. *12.11.07-12.01.08: ETKİNLİKLER İÇİN GEREKLİ MALZEMELERİN MIKNATISLI OLARAK HAZIRLANMASI. *13.01.08-20.01.08: DERSTE TAHTAMIZIN ÖĞRETMENİMİZE DENETİLMESİ. KULLANILAN YÖNTEMLER: *ALINAN MIKNATISLI YAZI TAHTASININ ARKASINDAKİ METAL YÜZÜ 2CM LİK İZOMETRİK KAĞIT GÖRÜNÜMÜNDE SİLİNMEYEN BİR KALEM İLE ÇİZİLDİ. *4., 5., 6., 7. SINIF MATEMATİK DERS KİTAPLARI İNCELENEREK MIKNATISLI TAHTAMIZ ÜZERİNDE UYGULANABİLECEK ETKİNLİKLER BELİRLENDİ. *SAYMA PULLARI, CEBİRSEL İFADE MATERYALLERİ, RAKAMLAR, KESİRLER, KÜMELER VE ELEMANLARI, SAYI DOĞRUSU, DOĞRULAR, AÇI MODELİ, KOORDİNAT EKSENLERİ, DÜZLEMSEL ŞEKİLLER FARKLI MALZEMELER KULLANILARAK MIKNATISLI OLARAK HAZIRLANDI. *BU MATERYALLER TAHTAMIZIN HEM ÖN YÜZÜNDE HEM DE ARKA YÜZÜNDE ETKİN ŞEKİLDE KULLANILABİLECEK ŞEKİLDE YERLEŞTİRİLDİ. PROJE BÜTÇESİ: 30 YTL SONUÇLAR: DERS KİTAPLARIMIZDAKİ MALZEMELİ ETKİNLİKLERİN BİR ÇOĞU OKULUMUZDAKİ KALABALIK SINIFLARDA KOLAYCA UYGULANAMIYORDU. UYGULANSA BİLE ÖĞRETMENİMİZ MALZEMELERİ YATAY BİR ZEMİNDE KULLANMAK ZORUNDA OLDUĞUNDAN BÜTÜN ÖĞRENCİLER ETKİNLİKLERİN YAPILIŞINI SAĞLIKLI ŞEKİLDE GÖZLEMLEYEMİYORLARDI. ÇOK AMAÇLI VE BOL MATERYALLİ TAHTAMIZI MATEMATİK ÖĞRETMENLERİMİZE DENETTİK. ETKİNLİKLERİ TÜM ÖĞRENCİLERİN RAHATÇA GÖREBİLDİĞİ VE MALZEMELERİN MIKNATISLI OLMASI SEBEBİYLE KOLAYCA YERLEŞTİRİLEBİLDİĞİ, FARKLI KOMBİNASYONLARIN YARATILABİLDİĞİ VE MATEMATİĞE DOKUNULABİLDİĞİ BU TAHTA SAYESİNDE ÖĞRENCİLERİN ÖĞRENMESİNİ KOLAYLAŞTIĞI EĞLENCELİ HALE GELDİĞİ, DERSLERİN DAHA ETKİN İŞLENEBİLDİĞİ GÖZLENMİŞTİR. KAYNAK TARAMASI: MEB MATEMATİK DERS KİTAPLARI