PROJEMİZDE;
Çocukların geleceğe emin adımlarla ilerlemelerini desteklemek amacı ile tasarım-beceri atölyeleri çalışmalarıyla çocukların yaparak ve yaşayarak yapabilecekleri çalışmalar planlamak, tasarım-beceri atölyeleri faaliyetlerinin yanında belirli gün ve haftalar etkinlikleri, Milli bayram etkinlikleriyle (ritim çalışması, mutfak atölyesi, drama, masal, sanat atölyesi, bilim, stem, akıl ve zeka oyunları, Milli bayramlarımızı kutluyoruz) çocuklarda milli duyguları kazandırmayı amaçladık.
Projemiz; öğrencilerin sosyal ve kültürel etkinliklerini izlemek, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu becerileri insanlık adına kullanabilen, bilime ve kültürel faaliyetlere meraklı, nitelikli bireyler yetiştirme amaçlarını taşımaktadır.
Amacımız çocukların yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamak, eleştirel ve özgürce düşünmelerini teşvik etmek ve öğrendikleri bilgiler ile günlük yaşam becerileri arasında bağlantı kurmalarına yardımcı olmaktır. Yaratıcı teknolojiyi ve elektronik yenilikleri kullanarak, iş birliğine dayalı müfredata entegre ederek tasarlayıp uygulamaktır.
HEDEFLER
- Çocukların yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamak
- 2.İşbirliği içinde çalışma becerisini geliştirmek
- 3-Çocuklarda güven ve özgüven geliştirmek
- 4-Gündelik yaşam becerileri kazandırmak
- 5-Karar verme, problem çözme, sorumluluk alma becerisini geliştirmek
- 6-Ekip ruhunu kavratmak
- 7-Manevi ve Milli duyguları kazandırmak
- 8-Çözüm odaklı düşünme, bir sonraki aşama hakkında fikir yürütme becerisi kazandırmak
- 9-Disiplinler arası bir yaklaşımla öğrenmeyi eğlenceli ve kalıcı hale getirmek
- 10-Analitik düşünme ve etkili iletişim becerisi kazandırmak
- 11- Projeye katılan farklı okullardan öğrencilerle tanışarak sosyalleştirmek
- 12-Yapılan etkinliklerle günlük yaşam becerileri arasında anlamlı bağlantılar kurdurmak
- 13-Ritim ve işitsel algı becerilerini desteklemek
- 14-Doğa bilinci ve hayvan sevgisini kazandırmak
- 15-Kendi yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak
- 16-Veli katımı ile okul aile iş birliğini sağlamak
ÇALIŞMA SÜRECİ
- 1-Eylül ayında başlayıp mayıs ayının ilk haftası bitecektir. Eylül ayında ortakların belirlenmesi logo, afiş çalışmaları, projeyi velilere tanıtma, izin dilekçelerinin alınması, görev dağılımın yapılması bitecektir.
- 2-Ekim ayı; Sanat atölyesi (bileklik yapımı), mutfak atölye çalışması(turşu kurumu), masal, ritim, akıl ve zeka oyunu( üç taş), kodlama, deney, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı.
- 3-Kasım ayı;Sanat atölyesi (çantamı tasarlıyorum), mutfak atölye çalışması(zeytin kurumu), masal, ritim, akıl ve zeka oyunu (renkli bardaklar), kodlama, deney.
- 4-Aralık ayı; Sanat atölyesi (halı dokuma), mutfak atölyesi (kurabiye yapıyorum), masal, ritim, akıl ve zeka oyunu (qbitz), kodlama, deney, yerli malı, yöresel değerlerimiz ve karışık okul takım çalışması.
- 5-Ocak ayı; Stem (Plastik atıkların doğadaki çözümü. Doğaya verdiği zararı nasıl önleyebiliriz?) e-book hikaye
- 6- Şubat ayı; Sanat atölyesi (ebru baskısı), mutfak atölye (yoğurt mayalıyoruz), masal, ritim, akıl ve zeka oyunu (Tangram ), kodlama, deney, hayalimdeki meslek.
- 7-Mart ayı; Sanat atölyesi(taş boyama), mutfak atölye(c vitamini şenliği ), masal, ritim, akıl ve zeka oyunu(mangala), kodlama, deney, dedelerimizi ve ninelerimizi sınıfımızda ağırlıyoruz, doğamı seviyorum bitki dikimi, 12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü, 18 Mart Çanakkale Zaferi, bayrak sergisi.
- 8-Nisan ayı; Sanat atölyesi (kozalak boyama), mutfak atölyesi(meyve salatası), masal, ritim, akıl ve zeka oyunu(equılıbrıo), kodlama, deney, 23 Nisan Çocuk Bayramı
- 9-Mayıs ayı; Projemizin toparlanması, e dergimiz, atölye çalışmalarımızın sergilenmesi
BEKLENEN SONUÇLAR
- Yaratıcı düşünme ve işbirlikçi öğrenme becerilerinin gelişmesi ile analiz ve sentez yapabilen, bilgi ve beceri sahibi 21.yüzyıl becerilerine uyum sağlayabilen birer bireyler olmaları,
- Saygı, hoşgörü, sorumluluk, yardımseverlik ve bayrak sevgisi milli ve insani duygularımızın kazanabilmesi,
- Öğrendiği bilgileri kalıcı ve anlamlı hale getirilebilmesi ve öğrendikleri bilgileri günlük hayatla ilişkilendirilebilecek yetkinlikler ve beceriler kazanabilmesi,
- Öğrenilen bilgilerin pekişmesi,
- Öğrenmekten keyif alınması,
- Bilgiyi doğru alan ve üreten, dikkat toplama, çözüm üretme, grup çalışması yapabilme, planlı çalışma , akıl yürütme, kendini ifade etme, öz güven gibi becerilerin artması,
- Disiplinler arası bir yaklaşımla öğrenmeyi eğlenceli ve kalıcı hale getirmesi,
- Öğrencilerin yaparak yaşayarak keşfetmelerini sağlanması,
- Öğrencilerin ilgi ve yeteneklerinin farkına vararak gelişmesi
- Öğrencilerin işbirliği, grupla çalışma, karar verme, planlı çalışma, akıl yürütme, olaylara farklı bakış açılardan bakma gibi becerilerin öğrenilmesi