Kanguru Matematik Sınavı 2016

Değerlendirme

1 – Kanguru Matematik Sınavı öğrenciler ve okullar arasındaki rekabeti artırmak yerine matematik kültürünü ve matematik sorusu çözmenin zevkini kaliteli sorular yoluyla yaymayı amaçlamaktadır. Bu amaçla sınav sonuçları duyurulduğunda öğrencilere doğru ve yanlış sorularının yanında girdikleri yüzdelik dilim belirtilir. Yani öğrencilerin kaçıncı oldukları açıklanmaz.

2 – Sınav sonuçları katılımcı sayısına bağlı olarak en geç 15 Nisan’a kadar açıklanır.

3 – Ancak kimi hediye ve ödüllerin dağıtımı için 1.’lik, 2.’lik ve 3.’lük derecelerini kazanan öğrenciler açıklanır.

4 – Eğer aynı puanı alan öğrenciler varsa hepsi 1.’lik, 2.’lik ya da 3.’lük derecesini paylaşarak, sertifikalarını ve madalyalarını alırlar. Ancak Ödüllendirme yapılırken 1 adet 1. ve en fazla 3’er adet 2. ve 3. seçilir. (Bakınız Ödüller bölümü).

5 – Kanguru numarasını yanlış kodlayan ya da hiç kodlamayan öğrencinin sınavı geçersiz sayılır. Okul kaydı yaptıran kullanıcılar öğrencilerin Kanguru Numaralarını topluca görüntüleyerek çıktısını alabilirler.

6 – Sınav sonuçları sitemiz üzerinden kanguru numarası ile görüntülenebilir.

7 – Öğretmen kaydı olan kullanıcılar kendi okullarındaki öğrencilerin sınav sonuçlarını görüntüleyip çıktısını alabilirler.

8 – Sınav sonuçlarına yapılacak itirazlar sınav sonuçları açıklandıktan sonra 10 işgünü içerisinde yapılmalıdır.

1. Sınava kimler katılabilir?

Cevap: Sınava 3. sınıftan 12. sınıfa kadar her öğrenci katılabilir. 1. ve 2. sınıflar için Kanguru Matematik sınavı yapılmayacaktır, ancak, Sorular ve sınav kitapçığı sitemizden temin edilebilecektir.

2. Sınavın ödülleri nelerdir?

Cevap: Kanguru Matematik Sınavı ödüllü bir sınavdır. Her seviyeden ilk 3’e giren öğrencilere tablet bilgisayar ve kulaklık gibi hediyeleri vardır. Lise seviyesinde birinci olan öğrenciler Kanguru Matematik Derneği’nin organize ettiği “Uluslararası Matematik Kampına” katılım hakkı kazanmaktadır. Sınavda ilk yüzde 3’e giren öğrenciler “Başarı Sertifikaları” kazanmakta. İlk yüzde 1’e giren öğrencilerimize ise “başarı madalya”sı verilmektedir. Başarı madalyası kazanan öğrencilerimize çeşitli zeka oyunları da hediye edilmektedir. Sınava katılan her öğrenci Kanguru Matematik Derneği tarafından onaylı “Katılım Sertifikası”na hak kazanmaktadır. Kanguru Matematik sınavının temel amacı öğrenciler arasında yaygın bir matematik kültürü oluşturmaktır. En büyük hediye Kanguru Matematik sınavının kendisidir; amacımız, öğrencilere, eğlenceli çözümleri olan sorularla matematik sorusu çözmenin hazzını tattımaktır.

3. Sınavda ne tür sorular var?

Cevap: Kanguru Matematik Sınavlarında yaş seviyelerine uygun yaratıcı matematik soruları yer alıyor. Kanguru matematik soruları yaratıcılığınızı, problem çözme yeteneğinizi kullanabileceğiniz bir sınavdır. Bu anlamıyla ezberden uzak bir yapısı vardır. Öğrencileri düşünmeye sevk etmek ve çözerken zevk alabilecekleri bir şekilde sorular sormak amacındadır.

4. Sınava nerede girebilirim?

Cevap: Kanguru Matematik sınavı tüm Türkiye’de çeşitli sınav merkezlerinde uygulanmaktadır. Kayıt olurken “Sınav Merkezi” seçebilirsiniz.

5. Sınava katılım ücretli mi?

Cevap: Kanguru Matematik Sınav ücreti öğrenci başına 10 Tl’dir.

6. Bir öğretmen olarak öğrencilerimi sınava nasıl kaydedebilirim?

Cevap: Sitemize Öğretmen kaydı yaptıktan sonra “excel şablonu”muzu kullanarak öğrencilerinizin hepsini tek seferde kaydedebilirsiniz.

7. Sınavı kendi okulumda düzenleyebilir miyim?

Cevap: Kanguru Matematik sınavına öğretmen kaydı yaptıktan sonra sınav merkezi seçerken “kendi okulum” tercihini kullanarak sınavı kendi öğrencilerinize kendi okulunuzda uygulayabilirsiniz.

8. Bulunduğum bölgede Sınav Merkezi bulunmuyor, kendi okulumu Sınav Merkezi yapabilir miyim?

Cevap: Bulunduğunuz bölgede sınav merkezimiz yok ise Sınav Merkezimiz olabilirsiniz. Sınav Merkezi olmak için sitemizdeki Sınav Merkezi Başvuru Formunu doldurmanız yeterlidir. Sınav Merkezi olan okullar 19 Mart 2016 Cumartesi günü saat 10.00’da sınava girmek üzere gelen öğrencilere sınavımızı uygulayarak “optik formları” tekrar bize kargo ile gönderirler.

9. Sınav Merkezi olmanın avantajları nelerdir?

Cevap: Sınav Merkezi olan okullara, Kanguru Matematik Türkiye, sınavı uyguladıkları öğrenci başına 2 Tl ödeme yapar. Ayrıca Sınav Merkezi olan okulların logoları “Kanguru Matematik Türkiye” internet sayfamızın ön sayfasında yer alır. Türkiye genelinde sınav tanıtımımız için hazırlanan posterimizde de Sınav Merkezi okulların logolarına yer verilir.

10. Sınav Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı mıdır?

Cevap: Evet, Kanguru Matematik Sınavı MEB tarafından onaylı ve duyurusu yapılan bir sınavdır. Hem özel okulların hem de devlet okullarının sınava katılma, duyurusunu yapma, sınav merkezi olma noktasında, MEB tarafından önerilen bir sınava girmeleri dolayısıyla, hiçbir engelleri yoktur.

11. Sınavı kendi okulumda uygulamak için herhangi bir sayı sınırı var mıdır?

Cevap: Hayır, sınavı kendi okulunuzda ister 10 kişiye ister 10 bin kişiye uygulayabilirsiniz. Sınavı okulunuzda uygulamak için kaydolurken herhangi bir asgari ya da azami öğrenci sınırı yoktur.

12. Sınavı haftaiçi bir gün uygulayabilir miyiz?

Cevap: Evet, Kanguru Matematik sınavını kendi okulunuzdaki öğrencilerinize 18 Mart 2016 Cuma günü yani hafta içi uygulayabilirsiniz. Ancak, Sınav Merkezi olarak bölgedeki diğer okullardan gelecek öğrenciler için sınav tarihi 19 Mart Cumartesidir. Sınav Merkezlerimiz misafir öğrencilerine sınavı 19 Mart Cumartesi günü uygulamak zorundadır.

Kanguru Matematik Sınavı -2016 Sonrasında Öğrencilerimize verilecek olan sertifika ve ödüller aşağıdaki gibidir.

7-8 ve 9-10 Kategorisinden Başarılı Öğrencilerimizi FRANSA KANGURU MATEMATİK KAMPI’na gönderiyoruz. Kamp Temmuz ayının ikinci yarısında yapılacaktır. Kamp ile ilgili ayrıntılı bilgi ve program netleştikçe buradan duyurulacaktır.

1 – Sınava katılan her öğrencimize Kanguru Matematik Sınavı Katılım Sertifikası verilecektir.

2 – Mart sınavına katılan öğrencilerden %5’e giren öğrencilere Mayıs ayındaki Final Sınavına katılım sertifikası verilecektir.

3 – Mayıs ayındaki Final sınavına katılan öğrencilerden ilk %20’ye giren öğrencilere “Başarı Sertifikası” verilecektir.

4 – Her seviyeden ilk 10’a giren öğrencilere madalya verilecektir.

5 – Her seviyeden ilk 3’e giren öğrencilere plaket verilecektir.

6 – Her seviyeden ilk 3’e giren öğrencilerin okullarına başarı plaketi göderilecektir.

7 – 3-4, 5-6 ve 11-12 seviyelerinden 1. olan öğrencilere tablet bilgisayar verilecektir. 7-8 ve 9-10 seviyelerinden 1. olan öğrenciler ise Avrupa’da düzenlenen Kanguru Matematik Kampına katılma hakkı kazanacak. Birincilik Mayıs Ayındaki Final Sınavı sonucuna göre belli olacaktır. Final Sınavında eşit puan alan birden fazla birinci olduğunda o kişilerin Mart ayındaki Sınav puanları daha yüksek olan birinci olacaktır. Eğer yine eşitlik bozulmazsa 5 puanlık sorulardan yanlış sayısı az olan, yine eşitlik bozulmazsa 4 puanlık sorulardan yanlış az olan ve yine eşitlik bozulmazsa 3 puanlık sorulardan yanlışı az olan birinci kabul edilecektir. Hala eşitlik bozulmazsa öğrencilerin sınıf seviyelerine bakılacak, küçük sınıftaki birinci kabul edilecektir. Bu aşamada da eşitlik bozulmaz ise öğrencilerden doğum tarihine göre küçük olan birinci sayılacaktır.

8 – Her seviyeden 2. ve 3. olan öğrencilerimize ise mp3 player ve Kulaklık ödüllerinden biri verilecektir. Puan eşitliği durumunda 2.’lik ve 3.’lük ödülü her seviye için en fazla 3 öğrenciye verilecektir.

www.kanguru-tr.com

E-posta: kangurumatematik@gmail.com

E-posta: ismetbaykal@kanguru-tr.com

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.