Dünyaca ünlü hackerlar, siber güvenlik uzmanları, sosyal medya analistleri, güvenlik çözümleri sunan yüzden fazla firma, Türkiye ve bölge ülkelerinden üst düzey bürokratlar ve resmi yetkililer,kamu ve özel sektör yöneticileri. Hepsi 6-7 Kasım tarihlerinde CONRAD HOTEL ISTANBUL’da buluşuyor.
Bu zirveyi kaçırmayın.
Siber güvenlik, 21. yüzyılın iletişim çağında en büyük sorunlar arasında yer alıyor. Geçen yüzyılın sonlarından itibaren büyü bir hızla ilerleyen teknolojik yenilikler yaşamı kavrayışımızı değiştirirken dijital iletişim ekonomiden iletişime, finansdan askeriyeye ve politikaya her platformda ciddi güvenlik sorunlarını da beraberinde getirmekte.
İstanbul Cyber Security Summit bir tam güne yayılmış panel oturumlarından oluşan üst düzey bir konferanstır. Kamu ve özel sektöre mensup her düzeyden yöneticileri bir araya getirecek uluslararası konferansta siber güvenliğe dair tüm güncel konu ve sorunların masaya yatırılacak.
Programda siber güvenlik bağlamında kullanılan araçlar, güvenlik politikaları, güvenliğe dair kavramlar, risk yönetimi yaklaşımları, faaliyetler ve eğitimleri kapsayan geniş bir yelpazeye yayılmış konu başlıklarının değerlendirilecek. Bu başlıklarda sadece teknik konular üzerine değil, siber tehditlerin politik, sosyal, ekonomik ve hukuki boyuttaki etkilerini de kapsıyor.
ANA SAYFA | ETKİNLİK | TOPLANTILAR | KİMLER KATILACAK? | NEDEN KATILMALISINIZ? | PROGRAM | SPONSORLUK OLANAKLARI | İLETİŞİM
TOPLANTILAR
Yöneticiler Toplantısı (Executive Meeting)
Bakanlıklar, düzenleyici kurumlar, kamu kurumlarından üst düzey yöneticiler, yabancı uzmanlar ve sponsor firmaların üst düzey yöneticileri etkinliğin ikinci günü öğleden sonra, düzenlenecek Yöneticiler Toplantısı’nda buluşacaklar.
Hem devlet kurumlarını hem de özel sektörün en üst kademelerindeki yetkililerin bulunacağı bu dışarıya kapalı ve özel toplantıda sadece sponsor firmalar üst düzeyde yöneticileriyle katılarak ürün ve hizmetlerini sunma fırsatı bulunabilecekler.
Siber Güvenlik İnsiyatifi Toplantısı
İnternet Geliştirme Kurulu tarafından düzenlenecek olan Siber Güvenlik İnisiyatifi Toplantısı 4 Ekim 2013 tarihinde Cyber Security Show’un ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. İnternet Geliştirme Kurulu çatısı altında kurulan ve Siber Güvenlik İnisiyatifi, ilk toplantısını Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) İstanbul Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirmişti. Bu ikinci toplantı ise konferansın ikinci günü öğleden sonra yapılacak Yöneticiler Toplantısı ile paralel olarak yapılıyor.
Ana Başlıklar ve Panel Konuları
Siber güvenliğin temel hedefleri erişilebilirlik, bütünlük ve gizlilik olarak ifade ediliyor. Siber kavramı Siber savaş, siber tehdit, siber suç, siber casusluk, siber istihbarat, siber sabotaj, siber terörizm, siber silah gibi yeni terimler ve alt başlıklara kadar giden geniş bir alana yayılıyor. Üst düzey katılımcı profili ile dikkat çeken Siber Güvenlik Zirvesi’nde siber güvenliğin doğrudan veya dolaylı olarak ilgili olduğu tüm ana başlıklar ele alınacak.
• Farkındalık ve Eğitim
Bu konudaki ev kullanıcıları, öğrenciler, KOBİ’ler, kamu kurumları, ISS ve veri merkezleri gibi farklı kullanıcı profillerine yönelik olarak farkındalık konusu ve bu konuda izlenmesi gereken eğitim stratejileri tartışılıyor.
• Teknik Araştırmalar ve Standartlar
Bu konu başlığı altında ağ güvenliği ve ürün sertifikasyonları, mobil cihazlarda güvenlik, işletim sistemlerinde güvenlik seviyelerinin belirlenmesi,yazılım güvenliği ve standartları veri merkezleri standartları ve bulut bilişimi gibi teknik içerikli alt başlıklar irdeleniyor.
• Siber Olaylara Müdahale Organizasyonu
USOM bünyesindeki çalışmalar çerçevesinde siber olaylara müdahale konusunun detayları bu bölümde ele alınıyor. SOME’lerin yapılanması ve personelin kalifikasyonları, risk analizleri, acil eylem planlarının hazırlanması, kritik altyapılarda bilgi güvenliğinin sağlanması ve yönetimi ile siber tehlikelerle mücadele konuları ana başlıklardan bazıları.
• Yasal Mevzuat ve Koordinasyon
Bu bölümde yasal mevzuat, kamu ve özel sektörde işbirliği, bu iş birliğinde uluslararası koordinasyonun sağlanması gibi konular görüşülüyor. Ayrıca adli makamlar ve kolluk kuvvetleri ile koordinasyonun sağlanması, adli bilişim ve auditing gibi güvenlik güçlerini ve adli makamları ilgilendirecek teknik konular da bu bölümde konuşulacak.
• Siber Tehditlerle Mücadele
Siber tehditlerle mücadele ana başlığı altında kamuda siber güvenlik ve özel sektör ile işbirliği olanakları, kişisel verilerin korunması, zararlı yazılımlarla mücadele, ağ ve bilgi güvenliği, teknoloji casusluğuna karşı önlemler, sosyal medya ve toplumsal olaylardaki etkileri, kamu güvenliği için alınabilecek önlemler ve siber silahlar gibi somut siber tehditlerin giderilmesine yönelik yapılan çalışmalar bu alt başlıklar içerisinde ele alınıyor.
ANA SAYFA | ETKİNLİK | TOPLANTILAR | KİMLER KATILACAK? | NEDEN KATILMALISINIZ? | PROGRAM | SPONSORLUK OLANAKLARI | İLETİŞİM
ETKİNLİK
Uluslararası Siber Güvenlik Uzmanları İstanbul’da
Jeff “Stoker” Robble
Mobil uygulama geliştiricisi ve mesh ağ uzmanıdır. Sistem ve ağ güvenliği konusunda çok önemli çalışmaları bulunan Robble açık kaynak yazılımların önde gelen bir destekçisidir. Düzlemsel olmayan sanal zeka tekniklerini üzerine tez çalışmasını yapmıştır. Jeff Doğal afetler veya insan kaynaklı saldırılar sonucunda ağ altyapılarının zarar görmesi ve iletişimin durması durumunda kriz yönetimi hakkındaki çalışmalarını bizlerle paylaşacak.
Don A. Bailey
Capitol Hill firmasının kurucu ortaklarındandır. Don birçok sık kullanılan yazılımdaki güvenlik açıkların bulmuş ve yeni yazılımlar için güvenlik çözümleri yaratılması ve bunların entegrasyonu ile ilgili büyük yazılım firmalarına danışmanlık vermektedir.
Fortune 500 listesinde bulunan onlarca firma için risk yönetim programları yürüten Don, hükümet kaynaklı birçok panel ve konferansa konusunda uzman olarak çağırılmıştır. Uzman Black Hat Barcelona 2011, Black Hat Las Vegas 2011, SyScan Singapore 2011, Hack In The Box KL 2011 adlı etkinliklerde dersler vermiş ve sunumlar yapmıştır ve gömülü mimarili ve yaygın kullanıcılı sistemlerin zayıf noktaları ve bu noktaların savunması ilgili sunumlar yapacaktır.
Ünlü Sosyal Medya Analistleri Siber Güvenlik Zirvesi’nde
Richard A. Clarke
Bir çok bestseller ile birlikte Siber Savaş kitabının yazarı dünyaca tanınan siber güvenlik uzmanı Richard. A. Clark İstanbul Siber Güvenlik Zirvesi’nin özel konuğu olarak İstanbul’a geliyor.
Uzun yıllar devlet kurumlarında önemli görevlerde bulunan Clark, Bill Cliton, George W. Bush ve Barrak Obama dönemlerinde Beyaz Saray’ın siber güvenlik danışmanı olarak çalışmış, 9/11 komisyonunda da görev yapmıştı.
Clarke halen Amerika Birleşik Devletleri’nin en önemli siber güvenlik, anayurt güvenliği ve kontrterör uzmanlarından biri olarak kabul edilmektedir.
Türkiye’de sosyal medya denince ilk akla gelen isimlerden, bilişim ve teknoloji alanında çalışmalarıyla tanınan Türk gazeteci ve yazar Serdar Kuzuloğlu ve İngilitere’deki Richmond Green’in kurucusu ve başkanı, sosyal medya stratejisti ve analizcisi Hannah Kirkman, sosyal medyanın iş stratejileri, örgütsel hedefler ve sosyal yansımaları ile piyasalara etkilerini değerlendirecekler.
ÖZEL DOSYA: Sosyal Medya
Konferansın özel dosyası “sosyal medya”. Arap Baharı, dünyanın farklı yerlerindeki toplumsal olaylar, ifade özgürlüğü, iletişim özgürlüğü, bilgi güvenliği, kişisel bilgilerin korunması gibi can alıcı konularda siber güvenlik uygulamalarını ve kamu tarafından alınması gereken önlemleri tartışıyoruz.
İlgili bakanlıklar, kurumlar, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, hukuk insanları sosyal medya mecralarını kullanımı, bu bağlamda ortaya çıkabilecek güvenlik ihlalleri, bilgi hırsızlığı, siber tehditler ve sosyal medyanın toplumsal olaylardaki rolünü inceleyerek bir rol haritası üzerinde çalışacaklar.
Hacker Saldırısı Simülasyonu
İstanbul Cyber Security Summit’ de USOM tarafından bir siber saldırı simülasyonu gerçekleştirilecek. Konferans salonuna kurulacak dev ekranlardan takip edilebilecek saldırı simülasyonu, sistemlere nasıl, hangi yöntemlerle saldırıldığı ve önlem olarak neler yapılabileceğiyle ilgili somutlaştırılmış bir gösteri niteliği taşıyor. Teorinin pratiğe dönüşmesi ve sektör temsilcilerine aydınlatıcı ve somut bilgiler verebilmek üzere hazırlanan program basının da ilgisini çekecek.
NEDEN KATILMALISINIZ?
Konferans Türkiye’den ve bölge ülkelerinden bilgi teknolojileri ve iletişim dünyasının tüm bileşenlerini bir araya getiriyor. Bakanlıklar, regülatör kurumlardan yetkililer, kamu ve özel sektörden firma temsilcileri, üniversitelerden akademisyenler, emniyet birimleri, hukuk insanları, gazeteciler, yazarlar, ve hatta hacker’lar konferansta aynı çatı altında buluşacaklar.
Konferans siber güvenlik başlığı altındaki tüm konu ve sorunları uluslararası bir iletişim ortamında masaya yatırırken aynı zamanda hem yurtiçinde hem de uluslararası bağlamda ticari ilişkiler kurmak isteyen firma temsilcilerine de yeni iş birliği olanakları sunuyor.
Siz de ister bu sektörlerden birinde çalışıyor, ister siber güvenlik konusunda akademik çalışmalar yapıyor veya sadece siber güvenlik konusunun meraklısı olun, siber güvenliğin ülkemizdeki geleceğinin şekilleneceği bu platformda bulunun.