Hukuk Öğrencileri Arası Sanal Ortamda Çapraz Sorgu Yarışması

Hukuk Öğrencileri

Yarışmaya katılacak olan yarışmacılar, aşağıdaki örnek videolarda olduğu gibi, yarışma konusu olan Rüstem filmindeki mağdur olan Neylan’a anlattırıcı ve yönlendirici sorular yöneltecektir. Tanıklar yarışma komitesi tarafından belirlenmiş olup (örnek videolardaki tanıklar), yarışmacılar igul@law.bau.edu.tr adresine başvurduktan sonra kendilerine iletilecek gün ve saatte tanıklara sorularını yönlendirebilecek ve kayıtlarını yapabileceklerdir. Tüm yarışmacılara başarılar dileriz.

Aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla farklı olaylar üzerinden kaydedilen örnek yarışma videolarına erişim sağlanabilmektedir.

https://www.youtube.com/watch?v=xhNtupRUOsI

YARIŞMA YÖNERGESİ
Yarışmacılar bireysel olarak yarışacaklardır ve yarışma konusu bu linkten izlenebilecek Rüstem olayıdır.

Yarışmaya video kaydı ile katılınacak olup, video kaydında düzenleme kurulu tarafından temin edilen tanıklara anlattırıcı soruların sorulduğu farzedilerek paylaşılan olayda suç mağduru olan Neylan’a yönlendirici soru (çapraz sorgu) aşaması canlandırılacaktır.

Video süresi en fazla 10 dakika olacaktır.

Videoların son teslim tarihi 15 Ocak 2021’dir.

Yönlendirici soru yöntemi hususunda eğitimler verilecek olup örnekler verilecektir. Eğitim tarihleri “14-22-23 Aralık 2020” olarak belirlenmiştir. Eğitimlere ait detay bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Önceki eğitim videoları bu link üzerinden izlenebilmektedir.

Yarışmacılar video kayıtlarını mail veya wetransfer aracılığıyla igul@law.bau.edu.tr adresine göndereceklerdir.

İsteyen yarışmacılar Zoom programı aracılığıyla da kayıt yapabilecek olup, yarışmacıların igul@law.bau.edu.tr adresine mail göndererek video kaydı için randevu almaları gerekmektedir.

Yarışmacılar tarafından gönderilecek video filmlerini değerlendirme jürisi aşağıdaki kriterler bakımından puanlayacaktır:

Soruların kısa, açık ve net olmasıYönlendirici soru sorulması (Yanıtı içinde saklı olan, ‘’evet’’ ya da ‘’hayır’’ şeklinde yanıt verilebilecek sorular olması)
Tanığın, algılama ve hafıza yetenekleri ile taraf tutma olasılığına yönelik sorular sorma
Cevabı bilinmeyen soru sorulmaması (Soru soran kişinin dosyayı çok iyi bilmesi)
Soru sorduktan sonra cevabın dinlenmesi
Tanık ile münakaşa edilmemesi
Tanığın, anlattırıcı soruları cevaplarken söylediklerinin tekrar ettirilmemesi
Tanığın, yalnızca ‘’evet’’ ya da ‘’hayır’’ şeklinde cevap vermesinin sağlanıp uzunca açıklama yapmasına izin verilmemesi
Nerede durulması gerektiğinin bilinmesi
İspat bakımından en önemli konuyu kapanışa saklamak
Giyim – Kuşam
Vücut dilini kullanma becerisi
Sözlü anlatım yeteneği ve konuşma üslubu.