Hisar Kısa Film Seçkisi Başvuruları Başladı

Hisar Kısa Film Seçkisi Başvuruları Başladı

Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi’nin 2005 yılından beri sürdürdüğü ve yılın en iyi 10 kısa filmini bir DVD’de toplayan Hisar Kısa Film Seçkisi’nde kısa filminizle yer almak istiyorsanız, başvurular başladı.

Hisar Kısa Film Seçkisi, 2005 yılından bu yana yıl içerisinde Türkiye’de çekilen yüzlerce kısa filmi tarıyor, başvuruları topluyor, elemelerden geçiriyor ve jüri kararıyla seçilen 10 kısa filmi bir DVD’de toplayarak sinema okullarına, ulusal ve uluslararası yarışmalara, festivallere gönderiyor. Hisar Kısa Film Seçkisi kısa filmcilerin filmlerini ve kendilerini duyurmaları için önemli bir fırsat.

Hisar Kısa Film Seçkisi 2018’i belirleyecek ana jüride oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan, yapımcı Anna Maria Aslanoğlu, yönetmen İlksen Başarır ve sinema yazarı Zeynep Tül Akbal Sualp yer alıyor.

Seçkiye 2017 yılı içinde üretilmiş kısa filmler (kurmaca, belgesel ve canlandırmalar) başvurabiliyor. Hisar Kısa Film Seçkisi için son başvuru tarihi 29 Ocak 2018.

Yönetmelik ve başvuru formu için;

Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi’nde öğretim yılı boyunca hafta içi her gün saat 18.00’de Sinefil Gösterimleri adını taşıyan tematik film gösterim programları gerçekleştirilmektedir. Sinefil programında gösterimi yapılan filmler her dönem belirli temalara uygun olarak seçilmektedir. Sinema tarihinin önemli klasiklerinden, yönetmen, oyuncu, ülke ve tür sineması retrospektiflerinden, dünya festivallerinde ödüller almış filmlerden, belgesellerden, kısa filmlerden oluşan gösterim programları ücretsiz olarak takip edilebilmektedir. Bu programlarla ilgili detaylı bilgilere, Sinefil Program Kitapçığı’nın yanı sıra, Film Merkezinin web sayfasından ve duyuru panolarından ulaşılabilir.

Film gösterim programlarında işlenen temalar, sinema yazarları, akademisyenler, yönetmenler, oyuncular ve sinemacıların katılımıyla gerçekleştirilen Söyleşi ve Panellerle desteklenmektedir. Retrospektifi yapılan yönetmen ve oyuncularla gerçekleştirilen söyleşiler, söz konusu isimlerin tüm kariyerlerinin üzerinden geçmeyi ve ortaya koydukları eserlere dair bütünlüklü bir bakış açısı sunmayı amaçlamaktadır. Tematik gösterim programları üzerine akademisyen ve sinema yazarlarının katılımıyla gerçekleştirilen paneller ise, filmlerde işlenen konuların tarihsel ve teorik bir çerçeveye oturtulmasını sağlamakta ve böylelikle gösterimleri takip edenler için bir kılavuz işlevi görmektedir. Ayrıca farklı sanat dalları ve meslek sahalarından (tiyatro, edebiyat, müzik, gazetecilik, siyaset…) saygıdeğer isimlerle de, uzmanı oldukları alanın perspektifinden sinemayla kurdukları ilişkiyi dile getiren söyleşiler gerçekleştirilmektedir.

Mithat Alam Film Merkezi’nde, merkeze bağlı öğrenci gruplarının katılımıyla veya sinema sektöründen farklı kurumlarla işbirliğiyle yıl boyunca çeşitli Atölye Çalışmaları ve Seminerler de düzenlenmektedir. Sinemanın farklı alanlarında uzmanlaşmış isimlerin bilgi ve deneyimlerini katılımcılara aktardıkları atölye ve seminerler, periyodik bir düzene sahip değildir ve yılın farklı dönemlerinde talebe bağlı olarak gerçekleştirilmektedir.

Editör
Türkiye Eğitim Kampüsü - İlkokul ortaokul lise üniversite eğitim etkinlikleri duyuruları.