Günışığı Kitaplığı 20. yıla yeni katalogla merhaba

Günışığı Kitaplığı’nın yeni kitaplarını ve gelenekselleşen
öncü projelerini tanıttığı Güz 2015 Kataloğu çıktı.

20. yıla yeni katalogla merhaba!

Türkiye ve dünya edebiyatının seçkin eserlerinin yayıncısı, çocuk ve gençlik edebiyatına yepyeni bir yol çizen Günışığı Kitaplığı 20. yılına, Güz 2015 Kataloğu’nda bir araya getirdiği yeni kitapları, yazarları ve özgün yayıncılık projeleriyle merhaba diyor.

Güz 2015 Kataloğu’ndaki yeni kitaplar arasında; uluslararası üne sahip mizah ustası Behiç Ak’ın yazıp resimlediği “Tombiş Kitaplar”ın dördüncü kitabı Ben Ne Zaman Doğdum?; Türkçe ustası Necati Güngör’ün öykü kitabı Sevgili Öğretmenim; ödüllü yazar Gülsevin Kıral’ın öykülerden oluşan romanı Umut Sokağı Çocukları; genç yazar Ömer Açık’ın ikinci kitabı Benim Babam Ömür Adam; sevilen yazar Aslı Der’in ikinci gençlik romanı Darmadağın bulunuyor. Çeviri edebiyatta ise; Susan Verde ve illüstratör Peter H. Reynolds’ın yarattığı resimli öykü kitabı Müze; Brigitte Labbé’nin tüm dünyada okunan “Çıtır Çıtır Felsefe” dizisinin Türkçe’deki 28. kitabı Makineler ve İnsanlar ile İtalyan edebiyatının özgün kalemi Angela Nanetti’nin son çocuk romanı Düşler Sirki de yer alıyor.

2010 Memet Fuat Yayıncılık Ödülü’ne değer görülen, Semih Gümüş’ün editörlüğünde, Müren Beykan tarafından yayına hazırlanan Köprü Kitaplar koleksiyonunun yeni kitabı Elde Var Hikâye, çağdaş edebiyatımızın ustalarından Tarık Dursun K.’nın 13 öyküsünü genç okurlar için derliyor.

Yayınevinin genç edebiyat markası ON8 de; kendine özgü diliyle etkileyici bir öykü evreni yaratmayı başaran Ahmet Büke’nin İnsan Kendine de İyi Gelir adlı öykü kitabı; sade ve içten üslubuyla sevilen yazar İrem Uşar’ın Ben Ayrıkotu adlı romanı; İngiliz yazar Patricia Duncker’ın ödüllü romanı Foucault’yu Sayıklamak ve İtalyan edebiyatının genç ruhlu kalemi Manuela Salvi’nin Ayın İki Yüzü adlı romanıyla Güz 2015 Kataloğu’nda.

Yaş gruplarına göre hazırlanan katalogda, yayınevinin geliştirdiği yenilikçi projeler de tanıtılıyor. Türkiye çapında 6, 7, 8. sınıf öğrencilerini yazmaya davet eden Zeynep Cemali Öykü Yarışması; edebiyatı yenilikçi içeriklerle tartışan ilk e-dergi Keçi; Türkiye’nin ilk ve tek, yıllık edebiyat yayıncılığı konferansı Zeynep Cemali Edebiyat Günü; edebiyatın eğitimde yaratıcı yollarla önerilmesini amaçlayan Eğitimde Edebiyat Seminerleri gibi öncü projeler hakkında bilgiler veriliyor. İnternetten dijital olarak da indirilebilen katalogda, güncel Sınıf Listeleri, Fiyat Listesi ve Adlar Dizini de bulunuyor.

Günışığı Kitaplığı Genel Yayın Yönetmeni Mine Soysal’ın, Güz 2015 Kataloğu için kaleme aldığı #edebiyatta20yıl başlıklı sunuş yazısından:

“Eylül 1996’da, çocuklar ve gençler için nitelikli edebiyat örneklerini yayımlama hayaliyle yola çıktık. Onlara büyümenin bin bir derdiyle yüzleştikleri eğitim ve öğretim yaşamlarında, sığınacakları bir edebiyat adası yaratmak istedik. Öncelikle onlara kulak verdik, onları ciddiye aldık.

İlk günden beri has edebiyatın izinden gittik. Temalardan kurguya, kahramanlardan mekânlara, yeni ve yaratıcı anlatımları cesaretle kitaplaştırdık. Çocuk ve gençlik edebiyatımıza çağdaş bir yorum kazandıran yazarlarla buluştuk. Usta yazarların kaleme aldığı Köprü Kitaplar gibi özgün koleksiyonlar, değerli seçkiler hazırladık. Genç edebiyat markası ON8 ile yeni ufuklara yelken açtık. Yayımladığımız her kitapta didaktik anlatımlardan, önyargı taşıyan kalıplardan ısrarla kaçındık… sansüre ve otosansüre dikkat çektik, inatla karşı durduk. […]

Çocukluğun, gençliğin baştacı edildiği, umut dolu, özgür bir ülke hayaliyle barışı, adaleti, eşitliği, hoşgörü ve sevgiyi yılmadan savunmayı sürdüreceğiz.”

Dijital kataloğumuza internet sitemizden ulaşabilirsiniz.

Editör
Türkiye Eğitim Kampüsü - İlkokul ortaokul lise üniversite eğitim etkinlikleri duyuruları.