Gençlik Bursları,Kardelen Bursları ve Öğretmen Çocuğu Bursları

Gençlik Bursları,Kardelen Bursları ve Öğretmen Çocuğu Bursları’na başvuru yapabilirsiniz. Burs başvuruları 15 Ağustos – 15 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler ve hazırlığı bitirip 1.sınıfa başlayacak öğrenciler “yeni sınıf” kapsamındadır. 2.sınıf, 3.sınıf, 4.sınıf ve üzeri sınıfları okuyacak öğrenciler “ara sınıf” kapsamındadır. Yeni ve ara sınıflar için iki ayrı form vardır.

NOT: Yeni sınıflardan ikamet adresi henüz belli olmayanlar kalabilecekleri olası semt adını yazabilirler. Nerede kalıyorsunuz sorusuna da olası kalacağınız yeri işaretleyebilirsiniz (Örneğin devlet yurduna başvuracaksınız devlet yurdunu, direkt özel yurda başvuracaksanız özel yurdu).

BURS PROGRAMLARI

Gençlik Bursları:

Gençlik Ara sınıf burs programı, üniversitede okuyan Toplum Gönüllüsü gençlere yöneliktir. Bu burs ilanına sadece başvuru tarihinden önce aktif olarak TOG faaliyetlerinde yer almış Toplum Gönüllüsü gençler başvurabilmektedir. (Yaz döneminde ya da şu anki katılımlar geçerli değildir. Geçen eğitim yılı içerisindeki faaliyetlere katılmış olmak gerekmektedir). Başvuru tarihinden önce TOG faaliyetlerinde yer almadıysanız, lütfen başvuru yapmayınız ; başvurunuz geçersiz sayılacaktır.

Gençlik Yeni sınıf burs programına başvurmak için öncesinde Toplum Gönüllüsü olma şartı aranmamaktadır. Yeni sınıf burs programına başvuran sayısı yüksek olduğu için, çok kısıtlı sayıda adaya olumlu dönüş yapılabilmektedir.

Kardelen Bursları:

Kardelenler bursuna; Mühendislik Bölümleri, Fen Edebiyat Fakülteleri’nin Sayısal bölümleri, İşletme, İktisat, İstatistik, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Hukuk bölümlerinde okuyan kadın öğrenciler başvuru yapabilir.

Öğretmen Çocuğu Bursları:

Bu bursa anne ya da babası (veya ikisi de) öğretmen olan üniversite öğrencileri başvuruda bulunabilir.

Forma eklemeniz gereken dökümanlar:

2017 – 2018 yıl sonu transkripti ( ara sınıflar için) (e-devletten alınabilir)
ÖSYM Sonuç belgesi (yeni sınıflar için) (e-devletten alınabilir)
Tüm aile fertlerinin gösterildiği Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( e-devletten alınabilir)
Anne ve babanın gelir durumunu gösteren belgeler ( İşyerinden onaylı maaş bordrosu, emekliler için emekli aylığını gösterir emekli cüzdanı fotokopisi veya aylığı gösterir hesap ekstresi, serbest çalışanlar için gelir vergisi beyannamesinin fotokopisi, geliri olmayanlar ise SGK Müdürlüğü’nden gelirsizlik belgesi.
Bu belgelerin tamamını başvuru esnasında online olarak forma eklemeniz gerekmektedir.

Formu lütfen kendiniz doldurunuz. Başvuru sonucunuzu kimlik numarası ile sorgulayacağınız için forma yazdığınız TC kimlik numarasının doğru olduğundan emin olunuz.

Forma yazmış olduğunuz bilgilerin (Üniversite başarı sırası, aile geliri, gönüllülük ile ilgili sorular vb.) doğruluğu ile ilgili bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde başvurunuz iptal edilecektir. Lütfen yazdığınız bilgilerin doğruluğundan emin olunuz.

Formda yazılan tüm alanların doldurulması zorunludur. Formu doldururken teknik bir sorun yaşarsanız burs@tog.org.tr adresinden bize ulaşıp destek alabilirsiniz.

Toplum Gönüllüleri Vakfı Burs programları kimlere yöneliktir?
Burs programlarımız TC vatandaşı ve Türkiye’deki üniversitelerin önlisans ya da lisans düzeyinde öğrenim gören gençlere yöneliktir. Üniversiteli gençlerin eğitim-öğretim hayatına destek olma amacıyla verilen ve gönüllülük kriteri olan karşılıksız burslardır.

Burs başvuru koşulları nelerdir?
TOG Gençlik ara sınıf başvuruları için başvuracak adayların Toplum Gönüllüsü olması gerekmektedir. TOG Gençlik yeni sınıf burslarına ise üniversiteyi yeni kazanan öğrenciler ile hazırlık sınıfından 1. sınıfa geçmiş öğrenciler başvuru yapabilirler. Gençlik burslarına başvurmak için herhangi bir bölüm kriteri bulunmamaktadır. Kardelen ara ve yeni sınıf burslarına üniversitelerin sayısal bölümlerinde okuyan kadın öğrenciler başvuru yapabilirler. Öğretmen çocuğu burslarına başvurmak için ise ebeveynlerden en az birinin öğretmen olması
gerekmektedir.

Burs miktarı ne kadardır?
Burs miktarı 255 TL ‘dir.

Burs başvuruları nasıl değerlendirilir?
Toplum Gönüllüleri Vakfı, burs başvurularını değerlendirirken aşağıdaki kriterleri baz almaktadır:
İhtiyaç durumu Gönüllülük durumu Akademik başarı Sosyal başarı
Başvuru yapılan form aracılığıyla sistem tarafından otomatik olarak puanlandırılır ve bir sıralama oluşturulur. Bu puanlamaya göre yeterli adaylar mülakata çağrılır. Yüz yüze mülakatlar sonucunda bursiyerler belirlenir.

Bursiyerlerin sorumlulukları nelerdir?
Bursun devamlılığı bakımından bursiyerlerden iki beklentimiz var: Akademik başarı ve gönüllülük. Akademik başarı notunuzun 4.00 üzerinden 2.00 olması gerekmektedir. Gönüllülük kriterimiz ise bütün bursiyerler için, TOG topluluklarıyla iletişime geçip haftada en az 4 saat gönüllülük yapmalarıdır.

Burs ilköğretim/lise/yüksek lisans/doktora öğrencilerine veriliyor mu?
Burslarımız sadece üniversitelerin lisans ve önlisans bölümlerinde öğrencilere yöneliktir.

Burs geri ödemeli bir burs mudur?
Hayır. Bursumuzun geri ödeme koşulu yoktur. Bursiyerlerimizden sadece gönüllülük faaliyetlerine katılıp TOG’un sosyal sorumluluk projelerine katılmalarını bekliyoruz.

Bursu alırsam ismim ve bilgilerim açıklanır mı?
Kişisel verilerin korunması kanununun tüm gereklerini yerine getiriyoruz.

Vakıf/özel üniversite ya da önlisans/ikinci örgün ayrımı var mıdır?
Hayır. Türkiye’deki üniversitelerde okuyan her üniversite öğrencisi burslarımıza başvurabilir.

Başka bir burs almak burs almaya engel midir?
Hayır. Başka bir kurumdan burs aldığınız takdirde bizleri bilgilendirmeniz gerekmektedir.

Burs başvurusu için son tarih nedir?
Burs başvurularımız 15 Eylül 2018 tarihinde saat 23:59 itibariyle sona ermektedir

https://burs.tog.gen.tr