Fosil Bilim Kampı 2017

FOSİL BİLİM KAMPI / 24-27 Ocak 2017

Bilim merkezimiz her sene, okulların yarı tatilinde ve yaz dönemlerinde düzenlediği bilim kamplarına, 2017 yılında Fosil Bilim Kampı ile devam etmiştir.

Katılımcılar, dört gün boyunca gezegenimiz ve canlıların tarihini, fosil kayıtlar eşliğinde eğlenceli deneylerle işlemiştir. Katılımcılar, paleontoloji, biyoloji, astronomi, kimya ve fizik kulüplerinde etkinliklere katılmış, dünyamızın 4,5 milyar yıllık tarihine bir projeksiyon tutmuştur.

Toplam 40 öğrencinin kabul edildiği fosil bilim kampında, bilimsel yöntemler ışığında, disiplinler arası etkinlikler düzenlenmiştir. Katılımcıların dokunarak, hissederek, deneyleri kendileri yaparak doğadaki olguları öğrenmeleri sağlanmıştır.

Dünyanın oluşumu, ilk canlıların açığa çıkması, kıta hareketleri, yaşlandırma teknikleri, canlılığın çeşitliliği gibi konu başlıklarında etkinlikler yapılmıştır. Katılımcılar fosillere dokunarak, dünyadaki yaşamın tarihini ve dinamik yapısını görme olanağı bulmuştur.

Katılımcılar, fosil kalıplardan dinozor pençesi kalıpları almış, katlayıp yapıştırdığı maketlerle kıta hareketlerinin işleyişini görmüş, düşme deneyleriyle meteorların çarpma etkisini gözlemlemiş, canlıların çeşitliliğini anlamak için deneyler yapmış, kayalardan ve fosillerden gezegenimizin yaşını hesaplamış, büyük yok oluşları, dinozorlar çağını ve memeli canlıların oluşumunu işlemiştir.

Adres: Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi,

Mevlana Mahallesi, 1751 Sokak, No:24, Bornova/İzmir.

Web: http://mtbm.bornova.bel.tr

Telefon: 0 232 999 29 29 (Dahili: 3300), Faks: 0 850 209 83 82

E-Posta: bilim@bornova.bel.tr, mtbm@bornova.bel.tr