BİLİMSEL KEŞİF İLE BİYOTEKNOLOJİYE GİRİŞ

biyoteknoloji
biyoteknoloji

Hızlı değişen bilgi çağında öğrencilerin araştırma-sorgulama becerilerinin geliştirilmesi ve öğrenmeyi öğrenmiş bireyler olarak yetiştirilmesi önemlidir. Genetik mühendisliği ve biyoteknoloji alanındaki gelişmeler ilaç, tıp, ziraat, gıda endüstrisi, çevrenin korunması ve insan sağlığı ile ilgili çalışmaları hızlandırmıştır. Öğrencilerin biyoteknoloji ve farklı alanlardaki uygulamaları konusunda farkındalıklarını geliştirmek, alanla ilgili tartışmalı konularda öğrencilerin bilimsel doğrular ışığında etik kararlar verebilmesi için genetik mühendisliği ve biyoteknoloji uygulamalarının bilinmesi önem taşımaktadır.

Bu amaçla Keçiören Bilim ve Sanat Merkezi tarafından yürütülen ve AMGEN Biyoteknoloji Deneyimi Türkiye(ABE Türkiye) tarafından desteklenen bu eğitimde, Ankara’nın Keçiören ilçesindeki Anadolu Liselerinde öğrenim gören 9.,10. ve 11. sınıf öğrencileriyle Keçiören Bilim ve Sanat Merkezi’nde bulunan atölyelerde 1. hafta 3 gün (26-27-28 Haziran) 24 katılımcı ve 2. hafta 3 gün (1-2-3 Temmuz) 24 katılımcı olmak üzere toplamda 48 katılımcı yer alacaktır.

Eğitim programında yer alan etkinlikler açık ve kapalı uçlu deney, animasyon ve benzetim, artırılmış/sanal/karma gerçeklik, bilgi işlemsel düşünme, bilimsel gezi ve saha çalışması, dijital oyun/ öyküleme, eğitsel oyun, mobil uygulamalar, oyunlaştırma, sergi ve gösteri, spor ve sanat, STEAM, tahmin et – gözle – açıkla, tartışma ve çalıştay, yaratıcı drama gibi pek çok farklı uygulamalı yöntem ve tekniği içermektedir. Böylelikle katılımcıların yaratıcılık ve inovasyon, eleştirel düşünme ve problem çözme, iletişim ve işbirliği olarak tanımlanan 21. yüzyıl becerilerini geliştirmesi hedeflenirken aynı zamanda biyoteknoloji ve genetik mühendisliği konusunda bilimsel keşif yolculuğuna çıkmaları ve uygulamalı etkinlikler ile biyoteknoloji deneyimi yaşamaları hedeflenmektedir.

https://bilimselkesifilebiyoteknolojiyegiris.blogspot.com

@bilimselkesif_biyoteknoloji_24