AĞIR METALLERİN CANLILAR ÜZERİNE ETKİSİ

İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ PROJE ÇALIŞMASI

Bu Benim Eserim Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması

BU PROJEMDE AĞIR METALLERİN CANLILAR  ÜZERİNE ETKİSİ NE OLABİLİR  KONUSUNDA BİR ARAŞTIRMA YAPMAK İSTEDİM. HABERLERDE AĞIR METALLERİN ZARARLI ETKİLERİNİ ÇOK DUYMUSTUM. BUNU ARAŞTIRMAK İSTİYORDUM.

BU ÇALIŞMAYI BİTKİLER ÜZERİNDE YAPMAK İSTEDİM, BUNUN SEBEBİ BİTKİLERİN DAHA HASSAS OLMASI, AĞIR METALLERDEN DAHA KISA SÜREDE ETKİLENMELER OLDU. BİTKİDEDE BELİRLİ ÖZELLİKLER ARADIK, KISA SÜREDE YÜYÜMESİ VE DAHA HASSAS OLAN BİR BİTKİ ARAYIŞINA  GİRDİK. BUNUDA REYHAN OLARAK BELİRLEDİK. BİTKİLERİ BELİRLİ BOYLARA ULASTIRDIK.

AĞIR METALLERİ BELİRLEDİK BUNLARIN İÇİNDE İNSANA EN AZ ZARAR VEREN VE EN KOLAY TEMİN EDEBİLECEGİMİZ BİR MADDE KULLANMAYA KARAR VERDİK(DEMİR). AĞIR METAL DIŞINDAKİ MADDELERİ BAĞIMLI, AĞIR METALLERİ İSE BAĞIMSIZ OLARAK(DEĞİŞKEN) OLARAK KULLANARAK  ETKİSİNİ ARAŞTIRDIK. ÜÇ TANE SAKSIMIZ VARDI. BUNLARIN BİRİNCİSİNE AĞIR METAL KOYMADIK, İKİNCİSİNE 10GR DEMİR, ÜÇÜNCÜSÜNE 20GR DEMİR KOYDUK. BUNLARI BÜYÜMEYE BIRAKTIK.

BİR HAFTA SONUNA GELDİĞİMİZDE SIRASI İLE UZAMA MİKTARLARI 3CM, 2CM, 1 CM OLARAK KAYDETTİK. İKİNCİ HAFTA İÇİN GÖZLEMLERİMDE SIRA İLE 4CM, 1CM, UZAMA YOK. ÜÇÜNCÜ HAFTA İÇİN 6CM, UZAMA YOK,KURUDU. DÖRTÜNCÜ HAFTA İÇİN 5CM, KURUDU.

SONUÇ OLARAK AĞIR METALLERİN BİTKİLER ÜZERİNDE ZARARLI ETKİSİ TESBİT EDİLDİ. ZARARLI ETKİSİ KISA SÜREDE DEĞİLDE ÜÇÜNCÜ VE DÖRTÜNCÜ HAFTALAR İÇERİSİNDE KENDİNİ GÖSTERMİŞTİR.

AĞIR METALLERDEN  SAKINALIM Kİ KISA-UZUN VADEDE ZARARARINDAN KORUNALIM.

Editör
Türkiye Eğitim Kampüsü - İlkokul ortaokul lise üniversite eğitim etkinlikleri duyuruları.