5. Maker Öğretmen Sertifika Programı

5. Maker Öğretmen Sertifika Programı

Eğitimtek’in Zaxe 3D Baskı Teknolojileri işbirliği ile organize ettiği MakerÖğretmen Sertifika Programı 3 Temmuz’da başlıyor. Okullarınızda Maker hareketini başlatmak mı istiyorsunuz? Nereden başlayacağınız konusunda bir fikriniz yok mu? Bir şeyler yapmaya başladınız ama daha fazlasına mı ihtiyacınız var? 5.sini yapacağımız ETUSP Maker Öğretmen sertifika programı okullarında düşük bütçeli projeler gerçekleştirmek isteyen, ulusal-uluslarası yarışmalara katılmak isteyen öğretmenlerin ihtiyaçları dikkate alınarak organize ediliyor. Bu eğitimde kendi okulunda öğrencilerine bu eğitimi veren, ulusal uluslarası bir çok yarışmada derece almış eğitmenimizden bu süreçleri birlikte öğreneceğiz.

MAKERÖĞRETMEN’e KATILANLAR NE DEDİ?
Her fırsatta, iyi ki maker öğretmen sertifika programına katılmışım diyorum. Bu eğitimde, başka ortamlarda kısa kısa sunumlarda fikir sahibi olduğum, fakat uygulamadıkça hep havada kalan, bir türlü öğrencilerimle uygulama cesaretine sahip olamadığım birçok konu hakkında bilgi edindim. Uygulayarak öğrenme fırsatı yakaladım.Yeni dönemde hepsini öğrencilerimle uygulayacak olmanın heyecanını yaşıyorum. Büyük özveriyle bize eğitimleri veren Orhan Hocamız ve Mehmet Hocamız’ın yarattığı sinerji sayesinde müthiş bir ekip olduk. Yine bu eğitim sayesinde birbirinden değerli birçok öğretmen arkadaşımla tanışma fırsatı buldum. Artık sürekli birbirine danışan ve fikir alışverişinde bulunan bir maker öğretmen ailesi olduk. Maker öğrenciler yetiştirmek isteyen öğretmen arkadaşlar bu eğitimi kaçırmamalı…

İÇERİKLER
TEMEL ELEKTRONİĞE GİRİŞ
Amaç: Özellikle temel elektronik alt yapısına sahip olmayan öğretmenler için verilmesi gereken zorunlu bilgiler
Kazanım:

Arduino kart pin çıkışlarının tam anlamıyla kullanım amaçlarını öğrenir. Sensörler ve ek elemanlar arduino’ya nasıl bağlanmalıdır.

Deney tahtası(Breadboar) Kullanımı, Potansiyometre Kullanımı, Ultrasonik sensör nasıl bağlanır?, LCD Bağlantısı, İvme sensör Bağlantısı, RC Servo Motor Bilgisi ve Bağlantısı, DC Redüktörlü Motor kullanımı, L298N Bağlantısı, Step Motor Kullanımı, Direnç, kondansatör, diyot, buton ve anahtar kullanımı

ARDUINO PROGRAMLAMAYA GİRİŞ
Arduino programlama bilgisi olmayan katılımcılar için temel arduino programlama, ileri seviye arduino kart programlaması ve temel elektronik ekipmanlarının kullanımına giriş, Elektronik ekipmanlarla proje oluşturma.

Projeler

4 Eksen Robot kol yapımı,
Engelden kaçan robot yapımı,
Cep Telefonu kontrolü ile araba yapımı,
Kendini dengeleyen robot yapımı,
Mini sumo robot yapımı,
Robot El yapımı,
Çizgi izleyen robot yapımı
Ses takip robotu
Işık takip robotu
Yürüyen robot bob yapımı
MEKANİK YAPI & 3D TASARIM
Mekanik Tasarım Nedir? Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar. Sketchup’a Giriş
3D tasarım araçları arayüzün anlatımı, 3D Tasarım araçları ile projelere yönelik çizime giriş, Ulusal ve Uluslararası yarışmalara yönelik robot tasarımları, 3D tasarımı yapılan modellerin 3D printer ile üretimi.

Mekanik ve Elektronik Montaj
Mekanik ve Elektronik öğretimi gerçekleştirildikten sonra yarışmalara yönelik, proje amaçlı robot yapımı ve yarıştırılması.

BAŞARIYA GİDEN YOLDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Ulusal ve Ulusalararası yarışmalarda derece almanın püf noktaları, Proje hazırlamada dikkat edilmesi gereken önemli hususlar, Projeyi öğretmenmi hazırlamalı öğrencimi. Öğretme ve öğrenci projenin neresinde ne kadar olması gerekir, Proje yapan ve proje kültürüne sahip öğrencilerin yüksek öğrenimlerinde kazanacağı artılar. Proje yapmanın meslek seçimindeki avantajları. Küçük bütçelerle büyük projeler hazırlayarak dereceye giden yol.

http://www.etusp.com/etusp-maker/