22. ULUSLARARASI DEĞİRMENDERE ZÜHTÜ MÜRİDOĞLU AHŞAP HEYKEL SEMPOZYUMU ŞARTNAMESİ
1993 yılından beri kısmen aralıklı olsa da gelenekselleşerek günümüze dek sürdürülen Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu’nun yirmiikincisi 01 Haziran 2015 -17 Haziran 2015 tarihleri arasında “Gölcük Vizyon 2023” kapsamında, Gölcük Kent Konseyi, Gölcük Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilecektir.
1-GENEL HÜKÜMLER
Madde-1 22. Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda, 01 Haziran 2015 -17 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
Madde-2 22. Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu için sanatçılardan, Değirmendere için, çevre ile ilişkileri etüd edilmiş mekâna özgü heykeller üretmeleri beklenmektedir.
Madde-3 Uygulama alanlarının görsellerine ve bölgenin tarihi ile ilgili bilgilere http://gsf.kocaeli.edu.tr/heykelsempozyumu/ adresinden ulaşılabilinir.
Madde-4 Sempozyuma üçü Türkiye’den, üçü yurtdışından olmak üzere altı sanatçı katılacaktır.
Madde-5 Malzeme olarak ahşap (yörenin ağacı olan kestane veya meşe) belirlenmiştir.
Madde-6 Seçici Kurul Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden üç öğretim üyesi, Gölcük Belediyesi’nden bir temsilci ve Gölcük Kent Konseyinden bir temsilci olmak üzere beş kişiden oluşur.
Madde-7 Bu sempozyuma katılacak sanatçılar, sempozyum için önerilen projeleri, yapıtlarından oluşan dosya ve özgeçmişleri ile başvuran sanatçılar arasından, seçici kurul tarafından yapılacak değerlendirme ile belirlenecektir.
Madde-8 Çalışma kuralları uyarınca kendisine tanınan süre ve mekânda yapıtını gerçekleştiren sanatçılara telif hakkı olarak 3000 Türk Lirası ödenecektir. Söz konusu miktar sempozyumun sonunda katılım belgeleriyle birlikte ödenecektir.
Madde-9 Sempozyum basvuru dosyası içeriği ve son basvuru tarihi:
a) Sanatçının özgeçmişi
b) Sempozyum için önerilen heykelin maket görselleri veya çeşitli açılardan desenleri, açıklama raporu.
c) Sanatçının gerçekleştirdiği 5 çalışmayı tanıtan görsel doküman.
d) Heykelin montaj, konum ve yerleşimi ile ilgili bilgi verecek montaj şeması, çizim veya kroki.
e)Başvurular yalnızca internet üzerinden yapılacaktır. Elden başvuru kabul edilmeyecektir.
f) Sempozyum başvuruları 05 Şubat 2015 ile 20 Mart 2015 tarihleri arasındadır.
g) Belgeler sempozyum@golcuk.bel.tr adresine e-posta ile gönderilmelidir.
Madde-10 Sanatçılar sempozyum süresince gerçekleştirdikleri yapıtlarını Gölcük Belediyesi’nin mülkiyetine bırakacaklar ve bu yapıtlar sempozyumun son üç günü içinde, sanatçıların gözetiminde Gölcük Belediyesi tarafından yerlerine yerleştirilecektir.
Madde-11 Eserlerin bakımı ve onarımı Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü ve Gölcük Belediyesi işbirliği ile yapılacaktır. Eserler hiçbir nedenle satılamayacak ya da bağışlanamayacaktır. Eserlerin kitap veya katalog yapılması için slayt ve fotoğrafların çekilmesi; genel tanıtım filmlerinin yapımı sırasında kullanılmak üzere filmlerin çekilmesi ve bunların basına gönderilmesi yoluyla tanıtım yapılması öncelikle Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü ve Gölcük Belediyesi izniyle mümkün olabilecektir.
Madde-12 Sempozyuma kabul edilen sanatçının, telif ücreti, konaklama, uluslararası ve yurt içi transfer (ekonomi sınıfı uçak bileti) giderleri ve beslenme giderleri proje kapsamında karşılanacaktır.
Madde-13 Sanatçıların sempozyum tarihleri arasında sağlık sigortalarını kendileri yaptıracaklardır.
Madde-14 Yapıtların herhangi bir nedenle sempozyum süresi içerisinde gerçekleştirilememesi durumunda,
seçici kurulunun değerlendirmesi sonucunda verilen karar uygulanacaktır.
Madde-15 Uyuşmazlık halinde Kocaeli Mahkemeleri yetkili olacaktır.
2- SEMPOZYUMA SEÇİLEN SANATÇILARDAN İSTENEN BELGE VE DOKÜMANLAR
a) Sanatçının özgeçmişi.
b) Sanatçının kendi fotoğrafı
c) Sanatçının kendi sanat görüşünü yansıtan bir açıklama
d) Sanatçının çalışmalarını içeren tanıtıcı görseller (3500 x 2400 pixsel boyutunda, 300 DPI çözünürlükte, jpg
veya tiff dosya olmalıdır).
e) İstenen bu belgelerin tamamı dijital ortamda teslim edilecektir.
f) Sanatçının sempozyumda gerçekleştirmeyi önerdiği yapıtın maketi, maket görselleri veya desenleri, açıklama raporu, boyut ve teknik hakkında açıklama, montaj şeması, gerekli malzemeler ve ihtiyaç duyulan yaklaşık ahşap miktarını içeren belgeler en geç 10 Nisan 2015 tarihine kadar sempozyum@golcuk.bel.tr e-posta adresine gönderilmelidir.
3- ÇALIŞMA KOŞULLARINA İLİŞKİN HÜKÜMLER
Madde-1 Gölcük Belediyesi her sanatçıya ortalama 30 cm ve 200 cm boyunda iki adet tomruk ahşap verecektir. Ayrıca yapıtların montajı, kaidesi ve bunun için gerekli malzemeler başvuru dosyasında belirtilmiş olması koşuluyla Belediye tarafından karşılanacaktır. (Sanatçı kullanacağı malzemeleri belirlerken, yapıtın açık havada sergileneceğini göz önünde bulundurmalıdır.)
Madde-2 Gölcük Belediyesi sanatçılara sempozyum alanında kullanılmak üzere 220 volt elektrik ve uzatma sistemleri ile çalışma masaları kuracak, ağaçların işlenmesi sırasında ihtiyaç duyulabilecek teknik destek(planyalama, hızar kesim vb) belediye tarafından sağlanacaktır.
Madde-3 Sanatçılar, elektrikli ve küçük el aletleriyle bunların sarf malzemelerini kendileri getirecektir.
Madde-4 Sanatçılara yardımcı olmak üzere Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünden 3 öğrenci asistan görevlendirecektir.
Madde-5 Gölcük Belediyesi, sempozyum çalışma saatleri süresince alanda iletişimi sağlamak üzere sürekli bir görevli bulunduracaktır.
Madde-6 Gölcük Belediyesi, sempozyuma katılan sanatçılara, sempozyum süresince oluşabilecek sağlık sorunları için çevresel ve fiziki tedbiri alacaktır, ancak sempozyuma katılan sanatçıların kendi sağlık sigortalarını yaptırmaları zorunludur. Aksi halde; sanatçının başına gelecek bir kazada oluşan hertürlü maddi ve manevi tazminattan sanatçı kendisi sorumludur.
Madde-7 Gölcük Belediyesi, alanda güvenliği sağlamak için 24 saat güvenlik görevlisi bulunduracaktır.
Madde- 8 Sempozyum süresince yapılan bütün giderler sempozyum bütçesinden karşılanacaktır.
Madde- 9 Sempozyum takvimi aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.
SEMPOZYUM TAKVİMİ
Başvurular: 05 Şubat 2015 – 20 Mart 2015
Değerlendirme: 26 Mart 2015
Sanatçıların Değirmendere’ye gelmesi ve kalacağı yere yerleştirilmeleri: 30-31 Mayıs 2015
Ahşapların seçimi ve uygulama alanlarının gezilmesi: 1 Haziran 2015
Basın toplantısı, sanatçıların basına tanıtılması, sempozyum açılışı: 2 Haziran 2015
Yapıtların bitirilmesi: 17 Haziran 2015
Yapıtların yerlerine yerleştirilmesi: 16 Haziran 2015
Sempozyum kapanış töreni, fotoğraf sergisi açılışı:17 Haziran 2015 Saat 19:00
Sempozyuma katılmak üzere başvuran sanatçılar, sempozyum şartnamesini ve takvimini kabul etmiş sayılırlar.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ GÖLCÜK BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖLCÜK KENT KONSEYİ