2017 Nesin Matematik Köyü Lise Matematik Yazokulları

2017 Nesin Matematik Köyü Lise Matematik Yazokulları

Tarih

12 Haziran – 17 Eylül 2017 tarihleri arasında 14`er günlük 7 program düzenlenecektir. Programları ve ayrıntılarını içerik sayfasında görebilirsiniz.

Amaç
Nesin Matematik Köyü`nde 12 Haziran – 17 Eylül 2017 arasında lise öğrencileri ve öğretmenleri için her biri ikişer haftalık 7 yazokulu gerçekleşecektir. Programlar ikişer haftalıktır, tek hafta katılım kabul edilmez. Mücbir nedenler dışında, dönemin başlangıç tarihinden bir gün önce (bir pazar günü) Köy`e gelinir ve bitiş tarihinde (tam iki hafta sonra, gene bir pazar günü) Köy`den ayrılınır. Perşembe tatil günümüzdür; bu günlerde isteyenler topluca bir yere gider (Efes harabeleri, tekne gezisi, Milli Park gibi). Her ders aşağı yukarı 2 saat sürer. Günde dört ders vardır; yani öğrenciler her gün 8 saat derse girmek zorundadır. (Başlangıçta 8 saat matematik çok gelebilir ama kısa zamanda alışacaksınız.) Haftada üç dört akşam da bir ya da iki saatlik etüt vardır. Her öğrenci dönüşümlü olarak bulaşık, yemeğe yardım, bahçe, temizlik gibi Köy`ün gündelik bir işinde çalışanlara yardım eder. Bu işler günde ortalama bir saati bulur. Programların tarihlerini ve içeriklerini aşağıda bulabilirsiniz.

Kontenjan 120 kişi

Ücret
Yazokulunun ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil, koğuşlar için 1.540, çadırlar için 1.120 TL`dir. Geziler ücrete dahil değildir. İhtiyacı olanlar burs için başvurabilirler.

Genel Bilgi
Özel Lise Programları: 12-25 Haziran tarihleri arasında 8`inci ve 9`uncu sınıfı bitiren öğrencilere yönelik özel bir program düzenlenecektir. Bunun dışında 26 Haziran – 9 Temmuz Temmuz tarihleri arasında CEBİR, 10-23 Temmuz arasında ANALİZ ve 24 Temmuz – 6 Ağustos tarihleri arasında BİLGİSAYAR BİLİMİ konularında, diğerlerine oranla daha yüksek seviyede üç özel lise programı yapılacaktır. Bu programlara çalışmaya ve zorlanmaya hazır ileri seviyede öğrencilerin katılımını bekliyoruz.

Referans: Matematik Köyü`nden burs talep eden öğrenciler, burs talebinin haklı olduğunu teyit edecek bir öğretmenin e-posta adresini ve telefonunu vermeli.

Başvuru: Başvurunuzu online başvuru kısmından yapabilirsiniz. Başvurunuz sisteme otomatik olarak aktarılacaktır. İki üç gün içerisinde e-posta adresinize başvurunuzun ulaştığına dair bir onay mesajı gönderilecektir. İki üç gün içinde bir onay mesajı almamışsanız, bir aksilik oldu demektir, bir daha yazın lütfen. Başvurunuz kabul edildikten sonra kaydınızı yaptırmalısınız, sadece başvuru yapmak yeterli değildir. Birden fazla programa katılmak istiyorsanız cerenaydin@nesinvakfi.org adresine yazmanızı rica ediyoruz.

Başvuru Kabul ve Kayıt: Belli aralıklarla başvurular değerlendirilir ve sonuçları e-postayla iletilir. Değerlendirme Ali Nesin tarafından başvuru formunda verdiğiniz bilgilere göre yapılır. Pekçok başvuru geldiği ve her başvuru ayrı ayrı incelendiği için değerlendirme süreci uzun olabilir. Lütfen formdaki soruları içtenlikle, itinayla ve doğru yanıtlayın. Başvuru değerlendirmeleri uzun sürebilir ancak başvuru yaptığınız tarihten itibaren en çok 15 gün içerisinde başvurunuzun durumuyla ilgili bir bilgilendirme e-postası göndereceğiz. Bu bilgilendirmeler 15 günde bir güncellenecektir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.

Sorularınız için: Ceren Aydın (cerenaydin@nesinvakfi.org)

Not 1: İlk program dışındaki tüm programlara lise öğretmenleri ve 8`inci sınıfı bitirmiş olan tüm lise öğrencileri katılabilir. (Ancak tecrübemiz gösteriyor ki 8`inci sınıfı yeni bitirmiş öğrenciler yazokullarımızda zorlanabiliyor.) İlk programa yalnızca 8`inci ve 9`uncu sınıfı yeni bitirmiş öğrenciler kabul edilecektir. Hiçbir programımıza 8`inci sınıfı bitirmemiş öğrenci kabul edilmeyecektir.

Not 2: Lütfen iltimas için yetkilileri ya da nüfuzluları devreye sokmayın. Nesin Matematik Köyü`nde eşitlik ilkesi geçerlidir ve hiçbir biçimde kimseye ayrıcalık tanınmayacaktır.

Not 3: Ana babalar değil öğrenciler başvurmalı, form doldurmalı ve telefon ederek bilgi istemeliler.

Not 4: Anne ve babaların çocuklarının Matematik Köyü`ne gitmeleri için ısrar etmeleri anlaşılır ama kendilerinden bu ısrarlarında ölçülü olmalarını rica ediyoruz. Zorla güzellik olmadığı gibi matematik de olmuyor. Gençlere şunu söyleyebiliriz ama: Yaz sıcağında günde 8 saat matematiğe ve köyün temizlik gibi gündelik işlerine ayırdıkları zamana rağmen, gelen öğrencilerin %99 gibi ezici bir çoğunluğu Köy`den üzülerek, hatta gözyaşlarıyla ayrılıyorlar. Hayatlarının en güzel iki haftası Köy`de geçiyor.

Not 5: Aşağıdaki programlarda görülen bazı ders ve eğitmenler ileride değişebilir.

Not 6: Her program için belirli sayıda koğuş ayrılmıştır. Koğuş kontenjanı doldukça kabul alan öğrencilere çadır seçeneği sunulabilir. Konaklama tercihinizin değişmesi halinde ayrıca e-posta ile bilgilendirme yapılacaktır.

Program içeriği ve Başvuru Sayfası için Tıklayınız