2017 Mekan Kurgulamak: algı, düşünce, tasarım, sergi, çağdaş sanat

2017 Mekan Kurgulamak: algı, düşünce, tasarım, sergi, çağdaş sanat

Tarih
12-18 Haziran (Köy`e geliş 11 Haziran, Köy`den ayrılış 18 Haziran 2017)

Amaç
Bir haftada tamamlanacak şekilde tasarlanmış olan bu atölye çalışması, mekanla ve çevremizle olan ilişkimizi çağdaş sanat sergileri kurgulama süreçleriyle irdelemeyi amaçlar. Düşünce geliştirme pratikleri, tasarım ilkeleri, küratöryel yaklaşımlar bu atölye çalışmasının konularını şekillendirirken, araştırma, analiz yapma yöntemleri ve eleştirel düşünce izlenecek rotaları belirleyecektir. Bu atölye çalışması çeşitli görsel malzemeyle sunulan örnekler ve onların analizi üzerinden ilerleyecektir. Sabahları araştırma, gezi ve düşünce üretimine ayrılırken, öğleden sonraları ise yoğun bir programla ders, analiz, proje üretiminden oluşan atölye işlenecektir. Katılımcılardan atölye çalışmaları sırasında bireysel, finalinde ise grup projeleri üretmeleri istenecektir.

Hedef Kitle
17 yaş ve üzeri genç sanatçı, tasarımcı ve küratör adayları, kültür sanat alanında çalışan, çalışmak isteyen öğrenciler.

Kontenjan 30 kişi

Ücret
Yazokulunun ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil koğuşlar için 770 TL, çadırlar için 560 TL`dir. Geziler ücrete dahil değildir.

Detay ve Başvuru için Tıklayınız