Mehmet Ali Doğan ”Cennet ve Günahlar” Resim Sergisi

MEHMET ALİ DOĞAN ‘’CENNET VE GÜNAHLAR’’ Resim Sergisi
Peker Sanat Evi

Sergi Açılış Kokteyli: 9 Nisan Perşembe 18.30 Sergi Süresi: 9 Nisan – 4 Mayıs 2015
BASIN BÜLTENİ

Peker Sanat Evi’nin Nisan ayı konuğu sanatçı Mehmet Ali Doğan.

Ressam Mehmet Ali Doğan 9 Nisan 2015 – 4 Mayıs 2015 tarihleri arasında Ankara PEKER Sanat Galerisinde açacağı 23. Kişisel sergisinde, “Cennet ve Günahlar” konseptiyle sanatseverlerle buluşuyor.

Sanatçı, 1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Prof. Dr. M. Zahit Büyükişleyen Atölyesinden mezun oldu. Ressam Mehmet Ali Doğan resim yapmanın yanı sıra sanatsal eğitim vermeyi bir görev kabul ederek yıllardır kendisine ait olan T.C. M.E.B. Doğan Sanatevi’nde bugüne kadar ikibine yakın öğrenciyle bilgisini paylaşmış, Güzel sanatlar Fakülteleri ve Liselerine öğrenci yetiştirmiş, sanat yaşamlarına katkı sağlamıştır. Sosyal sorumluluklara olan inancı nedeniyle 2011 yılından bu yana BRHD (Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği) Başkanlığını yapmaktadır.

Üniversite yıllarında atölye çalışmalarında, ürettiği resimlerde, kendiliğinden oluşan geometrik alanların varlığını hisseden sanatçı, zaman içerisinde resimlerinde bu devamlılığı güçlendirdi. Böylelikle geometrik formlar resimlerimde tercih nedeni olmanın yanı sıra, asıl anlam yüklemeye çalıştığı alanlar oldu. Bugüne kadar, Kadın ve Şeritli Mekân, Siyam Serisi, Anadolu Uygarlıkları Çeşitlemeler Serisi, Kastamonu Serisi, Yer-Gök-Deniz Serisi, Sınırlanmış Alanlar Serisi ve şimdi de Cennet ve Günahlar Serisi ile dönemler halinde resimler üretti.

Cennet ve Günahlar Serisine devam eden Sanatçı, bu seride günümüze, yaşama ait kavram ve içerikleri sorgulamaktadır. Bu nedenledir ki ağaç formlarını bir metafor olarak kullandığı gibi şehir görüntüleri ve siluetleri tercih nedeni olmaktadır. Ressam Mehmet Ali Doğan “Kapitalizmin para tutkusu doğayı tüketmekte, insan hayatını da tabut gibi evlerde yaşamaya mahkûm etmektedir. Ekilecek en güzel tarım alanları yerleşim alanlarına dönüştürülmektedir, üstelik İnsanlık ağaçlardan, yeşil görüntülerden mahrum bırakılmaktadır. Kutucuklardan oluşturulmuş, çarpık ve estetikten uzak yerleşim alanları, insan doğasından, psikolojisinden yoksun mimari yapılardır. Bu yapılar insanın birbirini tüketme duygularını güçlendirdiği gibi, ayrıca manevi bütünlükleri de yok etmektedir. Para, metropollerin asıl kaynağı olmuş ve insan varlık olarak araç olma niteliğinden öte yaşamamaya başlamıştır. İnsanoğlunun kendi doğasından uzaklaştırıldığı ve bunun bilinçle ötelendiği düşüncesiyle; özellikli ve insan kimyasına uygun yaşam alanlarının tüm insanlarımıza sunulması, mutluluğumuz ve geleceğimiz için şarttır.” diyor.

Sanatçı daha bahsedemediği birçok hayaliyle yaşarken her gün tüm farkındalığıyla, işte resimlerindeki o yamuk, kare, dikdörtgen gibi, kendisi için temiz ve saflığın göstergesi olan alanlara, hayallerini işlemektedir. Kıvrımlar halinde ve kimi yerde düz çizgi biçiminde kullandığı ve kendisi için “hayat çizgisi” olarak tanımladığı renkli konturlar; insanın dünyadaki hayat mücadelesinin, iyilik ve kötülük kavramlarının yanı sıra insanlığın var olma ve yok olma sürecindeki samimiyetini, insanın doğa ile paylaşımını ayrıca sorgulamaktadır. Mehmet Ali Doğan resimlerinde, tüm temiz alanlarını sınırlamış ve o geometriler içerisinde özlemlerini gizlemiş, Resimlerini kendine korunaklı alanlar haline dönüştürme uğraşındadır.

PEKER SANAT
Hilal Mahallesi Alexander Dubcek Caddesi (6.cadde) 18/B Yıldız/Çankaya/Ankara Tel: 0312 439 30 03 Fax: 0 312 439 39 78 www.pekersanat.com / info@pekersanat.com

Editör
Türkiye Eğitim Kampüsü - İlkokul ortaokul lise üniversite eğitim etkinlikleri duyuruları.