GİRİŞİMCİ HAVUZU PROJESİ
“Girişimci Havuzu” Projesinin amacı, Gaziantep ili içerisinde gerçekleştirilecek yeni iş fikirlerini bir araya getirip nitelikli olanlara tarafların ortak kararı ile finanse etmek, melek yatırımcı bulmak ya da teknik danışmanlık sağlamak, onların bu fikirlerini hayata geçirmekte onlara yardımcı olup yol göstermektir.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genç Girişimciler Kurulu Koordinatörlüğü ve Üniversitemiz ortaklığınca yürütülmekte olan “Girişimci Havuzu” projesi ile ilgili son başvuru 31 Aralık 2013 tarihidir.
Başvurularınız için ayrıntılı bilgi : www.gaziantepggk.org.tr
Bilgi İçin : İşletme Bölümü Arş.Gör. Mehmet Örfi SÖNMEZ / İşletme Bölümü Öğrencisi Emre ABDULLAHOĞLU
e-mail : mehmet.sonmez@hku.edu.tr / emre.abdullahoglu@std.hku.edu.tr
Dahili : 1338
Girişimci Havuzu Projesi
“GİRİŞİMCİ HAVUZU” Projesinin amacı, Gaziantep ili içerisinde gerçekleştirilecek yeni iş fikirlerini bir araya getirip nitelikli olanlara tarafların ortak kararı ile finanse etmek, melek yatırımcı bulmak ya da teknik danışmanlık sağlamak, onların bu fikirlerini hayata geçirmekte onlara yardımcı olup yol göstermektir. Ayrica jurinin seçeceği en iyi projeye 20.000 TL (YirmiBinTürkLirası) hibe verilecektir.
Son Başvuru Tarihi : 31 Aralık 2013
Proje ’ye Destek Veren Başlıca Kurumlar;
TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu:
Gaziantep İl Genç Girişimciler Kurulu; Gaziantep’te mevcut olan Girişimcilik ruhu ile girişimcilik kültürünü kurumsal bir yapı ile birleştirerek girişimcilerin kişisel gelişimine katkı sağlamak ve inovatif projelerin altyapısını oluşturmak üzere T.O.B.B çatısı altında faaliyet gösteren istişari bir kuruldur. İlimizde Melek yatırımcılık kültürünün oluşması, genç girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmelerini kolaylaştırmak üzere çalışmalar yapmaktadır. Kurulun Koordinasyon ve Sekreterya görevleri Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından yürütülmektedir.
KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkezi:
Ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük ve orta ölçekli işletmelerin payını ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek, sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek amacıyla faaliyet gösteren Kamu Kuruluşudur.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı çatısı altında faaliyet gösteren KOSGEB 2012 yılında tüm Türkiye çapında 26 bin işletmeye 293 milyon TL tutarında kaynak aktarmış olup, 2013 yılı bütçesi 460 milyon TL’dir.
İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) :
İKA ’nın vizyonu bölgeyi geleceğe taşıyacak düşünce ve politikalar üreten, uygulayan, sürdürülebilir kalkınmada öncü, yeniliklere açık, etkin ve çağdaş bir kurum olmaktır. Kurum etkin insan kaynakları politikası ile nitelikli beşeri sermayesini verimli şekilde kullanarak; bölgesel potansiyeli, dinamikleri ve özgünlükleri ortaya çıkaracak politika ve stratejiler üretme misyonunu taşımaktadır. Kurumun 2013 yılı Mali destek kaynak tutarı 19 Milyon TL olarak açıklanmıştır. Sloganı ‘’Kalkınma ’nın yolu İpekyolu’dur’’.
Türk Ekonomi Bankası (TEB) :
Türk Ekonomi Bankası (TEB), yenilikçi fikirlere sahip girişimcileri ülke ekonomisine kazandırmak için Türkiye çapında bir seferberlik başlatarak TEB Girişim Bankacılığını hayata geçirdi. Bu kapsamdaki çalışmalar için yeni bir servis modeli ile birlikte yeni değer teklifleri oluşturuldu ve TEB şubelerinden kredi tahsis mekanizmalarına kadar tüm çalışma alanları girişimcilere de hizmet verecek şekilde yeniden yapılandırıldı. KOBİ Bankacılığındaki Danışman Banka yaklaşımını Girişim Bankacılığına da taşıyan TEB, TEB Girişim Evi aracılığıyla da, girişimcinin fikrinin işe dönüştürülmesinde ücretsiz danışmanlık ve eğitim hizmetlerinden sermaye bulunması aşamasına kadar her türlü desteği vermektedir.
Üniversiteler:
Başarılı kalkınma süreci bir toplumun değişim bilincine kavuşturmaya dayanmaktadır ve bunu mümkün kılan en önemli faktör ise Eğitim olarak öne çıkmaktadır.
Gaziantep Üniversitesi, Zirve Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitimde Gaziantep ilinin öne çıkan kurumları olup ürettikleri bilgi, insan kaynağı, sosyal gelişim ve daha birçok yönden ilimizin kalkınmasına katkı sağlamakta, Üniversitelerimizin ürettiği bilgi ve yetiştirdiği insan gücü ilimizin tüm sektörlerine ve sosyal hayatına hareketlilik ve verimlilik katmaktadır.
Üniversiteler tüm sayılan yönleri, bünyesindeki genç topluluk ve girişimcilik kulüpleri ile girişimcilik için en çok önem arz eden kurumlardandır. Üniversitelerimiz Proje sürecinde gerek yeni iş fikirleri için kaynak, gerekse iş fikirlerinin hayata geçirilmesinde danışmanlık ve know-how desteği alınacak kurumların başında bulunmaktadır.
BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN