Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü 2014 Kış Okulu

2014 Kış Okulu kapsamında Biyokütle Enerji Teknolojileri konusunda eğitim programı düzenlenecektir.

Hedef

Farklı disiplinlerin çatısı altında eğitim gören lisansüstü öğrenciler ve konu ile ilgili araştırmacılara yönelik olarak düzenlenecek olan ‘2014 Kış Okulu’, biyokütle kaynaklarından biyobazlı ürünlerin üretimine kadar olan süreçlerin nasıl gerçekleştiği, kaynak çeşitliliği, potansiyeli ve teknolojik yenilikler konusunda bir ufuk çizgisi kazandırmayı hedeflemektedir. Eğitim programı süresince biyokütle kaynaklarının enerji dönüşüm yöntemleri gerek teorik gerekse uygulamalı olarak katılımcılara aktarılacaktır.

Amaç
‘Biyokütle Enerji Teknolojileri’ temalı Kış Okulu, Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü’nde gerçekleştirilecektir. Organizasyon kapsamında yüksek lisans eğitimi gören öğrencilere, biyokütle dönüşüm teknolojileri konusundaki son gelişmeler, sanayi uygulamaları, bu konudaki yasal düzenlemelerle, gelecek projeksiyonu sunulacaktır. Katılımcıların biyokütle önişlem, enerji dönüşüm teknolojileri konusunda uluslararası yeterlilikte bilgi seviyesine ulaşmaları gerçekleştirilecek Kış Okulu’nun ilk öncelikli hedefidir. Eğitim verecek öğretim üyelerinin arasında oluşacak sinerji ve birlikte çalışma kültürü biyokütle enerji dönüşüm teknolojileri konusunda yeni projelerin oluşmasına yardımcı olacaktır. Organizasyon ulusal katılımlı olup, alanlarında deneyimli ulusal ve uluslararası kurumlarda görev yapan öğretim üyeleri tarafından anlatılacak olan bir dizi dersi içerecektir. Ayrıca katılımcılara anlatılacak konular ile ilgili laboratuvar uygulamaları yapma olanağı da sunulacaktır.

Neden
Gerçekleştirilecek kış okulunda eğitim gören araştırmacıların bu konudaki farkındalıklarının artırılarak, Biyokütle dönüşüm teknolojilerinin yaygınlaşması ve ülkemizde yeterince faydalanamadığımız biyokütle esaslı artık ve atıklardan teknolojinin müsaade ettiği ölçüde faydalanarak ülke ekonomisine azami ölçüde katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Nasıl
6 gün boyunca sürecek olan eğitimde 13 farklı öğretim üyesi ile toplam 57 saat eğitim verilecektir. Üretim halinde bulunan biyogaz tesislerine teknik bir gezi düzenlenecektir.

Nerede
Eğitimler Güneş Enerji Enstitüsü Seminer salonu ve Enerji Teknolojisi ABD biyokütle laboratuvarlarında gerçekleştirilecektir.

Konu
Düzenlenecek olan ‘Kış Okulu’ farklı disiplinlerin çatısı altında eğitim gören lisansüstü öğrencilere ve konuyla ilgili araştırmacılara biyokütle kaynaklarından biyobazlı ürünlerin üretimine kadar olan süreçlerin nasıl gerçekleştiği, kaynak çeşitliği, potansiyeli ve teknolojik yenilikler konusunda bir ufuk çizgisi kazandıracaktır. Kurs süresince biyokütle kaynaklarının enerji dönüşüm yöntemleri gerek teorik gerekse uygulamalı olarak aktarılacaktır.

Genel olarak katılımcılara aktarılacak konular:

Biyokütle tanımı,
Biyokütle kaynakları
Dünya’da ve ülkemizdeki biyokütle potansiyeli
Biyokütlenin yenilenebilir enerjiler arasındaki yeri
Biyokütle enerji içerikleri
Biyokütle önişlem teknolojileri
Enerji dönüşüm teknolojileri
Endüstriyel uygulama örnekleri
Biyokütle teknolojilerinin geleceği
Biyokütle enerji politikaları
Biyokütle ekonomisi
Termal analiz yöntemleri

Editör
Türkiye Eğitim Kampüsü - İlkokul ortaokul lise üniversite eğitim etkinlikleri duyuruları.