DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ
Akademik Yükseltme ve Atama ile İlgili Kriterler Hakkında
Senato Esasları
(24.12.2010 tarih, 2010/22 sayılı Mütevelli Heyeti Toplantısında onaylanmıştır.)
Amaç
Madde 1- Bu esasların amacı, Doğuş Üniversitesinde üstün nitelikli bir öğretim kadrosunun oluşması hedefine yönelik olarak, sürekli gelişmeyi destekleyecek ve yetişmekte olan kadrolara yön verecek doğru ve uygun atama kararlarının alınmasını sağlamaktır.
Kapsam
Madde 2- Bu esaslar, Doğuş Üniversitesi’nde görevli olan ve görev almak için başvuruda bulunan Akademik Personel’i kapsar.
Dayanak
Madde 3- Bu esaslar, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun ilgili hükümleri, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği, Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği dikkate alınarak hazırlanmıştır.
Öğretim Elemanları
Madde 4- Üniversitedeki akademik personel, profesör, doçent, yardımcı doçent, öğretim görevlisi, okutman ve araştırma görevlisi ünvanlarına sahip öğretim elemanları ile diğer öğretim yardımcılarından (uzman, çevirici, eğitim-öğretim planlamacıları) oluşur.
Yardımcı Doçentliğe Başvurma, Yükseltilme ve Atanma
Madde 5- Doğuş Üniversitesi Rektörlüğü yardımcı doçent ihtiyacını bilim alanı, başvuru koşul ve süresini de belirterek gazete ve internet yoluyla ilan eder. Yardımcı doçentliğe başvurabilmek için doktora/sanatta yeterlik derecesini almış olmak şarttır. Başvurular sınava girilecek yabancı dilin de belirtildiği ve doktora belgesinin eklendiği bir dilekçe ile yapılır.
Yardımcı doçentliğe yükseltilmek için yapılacak yabancı dil sınavında başarılı olmak gerekir.
Doğuş Üniversitesinde yardımcı doçent kadrosuna yükseltilip atanabilmek için öncelikle,
a) Ek-1 de yer alan puanlama sisteminin A,B,C maddelerinde tanımlanmış etkinliklerden toplam en az 15 puan sağlama koşulu aranır. Bu puanların,
b) Mühendislik ve Fen Bilimleri kapsamındaki bilim dalları için en az bir adet A1 maddesinde tanımlı yayınlardan olması gerekir.
c) Diğer bilim dalları için ise bu puanların A maddesinde tanımlı yayınlardan olması tercih sebebidir.
d) Sanatla ilgili bilim dallarında puan hesabına V maddesinde yer alan etkinliklerde dahil edilir.
e) Hukuk bilim dallarında puan hesabına D,E,F,G ve H maddelerinde yer alan etkinlikler de dahil edilir.
Yabancı dil sınavı, biri o dilin öğretim üyesi olmak üzere, fakülte veya yüksekokul yönetim kurulunca öğretim üyeleri arasından seçilmiş üç kişilik bir jüri tarafından yapılır. Jüri üyeleri, o fakülte veya yüksekokul içinde bulunmadığı takdirde, Doğuş Üniversitesi’nin başka birimlerinden veya başka yükseköğretim kurumlarından üye seçilmek suretiyle oluşturulur. Yabancı dil sınavı son başvurma tarihinden itibaren 15 gün içinde yapılır.
Yabancı Dil Sınavı, Türkçeden yabancı dile ve yabancı dilden Türkçeye adayın kendi bilim alanında 150 ile 200 kelime arasında bir çeviriyi kapsar. Sınav, dört saat süreli olup, sınav sırasında aday aynı yabancı dilde ve Türkçe dâhil iki ayrı dilde sözlük kullanabilir. Sınavda başarılı olabilmek için en az 50/100 puan alınması şarttır. Sınav sonucunda alınan not ile başarı veya başarısızlığı belirten bir tutanak, sınav belgeleri ile birlikte Dekanlığa veya Yüksekokul Müdürlüğüne teslim edilir. Sınav sonucu adaya aynı gün tebliğ olunur.
Bilim alanı bir yabancı dille ilgili olanlar, bu sınavı başka bir yabancı dilde vermek zorundadırlar. Adayın girmek istediği yabancı dilin uygun olup olmadığına Senato karar verir.
Yardımcı doçentlik için başvuran aday, yabancı dil sınavında başarılı olduğu taktirde özgeçmişini, bilimsel/sanatsal çalışma ve varsa yayınlarını dört nüsha olarak ilgili dekanlık veya müdürlüğe, yabancı dil sınavı sonucunun tebliğini izleyen üç gün içinde teslim eder.
Adayın durumunu incelemek üzere fakültelerde Dekan ve yüksekokulda Müdür, biri başvurunun yapıldığı birimin yöneticisi, diğeri Doğuş Üniversitesinin dışından olmak üzere, adayın başvurduğu bilim alanı ile ilgili olan üç profesör veya doçenti onbeş gün içinde tespit eder. Dekan veya Müdür bu öğretim üyelerine adayla ilgili dokümanları göndererek, bir ay içerisinde yazılı görüşlerini bildirmelerini ister.
Dekan veya Müdür yazılı görüşlerin alınmasından sonraki ilk Yönetim Kurulu toplantısına konuyu götürür, aday hakkındaki görüşleri alır. Dekan veya Müdür kanaat ve önerilerini dosya ile birlikte Rektöre sunar.
Rektör yükseltilme ve atanmanın yapılıp yapılmayacağına karar verir ve atama yapılacaksa adayın sözleşmesini onay için Mütevelli Heyeti Başkanlığına sunar.
Yabancı uyruklu öğretim elemanlarının yardımcı doçentliğe yükseltilmelerinde ilan şartı dışında, aynı usuller uygulanır. Bunlar kendi ana dilleri dışındaki Üniversitelerarası Kurulun belirlediği yabancı dillerden birinden yabancı dil sınavına alınırlar.
Doçentliğe Başvurma ve Atanma
Madde 6- Doğuş Üniversitesi Rektörlüğü doçent ihtiyacını bilim alanı, başvuru koşul ve süresini de belirterek gazete ve internet yoluyla ilan eder. Doğuş Üniversitesinde doçentliğe başvurmak için, adayın Üniversitelerarası Kurul’un 01/Eylül/2000 tarih ve 24157 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan esaslarına göre bu kurul tarafından açılan doçentlik sınavını başararak doçent unvanı almış olması veya yurt dışında kazanılan doçentlik unvanının 2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 27. maddesi gereğince Türkiye’de geçerli sayıldığının Üniversitelerarası Kurul Kararı ile kabul edilmiş olması şarttır.
Aday özgeçmişini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan ve dördüncü fıkrada sıralanan hususlarla ilgili belgeleri de eklediği bir dosyayı dört nüsha halinde Doğuş Üniversitesi Rektörlüğüne teslim eder.
Rektör doçentliğe atanmak için başvuran adayın durumunun incelenmesi amacıyla onbeş gün içinde, varsa biri ilgili birim yöneticisi olmak üzere, adayın başvurduğu bilim alanından yoksa en yakın bilim alanından en az biri Doğuş Üniversitesi dışından olmak kaydıyla üç profesör tespit eder ve adayın özgeçmişini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyaları bu profesörlere yollayarak kişisel raporlarını bir ay içinde göndermelerini ister. Bu profesörler, dördüncü fıkrada belirtilen hususları da dikkate alarak yapacakları inceleme sonucu görüşlerini Rektöre bildirirler. Rektör bu görüşlere dayanarak, Üniversite Yönetim Kurulunun gerekçeli görüşünü de aldıktan sonra adayın doçentliğe atanıp atanmayacağına dair kararını verir ve ataması yapılacaksa adayın sözleşmesini onay için Mütevelli Heyeti Başkanlığına sunar. Doçentlik sınavında başarılı olarak Doçent ünvanını alan yabancı uyruklu öğretim elemanlarının sözleşme ile doçentliğe görevlendirilmelerinde bu hüküm uygulanır. Ancak ilan şartı aranmaz.
Doğuş Üniversitesinde Doçent kadrosuna atanabilmek için öncelikle,
a) Ek-1’de tanımlı etkinliklerden toplam en az 40 puan sağlama ve
b) Mühendislik ve Fen Bilimleri kapsamındaki bilim dalları için biri adayın başlıca yazar olduğu en az üç adet A1 maddesinde tanımlı uluslararası yayın yapmış olma,
c) Sosyal Bilim dalları için en az iki adet A veya C maddelerinde tanımlı uluslararası yayın yapmış
olma,
d) Hukuk bilim dalları için en az bir adet A veya C maddelerinde tanımlı uluslararası yayın yapmış
olma,
e) Sanatla ilgili olanlar için V maddesinde tanımlı en az bir uluslararası etkinlikte yer alma,
koşulları aranır.
Başlıca yazarlık, yayında adayın tek yazar olması, yayının adayın yaptığı veya yönetmiş olduğu bir yüksek lisans/ doktora tezinden, ya da adayın yürütücülüğünü üstlenmiş olduğu bir bilimsel araştırmadan üretilmiş bulunması gibi hususlarla belgelenir ve değerlendirilir.
Bu koşulları sağlayan adayların atanmalarında;
– Yayınlarının/sanatsal etkinliklerinin nitelik ve niceliği,
– Yayınlarının/sanatsal etkinliklerinin sürekliliği,
– Yayınlarına yapılan ulusal-uluslararası atıflar,
– Verdiği dersler ve hocalık yeteneği,
– Danışmanlık veya eş danışmanlık yaptığı yüksek lisans ve doktora tezleri,
– Yaptığı araştırmalar,
– Araştırma birimi ve laboratuvar kurmak, yönetmek ve geliştirmek gibi faaliyetleri,
– Düzenlediği ve düzenlenmesine katkıda bulunduğu seminer, kongre, sempozyum, v.b. bilimsel toplantılar/sanatsal etkinlikler,
– Bilimsel toplantılarda, baş konuşmacı (key-note speaker), oturum başkanı, panelist, v.b. olarak davet edilmiş olması,
– Aldığı bilimsel/sanatsal, akademik ve mesleki ödüller ile patentler,
– Yurtdışı deneyimi,
– Bilimsel/sanatsal, mesleki ve uygulamaya dönük proje çalışmaları,
– Üniversitenin toplumsal hizmetlerine katılımı,
gözönüne alınarak değerlendirme yapılır.
Profesörlüğe Başvurma, Yükseltilme ve Atanma
Madde 7- Doğuş Üniversitesi Rektörlüğü profesör ihtiyacını bilim alanı başvuru, koşul ve süresini de belirterek gazete ve internet yoluyla ilan eder.Doğuş Üniversitesinde profesörlüğe yükseltilmek amacıyla başvurmak için,
Doçentlik unvanını aldıktan sonra en az beş yıl başvurulan profesörlük ile ilgili bilim alanında çalışmış olmak,
kendi bilim alanında uluslararası düzeyde orijinal eserler vermiş olmak ve uygulama alanı bulunan dallarda uygulamaya yönelik çalışmaları bulunmak gerekir.
Doğuş Üniversitesinde profesörlüğe;
a) Birinci fıkrada belirtilen şartları taşıyan doçentler,
b) Başka bir üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsünde en az iki yıl hizmet etmiş profesörler,
c) 2547 sayılı kanunun 27.maddesi gereğince doçentlik sınavını başarmış sayılarak yabancı ülkelerde aldığı
unvanın eşdeğerliliği kabul edilen adaylardan, birinci fıkrada belirtilen şartları yerine getirmiş bulunanlar,
d) 2547 sayılı kanunun 28.maddesi gereğince profesörlüklerinin Türkiye’de geçerli sayılması Üniversitelerarası Kurul kararı ile kabul edilenler,
Profesörlük için başvuran aday dilekçesine eklediği özgeçmişini, bilimsel yayınlarını, kongre, sempozyum ve konferans bildirileri ile bunlara yapılan atıfları, bunlara ilişkin belgeleri, eğitim-öğretim faaliyetlerini, yönetiminde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, üniversiteye katkılarını içeren ve belgeleyen bir dosyayı Üniversite Rektörlüğüne altı nüsha olarak teslim eder. Aday, bu başvurusunda yayınlarından birini başlıca araştırma eseri olarak gösterir.
Profesörlüğe başvuran adayın durumunu ve bilimsel niteliklerini tespit etmek için bir ay içinde Üniversite Yönetim Kurulunca en az üçü başka üniversite veya yüksek teknoloji enstitülerinden olmak üzere söz konusu bilim alanı ile ilgili en az beş profesör seçilir. Bu profesörler belgelerin kendilerine verildiği tarihi izleyen iki ay içinde aday için birer rapor yazarlar. Bu raporda, adayın bilimsel nitelikleri ve çalışmaları değerlendirilir, yöneticilik, yapıcılık ve geliştiricilik özellikleri ile bilim adamı yetiştirme konusundaki çabaları ayrıntılı olarak belirtilir. Rapor hazırlanırken beşinci fıkrada sıralanan hususlar da dikkate alınır. Üniversite Yönetim Kurulu bu raporları gözönünde tutarak başvuran adayın durumunu görüşür, doçent adayın profesörlüğe yükseltilerek atanmasına veya profesör adayın atanmasına karar verir. Rektör atama işlemlerini yürütür ve adayın sözleşmesini onay için Mütevelli Heyet Başkanlığına sunar. Yabancı ülke vatandaşı öğretim elemanlarının profesörlüğe yükseltilmeleri, belirtilen şartları sağlamaları kaydı ile, ilan şartı aranmaksızın aynı yöntemle gerçekleştirilir.
Profesörlüğe yükseltme ve atamalarda;
Doğuş Üniversitesi Profesör kadrosuna atanabilmek için öncelikle,
a) En az 40 puanı doçentlik sonrası çalışmalarından olmak üzere Ek-1’de tanımlı etkinliklerden en az 100 puan sağlama ve
b) Doçent unvanını aldıktan sonra,
- Mühendislik ve Fen-Bilimleri kapsamındaki bilim dalları için biri adayın başlıca yazar olduğu eser olmak üzere en az üç adet A1 maddesinde tanımlı uluslararası yayın yapmış olma,
- Sosyal bilim alanları için en az biri A1 veya C maddelerinde tanımlı eser olmak üzere toplam iki adet uluslararası yayın (A veya C maddelerinde tanımlı) yapmış olma,
- Hukuk bilim dalları için en az biri A veya C maddelerinde tanımlı eser olmak üzere toplam iki adet uluslararası yayın yapmış olma
- Sanatla ilgili bilim dallarında en az iki adet V maddesinde tanımlı yurt dışı etkinlik gerçekleştirmiş olmak,
koşulları aranır.
Bu koşulları sağlayan adayların yükseltilme ve atamalarında 6. maddenin dördüncü fıkrasında belirtilen hususlar ile,
– Lisansüstü programı olan dallarda danışmanlık veya eşdanışmanlık yapmış olması,
– Üniversite içinde ve dışında profesör unvanından beklenen çeşitli akademik, idari ve mesleki görevlere yatkın olması,
– Eğiticilik-öğreticilik vasıflarının yüksek olması,
– Görev anlayışının yüksek, yönetim ve meslektaşları ile ilişkilerinin yapıcı, genç öğretim elemanlarının yetiştirilmesi ve yönlendirilmesi için faal ve üniversitenin gelişmesinde katkıları olması
gözönüne alınarak değerlendirme yapılır.
Ünvanların Korunması
Madde 8- Ünvanların korunması ile ilgili olarak 2547 sayılı kanunun 29.maddesine uyulur.
Yürürlük
Madde 9- Bu esaslar YÖK Başkanlığı tarafından onaylandığı tarihten itibaren geçerli olur.
Yürütme
Madde 10- Bu esasları Rektör yürütür.
EK.1
Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atamalarda Kullanılacak Puanlama Sistemi
A.Bilimsel /Sanatsal Çalışmalar / Yayınlar
A-1) Expanded SCI, SSCI, AHCI kapsamındaki yayınlar 15 puan
A-2) Diğer indeksler kapsamındaki yayınlar 9 puan
A-3) Diğer uluslararası hakemli dergilerdeki yayınlar 6 puan
A-4) Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan kitap eleştirileri
(Book Reviews) 2 puan (maks 6 puan)
B-Uluslararası bildiriler*
– Tam metinli bildiriler 5 puan
– Özet (Abstractlar) 3 puan
– Poster ve sunumlar 2 puan
– Keynote speaker ya da davetli konuşmacı 2 puan (maks 3 puan)
C-Uluslararası kitap*
– Kitap yazarlığı 30 puan
– Kitap içinde bölüm ya da ansiklopedi maddesi yazarlığı 10 puan
– Editörlük 10 puan
D- Ulusal araştırma makaleleri* 5 puan
Kitap eleştirisi 1 puan (maksimum 3 puan)
Yargısal karar tahlili 1 puan (maksimum 3 puan)
E- Ulusal bildiriler *
– Tam metinli bildiriler 3 puan
– Özet (Abstractlar) 2 puan
– Poster ve sunumlar 1 puan
F-Ulusal kitap (ders notu hariç)*
– Kitap yazarlığı 10 puan
– Kitap içinde bölüm yazarlığı. 3 puan
– Editörlük 5 puan
– Çeviri Kitap 5 puan
G-Basılmış bilimsel rapor* 5 puan
H-Atıflar
-Uluslararası 3 puan
– Ulusal 1 puan
I- Uluslararası dergilerde hakemlik* 3 puan
J- Uluslararası konferans veya ulusaldergilerde hakemlik*. 1 puan
K- A maddesinde tanımlı uluslararası hakemli dergilerin yayın kurulu üyeliği
(Editorial Board) 20 puan
L- Ulusal hakemli dergilerin yayın kurulu üyeliği 5 puan
M. Uluslararası hakemli dergi editörlüğü 50 puan
N. Ulusal hakemli dergi editörlüğü 20 puan
O-Tez yönetimi (Danışman/Eşdanışman (Tamamlanmış))
-Doktora (en fazla 2 tez) 6 puan/tez
-Yüksek Lisans (en fazla 2 tez) 3 puan/tez
P-Patentler
-Yurtdışı 50 puan
-Yurtiçi 25 puan
R –Ödüller*
-Sürekli ve periyodik olarak verilen, jürili uluslararası bilim ve sanat ödülleri 40 puan
-Sürekli ve periyodik olarak verilen, jürili ulusal bilim ve sanat ödülleri 10 puan
–Sürekli ve periyodik olarak verilen TÜBİTAK/TÜBA Bilim Ödülleri 40 puan
–Sürekli ve periyodik olarak verilen TÜBİTAK/TÜBA Teşvik Ödülleri 25 puan
-BURS, FELLOWSHIP
(Post-Doc Scholarship, Visiting Scholarship,Fulbright, grants vs.)
gibi ödüller 20 puan
– Uluslararası Yarışma
Derece 10 puan
Mansiyon 4 puan
-Ulusal Yarışma
Derece 5 puan
Mansiyon 2 puan
-Yarışma jüri üyeliği
Uluslararası 4 puan
Ulusal 2 puan
S- Araştırma Projeleri*
– A türü projelerde yürütücülük 30 puan
– A türü projelerde araştırmacılık- 20 puan
– A türü projelerde araştırmacılık-danışmanlık 10 puan
– B türü projelerde yürütücülük 15 puan
– B türü projelerde araştırmacılık- 10 puan
– B türü projelerde araştırmacılık-danışmanlık 5 puan
– C türü projelerde yürütücülük 6 puan
– C türü projelerde araştırmacılık- 4 puan
– C türü projelerde araştırmacılık-danışmanlık 2 puan
T- Bilimsel / Sanatsal Toplantı Düzenleme
-Uluslararası
Yürütücü 20 puan
Üye 5 puan
-Ulusal
Yürütücü 10 puan
Üye 2 puan
-Bilimsel / Sanatsal Toplantılarda Seçici/Bilim Kurulu Üyeliği
-Uluslararası 5 puan
-Ulusal 2 puan
U- Sanat Tasarım Fakültesi Atamaları için Geçerli olan Diğer Etkinlikler
-Özgün sanat, tasarım çalışmalarının müzelerde veya eşdeğer kurumlarda yer almış olması
-Uluslararası 20 puan
-Ulusal 10 puan
-Seçici kurulları olan etkinliklere yapıtlarının kabul edilmiş olması
-Uluslararası 10 puan
-Ulusal 5 puan
– Özgün bireysel sanat veya tasarım etkinlikleri( Kişisel sergiler, kurum ve kurumlarca uygulanmış tasarımlar ve sanat yapıtları, gösteri, performans ,belgesel, sinema v.s. gibi belgelenmiş etkinlikler)* 10 puan
-Karma Sergi ve Gösteriler
– Uluslararası 5 puan
– Ulusal 2 puan
– Yaptığı sanat ve tasarım etkinlikleri hakkında kitap yazılmış olmak
– Uluslararası 15 puan
-Ulusal 10 puan
– Sinema Filmi Yönetmenliği
– Uluslararası 15 puan
-Ulusal 10 puan
-Sinema filminde görev almak(yapımcı, yönetmen yardımcılığı,görsel yönetmenlik, kurgulama, ve senaryo metin yazarlığı v.s.)
– Uluslararası 10 puan
– Ulusal 5 puan
-Reklam filmi yönetmenliği 5 puan
-Gazete yayın veya görsel yönetmenliği
-Uluslararası 10 puan
-Ulusal 5 puan
-Televizyon programı yönetmenliği 5 puan
-Televizyon programında görev almak 3 puan
– Radyo programı hazırlamak, radyo reklamı hazırlamak 3 puan
* Ekli açıklamalara bakınız
AÇIKLAMALAR
A-Uluslararası Makaleler
A-1) Expanded Science Citation Index (SCI), Social Sciences Citation Index (SSCI) ve Arts &Humanities Citation Index (AHCI)’de taranan dergilerdeki yayınlar
A-2) Engineering Index (EI), Chemistry Citation Index (CCI), Compu Math Citation Index (CMCI), ANBAR, ECONLIT ve Architectural Periodicals Index kapsamındaki uluslararasıhakemli ve sürekli dergilerde yayımlanmış makaleler
A-3) Yukarıdaki kategorilere girmeyen, uluslararası hakemli ve sürekli dergilerde yayımlanmış makaleler.
Yukarıdaki kaynaklarda yayımlanmış Kısa Bildiri (Short Communication), Teknik Not
(Technical Note), Tartışma (Discussion), Editöre Mektup gibi, araştırma konu ve sonuçlarının ön duyurusu niteliğindeki yayınlar ilgili bölümler için verilmiş puanların %60’ı ile değerlendirilir.
B- Uluslararası Bildiriler
Hakemli Uluslararası Bilimsel Toplantılarda sunulan, eleştiriden geçmiş, tartışılmış ve bildiriler (proceedings) kitabında yayımlanmış tam metinli uluslararası bildiriler.
Hakemli uluslararası toplantılarda sunulan bildirilerin, bildiriler (proceedings) kitabında yayınlanmış özetleri (abstractları).
C- Uluslararası Kitap
Hakem süzgecinden geçtiği kanıtlanmış, uluslararası saygınlığı olan yayın evlerince basılmış yabancı dildeki bilimsel ve sanatsal kitaplar ile bu tür eserlerde davet üzere yazılan bölümler ve bu tür kitapların editörlüğü.
D- Ulusal Araştırma Makaleleri
Bilimsel hakem heyeti bulunan, sürekli ve periyodik olarak yayımlanan ulusal dergilerde yayımlanmış araştırma makaleleri.
E- Ulusal Bildiriler
Hakemli Ulusal Bilimsel toplantılarda sunulan, eleştiriden geçmiş, tartışılmış ve bildiriler kitabında yayımlanmış tam metinli ulusal bildiriler.
F- Ulusal Kitap
Ulusal bir yayınevi tarafından basılan kitaplar davet üzere yazılan bölümler ve kitap editörlüğü.
G- Basılmış Bilimsel Rapor
Uluslararası ve ulusal kuruluşlarca destekli araştırmaların bilimsel sonuçlarını
yansıtan ve bu kuruluşlarca basılan raporlar (TÜBİTAK, DPT, NATO v.b.)
A,B,C,D,E,F ve G maddelerinde, yazar sayısının 2’yi aştığı durumlarda puan 2 ile çarpılıp yazar sayısına bölünür. 5 ve daha fazla yazarlı yayınlara 4 yazarlı yayınlara ilişkin puanlama uygulanır.
H- Atıflar
Uluslararası: A, B ve C kategorileri kapsamındaki tüm yayınlardan alınan atıfları kapsar (kendine yapılan atıflar hariç)
Ulusal: E, D ve F kategorileri kapsamındaki tüm yayınlardan alınan atıfları kapsar (kendine yapılan atıflar hariç).
Aday almış olduğu atıflarla ilgili çıktı ve belgeleri özgeçmişine ekleyecektir.
I-Uluslararası Dergilerde Hakemlik
Uluslararası bilimsel hakemli dergilerde (Akategorileri) yayınlanmak üzere sunulan yayınların değerlendirilmesine ilişkin hakemlik görevi. Aday hakemlik görevi için yapılmış olan talep yazısı ile bu yazı doğrultusunda hazırlanan değerlendirme raporunun bir kopyasını başvurusuna ekleyecektir.
J-Uluslararası konferans veya ulusal dergilerde hakemlik
Ulusalbilimsel hakemli dergilere (Dkategorileri) veya B kategorisindeki uluslararası konferanslara gönderilen makalelerin değerlendirilmesine ilişkin hakemlik görevi. Aday hakemlik görevi için yapılmış olan talep yazısı ile bu yazı doğrultusunda hazırlanan değerlendirme raporunun bir kopyasını başvurusuna ekleyecektir.
R- Ödüller
Yayınlar için verilen parasal ödüller ve bilimsel toplantılarda tebliğ sunuşları ile ilgili
değerlendirmelere puan verilmez.
S. Araştırma Projeleri
A türü araştırma projeleri
NATO-SFS,AT (COST) AVICENNE, EUREKA, MED-CAMPUS,MEDA ve benzeri, UN, NSF, AB Komisyon ve benzeri kuruluşlarca desteklenen projeler.
B türü araştırma projeleri
TÜBİTAK, TTGV, DPT, Araştırma Fonu projeleri ile NATO linkage, Collaborative Research, British Council linkage v.b. projeler.
C türü araştırma projeleri
Diğer yurt içi araştırma projeleri
T. Bilimsel Toplantı Düzenleme/Bilimsel Seçici Kurul Üyelikleri
Kongre, sempozyum, seminer v.b. bilimsel toplantıların düzenleme kurulu ve bilimsel seçici kuruluna katılmış olanlar
U-Diğer Akademik Faaliyetler
– Eğitime Katkı
Adayın son iki yılda vermiş olduğu lisans ve lisansüstü derslerin kredi/yarıyıl bazında ortalaması alınır.
V. Sanat Tasarım Fakültesi Atamaları için Geçerli olan Diğer Etkinlikler
Özgün bireysel sanat veya tasarım etkinlikleri( Kişisel sergiler, kurum ve kurumlarca uygulanmış tasarımlar ve sanat yapıtları, gösteri, performans ,belgesel, sinema v.s. gibi belgelenmiş etkinlikler için, verilebilecek en yüksek puandır. Çalışmanın özgünlüğüne bağlı olarak daha az puanla da değerlendirilebilir