Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Yaz Kampları Başlıyor
Mutfağın Kimyası (Maker Günü)
Severek yediğimiz yemeklerin hazırlanışında hangi bilimsel süreçler gerçekleşiyor? Kimya, yemeklerimizin içerisinde ne kadar var? Bilimle dolu bu günde katılımcılar kimyanın mutfakla buluştuğu moleküler gastronomi etkinliklerini gerçekleştirirken hem öğrenecek hem de lezzetli atölyeler yapacaklardır. Bilimin tadına bakmak için kayıt yapmanız yeterlidir.
Tarih: 1, 8, 15 ve 22 Ağustos
Saat: 10.00 – 17.00
Yaş: 2, 3, 4 ve 5. sınıfa geçenler.
Ücret: 75 TL
Uzayda Bir Gün
Uzaydaki bir güne keyifli planetaryum gösterimi ile başlayacağız. Gezegenleri avuçlarımızın içine indirip sonrasında astronotların zorlu uzay yolculuğuna eşlik edeceğiz. Yer çekiminin olmadığı bir ortamda astronotların nasıl beslendiğini ve neler yediğini keşfedeceğiz. Astronomiyle dolu bu bilim gününde uzayın derinliklerinde keşif yapacak araçlar tasarlayacağız.
Tarih: 2, 9, 16 ve 23 Ağustos
Saat: 10.00 – 17.00
Yaş: 4, 5, 6 ve 7. sınıfa geçenler.
Ücret: 75 TL
Kendin Yap (Maker Günü)
Bir Maker, kendi ihtiyaçları doğrultusunda bir ürünü hayal eder, tasarlar, çizer ve üretir. Sen de bir Maker olmak istiyorsan etkinliğimize katılarak bu hareketin bir parçası olabilirsin. Kendi tasarımın olan radyonu yapabilir, Bursa’nın en eğlenceli figürleri olan Karagöz ve Hacivat’ı kendi sahnende canlandırabilirsin.
Tarih: 3, 10, 17 ve 24 Ağustos
Saat: 10.00 – 17.00
Yaş: 4, 5, 6 ve 7. sınıfa geçenler.
Ücret: 75 TL
Elimdeki Doğa
Doğa ve çevre temalı bu bilim gününde kendi oluşturduğumuz ekosistemle çevremizi daha iyi tanıyacak, çevreyi korumanın önemini uzmanlarından öğreneceğiz. Doğanın en büyük parçası olan bitkileri tanıyacak ve yaprak iskeletlerini ortaya çıkaracağız. Planetaryumdaki keyifli Habitat sunumuyla günü tamamlayacağız.
Tarih: 4, 11, 18 ve 25 Ağustos
Saat: 10.00 – 17.00
Yaş: 2, 3, 4 ve 5. sınıfa geçenler
Ücret: 75 TL
Kodla!
İki gün sürecek olan “Kodla” etkinliğinde katılımcılar, en basit programlama arayüzlerinden biri olan Scratch kullanımından başlayarak, programlamayı öğrenecekler ve hayallerini gerçekleştirmenin keyfine varacaklar.
Arduino ile sensörleri kullanmayı, akış diyagramları, döngüler, değişkenler, diziler ile ilgili uygulamalar yapmayı öğrenecekler ve programın sonunda ise eğitimlerde öğrendiklerini uygulayarak Çizgi İzleyen Robot yapacaklardır.
Tarih: 5 ve 6 Ağustos
Saat: 10.00 – 17.00
Yaş: 5, 6, 7, ve 8. sınıfa geçenler.
Ücret: 75 TL
Model Uçak 1
Etkinlik, havacılık tarihine yolculukla başlayacak ve sonrasında katılımcıların; uçak mühendisliği, uçuş fiziği gibi alanlarda sorularına cevap bulmalarını sağlayacaktır. Eğitim sırasında Baykuş ve Martı planör modellerini yapıp uçurma zevkini yaşayacaklardır. Aynı zamanda etkinlik sonunda Rc Model Uçak kullanımı hakkında bilgi alarak şahane bir uçuş gösterisini canlı izleme fırsatı bulacaklardır.
*Oluşturduğu tüm planörler katılımcıların kendilerinde kalacaktır.
Tarih: 5 ve 12 Ağustos
Saat: 10.00 – 17.00
Yaş:3 ve 4. sınıfa geçenler.
Ücret: 75 TL
Model Uçak 2
İkinci seviye model uçak eğitimi, havacılık tarihine yolculukla başlayacak ve sonrasında katılımcıların; uçak mühendisliği, uçuş fiziği gibi alanlarda sorularına cevap bulmalarını sağlayacaktır. Eğitim sırasında katılımcılar Baykuş ve Martı planörüne göre daha üst seviye olan Turna tipi planör modelini yapıp uçurma zevkini yaşayacaklardır. Aynı zamanda etkinlik sonunda Rc Model Uçak kullanımı hakkında bilgi alarak şahane bir uçuş gösterisini canlı izleme fırsatı bulacaklardır. Tüm bu etkinlikler sayesinde uçuşun temeli olan aerodinamik prensipleri keşfetmelerini sağlayacaktır.
*Oluşturduğu planör katılımcıların kendilerinde kalacaktır.
Tarih: 6 ve 13 Ağustos
Saat: 10.00 – 17.00
Yaş: 6, 7, ve 8. sınıfa geçenler.
Ücret: 75 TL