Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümleri öğretim elemanlarınca katılımcı gruplara aktarılacaktır. Bu sayede katılımcılar nörobilim konusundaki bilgilerini derinlemesine geliştirme imkânı bulacaklardır.
Verilen eğitimin ardından katılımcıların, beyin işaretlerini anlamlandırarak felçli insanlara yönelik teknolojik bir fikir geliştirmeleri beklenmektedir.
Bu çağrı, programın amacı doğrultusunda düzenlenecek olan atölye çalışmasına yönelik kuralları,
işlemleri ve yükümlülükleri kapsar.
Başvuru Şartları:
Başvuru sırasında Türkiye’de ve KKTC’de yer alan yükseköğretim kurumlarında Lisans veya Yüksek Lisans öğrencisi olanlar başvuru yapabilir.
En fazla 3 kişiden oluşan gruplar halinde başvuru yapılabilir. Başvuru, grup adına ekip temsilcisi (lideri) tarafından yapılır.
Grupların yenilikçi bir fikir ile başvuru yapması tercih edilir. Ticarileşmiş bir ürüne ait proje fikriyle başvuruda bulunulamaz.
Atölye çalışmasına katılım sınırlı sayıda olup, başvuru sahiplerinin web sitesi üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Gerekli görülmesi durumunda katılımcı gruplardan kişisel CV leri istenecektir.
Yarışmaya başvuran grupların ön değerlendirmesi seçici kurul tarafından yapılacaktır. Trabzon ili dışından yarışmaya başvurup kabul edilen grupların konaklama ihtiyaçları yürütme komitesince karşılanacaktır. Ulaşım giderleri ise yarışma kapsamında karşılanmamaktadır.
Etkinlik 06-10 Mayıs tarihleri arasında Trabzon’da (KTÜ) yapılacak olup, atölye çalışmalarına katılacak olanlar, beş gün boyunca bu çalışmalara katılmayı taahhüt ederler.
Yarışma grupları ortaya çıkardıkları projeleri 20 Mayıs 2019 tarihinde Trabzon Meydan Parkında yapılacak etkinlikte sergilemeyi taahhüt ederler.
Atölye çalışmalarına katılabilmek için www.trabzonbilimfestivali.com adresinde yer alan online başvuru formunun eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir.
Atölye çalışması için gerekli olacak temel donanımsal malzemeler (1 adet NeuroSky Mobil Beyin Dalga Algılayıcı, Raspberry Pi 3, Arduino Nano, HC-05, 5V Röle, L298, Kapasite, direnç, endüktans vb. sarf malzemeler) organizasyon komitesi tarafından katılımcılara ücretsiz olarak verilecektir. Bunlar dışında ihtiyaç duyulan malzemeler katılımcılar tarafından sağlanmalıdır.
Yarışmada birincilik, ikincilik ve üçüncülük olmak üzere toplam üç ödül verilecektir. Ödüller www.trabzonbilimfestivali.com web sitesinde açıklanacaktır. Bütün projeler etkinliğin son günü sergilenecektir.
Atölye çalışmaları sonucunda geliştirilen projeler ticari olmayan etkinliklerde tanıtılabilir. Projeler, yarışma sonrasında, çeşitli televizyon kanalları tarafından yayınlanmak istendiğinde, Yarışma Komitesi, proje sahibi ile televizyon kanalı arasında ilişki kurulmasına yardımcı olur.