3.Denizci Millet, Denizci Ülke Proje Yarışması

Proje Yarışması
Proje Yarışması

Bu Yarışma ile, İMEAK DTO’nun “Denizci Millet Denizci Ülke” Proje Yarışması vizyonu çerçevesinde; Türk denizcilik sektörünün yenilikçi milli fikirler, projeler, sistemler ve teknoloji ile bir araya getirilmesi ve denizciliğimizin daha ileri noktalara çıkarılarak dünya ticaretinde daha yüksek seviyelere erişmesinin sağlanması amaçlanmaktadır. Aynı zamanda uluslararası alanda sistemleri, uygulamaları ve milli imkân kabiliyetleri ile saygın bir noktaya gelinmesi, denizcilik alanındaki özgün ve yaratıcı fikir ve projelerin yatırımcıyla buluşturulması ve sektörümüzde kullanılabilir hale getirilmesi için yeni projelerin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Proje Yarışması’nın Hedefi.

Bu Yarışma ile hedeflenen, Türk denizcilik sektörünün serbest ve iyi bir rekabet ortamında gelişmesi, uluslararası rekabet gücünün artması ve ülke kalkınmasına katkıda bulunulması misyonu çerçevesinde, yenilikçi fikir ve projelerin sektörle buluşturulmasıdır.

Kimler Başvuru Yapabilir?

Aşağıdaki koşulları sağlayan tüm katılımcılar ücretsiz olarak yarışmaya başvurabilir.
a. Katılımcının, 18 ile 55 yaş arasında olması ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir.

b. Yarışma’ya 04.11.2012 tarih ve 28457 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren, “Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Tanımı, Nitelikleri ve Sınıflandırılması Hakkında Yönetmelik”e bağlı olarak faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli KOBİ’ler ile ticari ve sanayi işletmelerin fon katkısıyla kurulmamış olan tüm STK’lar, başvuruda bulunabilecektir.

c. Kamu kurumlarında çalışan personel yalnızca kendi adına yarışmaya başvurabilecektir. Kamu kurumları kurum olarak yarışmaya başvuramayacaktır.

d. Kişi veya kurumlar yarışmaya birden fazla proje ile katılabilecek fakat aynı proje ile yalnızca tek başvuru yapılabilecektir.

e. Projelerin prototipinin geliştirilmiş olması, üretim aşamasına getirilmiş bulunulması, fikir aşamasındaki projelerin ise teknik resim, maket vb. somut ürünlerle desteklenmiş olması gerekmektedir. Üretimi, ticarileştirilebilmesi ve sürdürülebilirliği mümkün olmayan ve denizcilik sektöründe kullanımı uygun değerlendirilmeyen başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

f. Yarışma’ya başvuru, proje sahibi gerçek kişi ve/veya kurum tarafından yapılmak zorundadır. Gerçek kişinin başvuru yaptıktan sonra vefat etmesi durumunda ise adaylığı değerlendirmeye alınacak, proje finale kalması halinde yasal mirasçıları tarafından projenin sunumu yapılabilecek ve proje kazanırsa ödül tutarı yasal mirasçılarına ödenecektir.

g. Katılımcı, jüri üyeleri ve seçici kurulları belirleyenler ve atayanlar arasında bulunmamalı; jüri (danışman, asli, yedek) ve kurul üyeleri ile bunların birinci dereceden akrabaları ya da ortakları olmamalı; İMEAK DTO adına hareket eden danışmanlar ya da İMEAK DTO çalışanı veya çalışanlarının birinci dereceden akrabası olmamalı; jüri çalışmalarının herhangi bir bölümüne katılım sağlamamalı; İMEAK DTO’da yarışmayla ilgili her türlü işlemleri hazırlama, yürütme, sonuçlandırma ve onaylamakla görevli olmama şartlarına sahip olmalıdır.

h. Katılımcı’nın, başvurudan önce yarışma hakkındaki tüm açıklamaları ve katılım koşullarını okuyup onaylamak ve kendisinden istenilen bilgi ve belgeleri elektronik ortamda başvuru sistemine girmek ve yüklemek suretiyle yarışmaya katılması gerekmektedir. İşbu Sözleşme’nin imzalanmasının akabinde, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan Katılımcı Aydınlatma Metni’nin de Katılımcı tarafından imzalanması gerekmektedir.

i. Yarışma’ya bireysel katılım sağlanabileceği gibi, takım olarak da başvuru yapılabilecektir. Takımlar en fazla 4 (dört) kişiden oluşabilecektir. Her bir takım üyesinin başvuru şartlarını karşılıyor olması gerekmektedir.

j. Başvuru konusu proje fikirlerinin herhangi başkaca bir projeye aynı veya benzer nitelik taşımaması gerekmektedir. Benzer, taklit ya da alıntı olduğu tespit edilen projeler ile fikirler yarışma dışı kalacaktır. Yarışmaya katılan her projede “özgünlük”, “daha önce aynı proje ile herhangi bir yarışmaya katılım sağlanmamış olması” ve “hâlihazırda tasarımı yapılmış, üretilmiş ve satışa sunulmamış olması” şartı aranmaktadır. Bunların aksi bir durumun tespiti ve bu tespitin jüri üyelerinin çoğunluğu tarafından onaylanması halinde, söz konusu proje ve bu proje ile Yarışma’ya başvuran Katılımcı(lar)’ın başvuruları Yarışma kapsamından çıkarılacaktır. Katılımcılar, kendilerinden istendiğinde başvuru koşullarını karşıladıklarını ispat etmekle mükelleftir. Başvuru koşullarını karşılamayan, ispat edemeyen ya da yanıltıcı beyanda bulundukları tespit edilen Katılımcılar ödül kazanmış olsalar dahi yarışma dışı kalacaklardır.

k. Elektronik başvuru esnasında sisteme girilen kimlik bilgileri dışında, proje içeriği alanı ile projeye ait dokümanlar ya da tasarım üzerinde Katılımcı’nın kimliğini belirtecek, herhangi bir ibare veya işaret (kişinin ismi, firmanın ismi veya logosu vb.) bulunmaması gerekmektedir.

l. Yarışma başvurusu imeakdtofikiryarismasi.com web sayfasından elektronik olarak yapılacaktır. Katılımcılar, işbu Sözleşme’yi elektronik başvuru ortamında onaylayarak, projelerinin Yarışma sonrasında İMEAK DTO tarafından yapılabilecek kitap, e-kitap vb. dokümantasyon çalışmalarında kullanılmasına muvafakat verdiklerini kabul etmiş sayılacaklardır.

Son Başvuru Tarihi: Başvurular, 29 Mart 2024 tarihi saat 17:00’a kadar yapılabilir.

http://imeakdtofikiryarismasi.com

Editör
Türkiye Eğitim Kampüsü - İlkokul ortaokul lise üniversite eğitim etkinlikleri duyuruları.