Yapay Zeka ile Teknoloji Eğitiminde Fark Yaratanlar Zirvesi

Yapay Zeka Eğitimi
Yapay Zeka ile Teknoloji Eğitimi

Değerli Katılımcımız,
TED Ankara Koleji Vakfı Özel Ortaokulu Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Zümresinin düzenlemiş olduğu Yapay Zeka ile Teknoloji Eğitiminde Fark Yaratanlar Zirvesi’ başvuruları başladı.

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Ortaokulu Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Zümresi olarak 15 Ocak 2022 Cumartesi Günü “Yapay Zeka ile Teknoloji Eğitiminde Fark Yaratanlar Zirvesi” ile özel okullarımızda görev yapan Bilişim Teknolojileri öğretmenlerimizi bir araya getireceğiz.

Online platformlar üzerinde gerçekleşecek zirve, alan uzmanlarının bilgi birikimlerini aktaracağı konuşmalar ve atölye paylaşımları olarak planlanmıştır.

Amacımız bilgisayar programlama bilgi ve becerilerinin kazandırılması ya da artırılması aşamasında yapay zeka teknolojisinin etkilerinden ve yeni eğitim yaklaşımları ve teknolojilerden katılımcıları haberdar ederek öğretmenlerimize ilham kaynağı olmaktır.

Yapay zeka alanında çalışan araştırmacıları ve eğitimcileri bir araya getirerek iletişimi artırmak, bilgi ve tecrübeleri paylaşmak amacıyla düzenlediğimiz zirvemizde, ulusal ve uluslararası konuşmacılara yer verilecek olup yapay zeka ve teknoloji eğitimi ile ilgili sunumlar yapılacaktır.

15 Ocak 2022 Cumartesi
10.30-12.00 AÇILIŞ KONUŞMACILARI
Murat Sönmez
WORLD ECONOMIC FORUM

Prof.Dr. Soner Yıldırım
ODTÜ

Onur Koç
MICROSOFT TÜRKİYE

Dr. Şebnem Özdemir
İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ

SÖYLEŞİ
12.30-13.00
Yapay Zeka Yardımıyla Veriyi Sanata Çevirmek
Refik Anadol

13.00-13.30
Atölye Çalışması-I
HARUN GÜRALP
Microsoft’un Eğitimde Yapay Zeka Uygulamaları
Eğitim sonunda Microsoft tarafından sertifika verilecektir.
Microsoft’un Eğitimde Yapay Zeka Uygulamaları ile Türkiye’de neler yapıldığı ve K12 seviyesine nasıl uygulanabileceği paylaşılacaktır. Kodlama ve Robotik derslerinde Yapay zeka öğrenimi etkinlikleri hakkında genel bilgiler verilecek ve Minecraft ile yapay zeka örnekleri aktarılacaktır.
Ayrıca, Microsoft’un lowcode no-code çalışan ve AI tabanlı platformları tanıtılacaktır.

13.45-14.30
Atölye Çalışması-II
GLOBAL AI HUB TÜRKIYE
Yapay Zeka ve Kodlama Olmadan (No-code) Makine Öğrenmesi
Ön eğitim bilgileri:
Global AI Hub – Yapay Zekaya İlk Adım

Öğretmenlere Yönelik – Yapay Zeka ve Kodlama Olmadan (No-code) Makine Öğrenmesi
Ön koşul: Yok

Tanım: Yapay Zeka ve Kodlama olmadan makine öğrenmesi atölyesinde, geliştirici olmayan kişiler için yapay zeka, makine öğrenmesi, derin öğrenme ve veri konularında genel bir okuryazarlık oluşturulması amaçlanmaktadır. Bu atölye ile birlikte katılımcılar yapay zekanın hayata ve bireylere dokunan noktalarında bilgi sahibi olurlar. Bu alana olan ilgi ve meraklarının artırılması ve yapay zekanın avantaj ve dezavantajları hakkında farkındalık kazanırlar. Bu sistemlerin teknik olmayan bir biçimde çalışma yöntemlerini öğrenerek geleceğin ve günümüzün giderek popülerleşen konuları üzerinde bilgi birikimlerini genişletme şansına erişebilirler. Yapay zeka alanına girmek isteyen kişiler için başlangıç noktası olarak hazırlanan bu eğitim her yaştan katılımcıya ve her meslek alanı için özenle
hazırlanmıştır.

İçerik:
1. Yapay Zeka Nedir?
2. Günlük Hayat Yapay Zeka Teknolojileri
a. Canlı portreler
b. Artistik stil transferi
c. Sesli Asistanlar
d. Otonom Araçlar
e. Deep Fake
3. Internet ayak izi ve toplu veriler
4. Makine Öğrenmesi Nedir?
a. Makine Öğrenmesi Anlam Ayrımı
b. Makine Öğrenmesi Türleri
c. Temel metodoloji ve hata
d. Geleneksel programlama ile karşılaştırılması
5. Makine Öğrenmesi Araç kitleri
6. Soru-cevap

Bu atölye çalışmasından önce tavsiye edilen eğitim:
Yapay Zekaya İlk Adım
https://globalaihub.com/courses/yapay-zekaya-ilk-adim/?ref=partners

NEDEN BU EĞİTİM?
Yapay Zeka teknolojileri, dünyamızı inanılmaz bir hızla fethediyor ve temelden değiştiriyor. Gün geçtikçe ekonomimiz, toplumumuz ve hayatımızdaki diğer tüm yönler üzerinde giderek daha fazla önemli bir etkiye sahip oluyor.
Sesli asistanlardan sohbet robotlarına, otonom araçlardan insansı robotlara tüm bu teknolojiler verimliliği ve yaşam kalitesini artırmak için yeni fırsatlar sunuyor. Bu nedenle, hepimiz bu yeni fırsatlardan en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğimizi ve aynı zamanda yapay zeka teknolojilerinin oluşturduğu riskler ve tehditlerden nasıl kaçınılması gerektiğini öğrenmeliyiz.
Bu giriş seviyesindeki benzersiz kursla, AI ile ilgili tüm konulara kapsamlı bir bakış elde edecek, aynı zamanda konular hakkında gerçek bir ilgi ve coşku hissedeceksiniz. Eğitim sonunda sertifika verilecektir.

14.45-15.30
Atölye Çalışması-III
TWINSCIENCE
K-12 Yapay Zeka Eğitiminde Araçlar ve Yöntemler: Teachable Machine’in Sınıfiçi Kullanımı
Atölye Amacı: Yapay zeka uygulamalarının popülerleşmesi ve günlük hayatta sıklıkla kullandığımız araçlar haline gelmesi (Google, Youtube, diğer telefon uygulamaları, vb.), K-12 eğitiminde yapay zekanın teori ve uygulamalarını öğrencilere aktarma gerekliliğini beraberinde getirmiştir. Bu atölye, öğrencilerin pratik olarak bilgisayarlı görü ve ses sınıflandırıcılarını geliştirebilecekleri Teachable Machine’den çıkan modelleri Scratch projeleri içinde nasıl entegre edebileceğimizi deneyimletmeyi hedeflemektedir. Atölye boyunca öğretmenlerin de sınıf içi deneyimlerinden yola çıkarak bu araçların Twin School ile beraber kullanım pratikleri tartışılacaktır.

Yapay Zeka ile Teknoloji Eğitiminde Fark Yaratanlar Zirvesi Başvuru Formu