VIII. ULUSLARARASI ATATÜRK KONGRESİ

Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı ve Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Tarih Enstitüsü iş birliğinde 13-16 Ekim 2015 tarihleri arasında AZERBAYCAN’da gerçekleştirilmesi planlanan, VIII. Uluslararası Atatürk Kongresi’nde sunulmak üzere Merkezimize  toplam 316 bildiri özeti başvurusu yapılmış bulunmaktadır. Başvurular  Kongre Bilim ve Düzenleme Kurullarınca; Önerilen bildirinin daha önce başka bir yerde sunulmamış veya neşredilmemiş olması, yayımlanmış bir kitabın, yayımlanmamış dahi olsa bir tezin “bölümü, ana başlığı veya alt başlığında” işlenmemiş olması, sempozyum konusuna ve bilimsel şartlara  uygunluğu  gibi yönleri göz önünde bulundurularak  incelenmiş  olup kontenjan durumu da dikkate alınarak yaklaşık 100 adet bildiri özeti önerisinin tam metinlerinin talep edilmesine karar verilmiştir. Konuyla ilgili tüm başvuru  sahiplerinin  e-posta adreslerine gerekli bilgiler gönderilmektedir.

Kabul edilen bildiri özetlerinin  tam metinlerinin 24 Temmuz 2015 tarihine kadar Başkanlığımızın kongreyle ilgili açılmış olan sekizinciataturkkongresi@atam.gov.tr e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir. Tam metinlerözete ve bilimsel şartlara uygunluk açısından yeniden değerlendirilerek uygun görülenler Kongre Programına dahil edilecektir. Belirtilen tarihe kadar Merkezimize ulaşmayan tam metinler Kongre Programına alınmayacaktır.

Kongreye ilgi gösterip başvuruda bulunan bütün bilim insanlarına  teşekkür eder, saygılar sunarız.

 VIII. Uluslararası Atatürk Kongresi Düzenleme Kurulu

 

Bildiri Tam Metni Yazım Kuralları

1.Çalışmada, başlık büyük harfle koyu olarak ortalı yazılmalı, hemen altında sağa dayalı olarak yazarın adı-soyadı yer almalıdır. Sayfa altına verilecek numarasız açıklama dipnotunda sırası ile akademik unvan, kurum ve e-posta adresi bulunmalıdır.

2.Başlık ve yazar adından sonra 200’er kelimelik 10 punto Türkçe ve İngilizce özet yer almalıdır. İngilizce özette başlık da belirtilmelidir.

3.Harf karakteri Times New Roman ve punto büyüklüğü 12 olmalıdır. Tablo,  dipnot ve kullanılan kaynakların punto büyüklüğü ise 10’dur.

4.Çalışma M. Word programında ve A4 kağıt boyutuna göre bloklanarak yazılmalı, alt, üst, sağ ve soldan 2,5 cm, alt bilgi ve üst bilgi ise 1,25 cm boşluk bırakılmalıdır.

5.Paragraflarda satır aralığı bırakılmamalı, girinti: 0 cm, aralık: önce 6 nk- sonra 6 nk ve satır aralığı: tek satır olmalıdır.

6.Metin içinde kaynaklar dipnot olarak gösterilecek ve yazar adı, soyadı, kitabın adı (koyu olacak şekilde-“makale ise tırnak içinde”,  yayınevi, yayın yeri, tarihi, sayfa numarası sıralı biçimde verilmelidir. Kullanılan kaynaklar, dipnotlarla aynı biçimde metin sonuna soyada göre alfabetik olarak sıralanarak konmalıdır.

7.Tablo ve grafikler ise ayrı, ayrı numaralandırılmalı, tablonun veya grafiğin hemen altında ise 10 punto ile kaynağı belirtilmelidir.

8.Metinle doğrudan  alakalı olmayan  özgün belge, resim, harita ve benzeri resimler gerekmedikçe metin içinde yer almamalı,  numaralandırılarak metin sonuna eklenmelidir. Yüksek çözünürlükteki resimler ayrıca CD’ye kaydedilerek gönderilmelidir.

 

VIII. ULUSLARARASI ATATÜRK KONGRESİ
13-16 EKİM 2015 AZERBAYCAN

VIII. Uluslararası Atatürk Kongresi’nin teması; Atatürk ve Türk Kültür Coğrafyası’nda Kafkasya ve Çevresi olarak belirlenmiştir.
XXI. yüzyıl dünya siyasî ve kültür coğrafyasında Hazar-Kafkasya-Karadeniz ve çevresinin giderek öneminin arttığı gözlenmektedir. Bu coğrafyada barış ve huzurun korunması başta bölge ülkeleri olmak üzere bütün dünyayı yakından ilgilendirmektedir. Bu sebeple Kafkasya havzasında barışın korunması büyük önem arz etmektedir. Bu kongreyle geçmişten günümüze Kafkasya ve çevresinde kültürel, siyasî, ekonomik gelişmelerin bilimsel bir bakış açısıyla incelenerek değerlendirilmesiyle Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” yaklaşımı çerçevesinde çözümler üretilebilmesi amaçlanmaktadır.
Kongrede yer alması planlanan konu başlıkları aşağıda sunulmuştur. Kafkasya ve çevresinden kastedilen, Karadeniz-Kafkasya-Hazar Havzası- Orta Asya-Çin-Hindistan ve Uzakdoğu’nun dahil olduğu bölgedir. Bildiri başlıklarının çerçevesi geniş olup, ana tema dışına çıkılmaması şartıyla farklı konular da teklif edilebilir.
Bildiriler şu ana başlıklar altında toplanmıştır:
1.XIX. yüzyılın başından I. Dünya Savaşı’nın sonuna kadar Osmanlı Devleti’nin kültürel, siyasî, iktisadî ve sosyal hayatında Kafkasya ve çevresi.
2.Büyük Güçlerin Kafkasya politikası.
3.Milli Mücadele sürecinde Kafkasya ve çevresi.
4.Atatürk döneminde Türkiye’nin Kafkasya ve çevresiyle ilişkileri.
5.Atatürk ve Atatürk Türkiyesinin Kafkasya ve çevresinde algılanışı.
6.Türkiye Cumhuriyeti’nin Kafkasya ve çevresi ile ilişkileri ve geleceği (siyasi, ekonomik, kültürel vb.) .
7.XIX. ve XX. yüzyıllarda Kafkasya ve çevresinde işgaller, göçler, sürgünler.
8.XIX. ve XX. yüzyıllarda diplomatların, seyyahların ve tarihçilerin gözüyle Kafkasya ve çevresi.
Kongreye katılmayı arzu eden bilim insanlarını ve araştırmacıları yukarıda ana başlıkları belirtilen alanlarda yeni bilgi ve belgelere dayalı akademik çalışmalarıyla aramızda görmek istiyoruz.
Bildiri’nin daha önce bir yerde sunulmamış veya neşredilmemiş olması, yayımlanmış bir kitabın, yayımlanmamış dahi olsa bir tezin “bölümü, ana başlığı veya alt başlığında” işlenmemiş olması gerekmektedir.
Kongreye katılmak isteyen bilim insanlarının web sayfamızda yer alan başvuru formunu doldurarak özgeçmişleri ve yayın listeleri ile birlikte en az 300 kelimeden oluşacak bildiri özetlerini 06 Mart 2015 mesai bitimine kadar sekizinciataturkkongresi@atam.gov.tr adresine göndermeleri gerekmektedir. Kongrenin dili Türkçe ve İngilizcedir. Özetlerin Kongre Düzenleme ve Bilim Kurulu’nca değerlendirilmesinden sonra, kabul edilenlere ilişkin ikinci duyuru yapılacaktır.
Kongreye sunum yapmak üzere katılacak olanların ulaşım ve konaklamaları Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığınca sağlanacaktır.

İLETİŞİM

Hüseyin TOSUN (ATAM Bilimsel Çalışmalar Müdürü)
Merve UĞUR (ATAM Uzman Yardımcısı)

Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı
Ziyabey Cad. No: 19
06520/ Balgat – ANKARA- TÜRKİYE
Tel: +90 312 2856511
Belgegeçer : +90 312 2855527
E-posta: sekizinciataturkkongresi@atam.gov.tr
Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı

Editör
Türkiye Eğitim Kampüsü - İlkokul ortaokul lise üniversite eğitim etkinlikleri duyuruları.