Üstün Yetenekli Çocuklarla Bilim Tarihi Yolculuğu

Üstün Yetenekli Çocuklarla Bilim Tarihi Yolculuğu

PROJE TANITIMI
Bu projenin amacı üstün yetenekli öğrencileri” bilimin doğuş ve gelişme öyküsü ile buluşturmaktır. Proje boyunca gerçekleştirilecek gözlem, inceleme, etkinlik, uygulama, tartışma ve paylaşımlarla üstün yetenekli öğrencilerin nesnel (objektif) bilginin ortaya çıkma, yayılma ve kullanılma koşullarını incelemeleri sağlanacaktır. Bu süreçte öğrencilerin bilimsel yöntemin; bilimsel düşünce türünün ve bilimsel bakış açısının oluşumunu kavramalarına ve uygulayabilmelerine yardımcı olmak hedeflenmektedir. Üstün yetenekli öğrencilerin bilimsel sonuçları tarihsel bir sıralamada değil bu sonuçların bağlı oldukları koşullar içinde tartışabilmeleri (Yıldırım, 2010) istenmektedir. Bu durum öğrencilerin serbest düşünce becerilerinin gelişmesini destekleyecek, bilgiye daha çok merak duymaları, bilime ve bilimsel düşünmeye daha çok yaklaşmalarını ve bilimle ilgili daha kapsamlı görüşe sahip olmalarını sağlayacaktır.

Hedef Kitle
Hedef kitle üstün yetenekli tanısı almış, halen bir Bilim sanat Merkezi’ne devam eden 7 ve 8. Sınıf öğrencileridir. Katılımcı sayısı verimli uygulamaların gerçekleştirilebilmesi için 40 ile sınırlı tutulacaktır. Eşit sayıda kız ve erkek öğrencinin temsiliyeti önemlidir. Daha önce benzer projelerde yer almamış öğrencilere öncelik verilecektir.

Etkinlik Konuları
Bilimin Doğuşu
Canlılar Dünyası
Antik Çağlarda Bilim
Canlılığın Çeşitliliği Ve Sınıflandırılması
Bilim Tarihinin Farklı Yüzleri: Karanlık Çağ Mı? Altın Çağ Mı?
Biyoloji Tarihi
Pusula, Barut Ve Matbaa
Kimya Tarihi
Rönesans
Müzik Tarihi
Matematik Tarihi
Fizik Biliminin Kurulması
Olimpizm Ve Spor Tarihi.
Zeka Oyunları

Proje Alanı
Proje ekibi Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde görevli öğretim elemanları ve fen bilgisi öğretmenlerinden oluşmaktadır.

Projenin tamamı Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kampüsü’nde gerçekleştirilecektir. Konaklama Abant İzzet Baysal Üniversitesi Misafirhanesi’nde yapılacaktır.

Katılımcılardan ücret talep edilmemektedir. Ulaşım, yemek ve konaklama giderleri TÜBİTAK tarafından desteklenen proje bütçesinden karşılanacaktır.

İletişim:
Doç. Dr. Ebru ÖZTÜRK AKAR
E-mail: ebru.ozturkakar@gmail.com

Detay ve Başvuru Sayfası için Tıklayınız