USOBO 2013

Başvuru Şartları

• Yarışmaya, Türkiye ve K.K.T.C’ deki lise öğrencileri katılabilir.

• Yarışmaya liselerin tüm sınıflarından öğrenciler katılabilir.

• Başvurular bireysel olarak okul müdürlüklerinin onayı ile yapılacaktır.

• Yarışma konularına sunulacak çözümler sosyal bir bakış açısıyla sosyal araştırma yöntemleri kullanılarak üretilmelidir.

• Her öğrenci sadece bir kategorinin bir alanında yarışmaya katılabilir.

•Olimpiyata katılacak okullar ve öğrenciler ulaşım, konaklama ihtiyaçlarını kendileri karşılayacaktır.

•Sadece Proje Kategorisinde iki öğrenci yarışabilir, Metin Analizi ve Forum Kategorisinde bireysel yarışmacılar olacaktır.

• Alternatif olması açısından kampuse yakın barınma mekânları ve MEB Öğretmenevi adres ve telefonları web sitesinde ilan edilecektir.

• Yarışmaya katılacak öğrenci/öğrencilerin 8 Mart 2013 Cuma günü 17.00’a kadar www.usobo.org web sitesinden başvuru formunu eksiksiz doldurmaları gereklidir.

• Ön elemeleri geçtikleri internet sayfasında ilan edilen yarışmacılar ve danışman öğretmenler üniversiteye geldiklerinde olimpiyat kayıtlarının yapılabilmesi için kimlik kartlarını yanlarında bulundurmalıdırlar.

• Ön elemeyi geçen öğrencilerin yarışmaya gelirken okul müdürlüğünce onaylı ve resimli öğrenci belgelerini de yanlarında bulundurmaları gereklidir.

• Olimpiyatla ilgili ayrıntılı sorularınız için 0212 866 33 00 (4302) numaralı telefonu arayabilir veya [email protected] e-posta adresine mail gönderebilirsiniz.
• Olimpiyata katılan öğrenciler ayrıntılı bilgileri www.usobo.org web sitesinden takip edebilirler.

Ödüller

Her bir kategoride ön elemeyi geçip üniversitemize gelen adayların;

Birincilere 1000 TL, Danışman Öğretmenlere 600 TL

İkincilere 750 TL, Danışman Öğretmenlere 400 TL

Üçüncülere 500 TL, Danışman Öğretmenlere 250 TL

Ön elemeyi geçerek Üniversitemizde yarı final ve finale katılan öğrencilerin

% 10’una ALTIN MADALYA

% 20’sine GÜMÜŞ MADALYA

% 30’una BRONZ MADALYA

verilecektir.

Sıkça Sorulan Sorular

Soru 1: Kimler katılabilir?

Cevap 1: Yarışmaya, Türkiye Cumhuriyeti ve K.K.T.C’ de bulunan liselerde öğrenim gören tüm lise öğrencileri katılabilir.

Soru 2: Bir öğrenciye danışmanlık yapan öğretmen, aynı anda başka bir öğrenci veya öğrenci grubunun danışmanı olabilir mi?

Cevap 2: Evet olabilir.

Soru 3: USOBO internet sitesinde yazan proje konularının haricinde bir proje konusuyla yarışmaya katılabilir miyim?

Cevap 3: Hayır. İlan edilen konuların haricindeki bir konuda hazırlanmış bir proje ile yarışmaya başvuruda bulunamazsınız.

Soru 4: Başvuru sırasında istenen faks belgesini USOBO internet sitesinden nasıl elde edeceğim?

Cevap 4: USOBO internet sitesinin “Online Başvuru” kısmından başvurmak istediğiniz kategoriye ait başvuru formunu eksiksiz ve yanlışsız olarak doldurmalısınız. (istenilen bilgileri, resim, özet ve tam metinleri istenilen uygun formatta girmelisiniz.) Online başvuru formunun en altında yer alan gönder tuşuna bastıktan sonra karşınıza çıkacak sayfayı yazıcıdan çıkartmalısınız. Sayfada Okul Müdürünün onaylayacağı kısımları onaylatıp, ilan edilen faks numarasına göndermelisiniz.

Soru 5: Barınma imkanları nelerdir?

Cevap 5: İstanbul ilinde bulunan Öğretmenevlerinde barınma imkanı için başvuruda bulunabilirsiniz.

Bazı öğretmenevlerinin iletişim bilgileri aşağıdadır.

Büyükçekmece Öğretmenevi Tel: (212) 883 17 94 Faks: (212) 883 17 93

Küçükçekmece Öğretmenevi: Tel: (212) 541 24 54 – 425 23 70 – 425 23 71 – 541 05 81 Faks: (212) 541 05 81

Zeytinburnu Öğretmenevi: Tel: (212) 415 45 97 – 546 78 37 Faks: (212) 415 45 98

Soru 6: Proje kategorisinde özet kısmında kaynaklar kısmının bulunması zorunlu mudur?

Cevap 6: Hayır, değildir. Ancak, proje tam metinleri için ilgili standartlar USOBO sitesinde ilan edilmiştir.

Soru 7: Proje kategorisinde bir öğrenci A projesi için 1. öğrenci pozisyonunda, aynı öğrenci başka bir B projesi için 2. öğrenci pozisyonunda yer alabilir mi?

Cevap 7: Hayır. Bir öğrenci sadece bir kategorinin bir alanında yarışmaya katılabilir.

Soru 8: Yarışma günü üniversiteye gelirken hangi belgeleri getirmeliyim?

a) Proje kategorisi için:

– Öğrenci Belgesi

– Proje posteri

– Proje sergisinde kullanılacak ilgili doküman, belge (varsa harita, tablo, şema vs.)

b) Metin Analizi Kategorisi için:

– Öğrenci Belgesi

c) Forum kategorisi için:

– Öğrenci Belgesi

Soru 9: Bir danışman öğretmen kaç öğrenciye danışmanlık yapabilir?

Cevap 9: Herhangi bir sınırlama yoktur; danışman öğretmen birden fazla öğrenciye danışmanlık yapabilir.

Soru 10: Yarışmacılar kategorilerde kaçar kişi olacaktır?

Cevap 10: Proje Kategorisinde bir veya iki kişilik grup halinde yarışmacı veya yarışmacılar katılabilir. Ancak Metin Analizi ve Forum Kategorisinde yarışmacının tek kişi olması gerekmektedir.

İletişim

Fatih Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi M-216
34500 Büyükçekmece/İstanbul

Telefon: 02128663300/4350 USOBO
02128663300/4302 AFAK Kulübü

Faks: 02128663441

E-Mail: [email protected]
[email protected]

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
lütfen isminizi buraya girin