Üniversite Öğrencileri Ve Profesyonel Katılımcıları Mars’ta İlk Yaşam Alanını Tasarlama Yarışması

TEMA: “BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ,
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ VE PROFESYONEL KATILIMCILARI MARS’TA İLK YAŞAM
ALANINI DÜŞÜNMEYE ÇAĞIRIYOR”

AMAÇ-YAKLAŞIM: “Dış Gezegen Şehirciliği ve Uzay Mimarlığı” konularını ele alan bir “FİKİR
YARIŞMASI” hedefine yönelik olarak, yarışma yürütme sürecinde, ülkemizde bu hedefe yönelik “atölye, yarışma, uzmanlık ve/veya araştırma deneyimi olan” bir jüri ekibi aracılığı ile diyalog ortamlarını geliştirmek yaklaşımı ele alındı.

KONU: Türkiye Uzay Ajansının 13/12/2018 tarihinde kurulması ve tasarım okullarında aşırı zorluklar içeren Mars gibi yeni nesil vizyon ve projelendirme sahalarında, zorlayıcı iç ve dış koşullarda, ve diğer gök cisimlerinde ortam, kaynak ve yaşam alanı ihtimalinin araştırılması, tasarımı ve inşası üzerine yeni gelişen faaliyet alanına ürün verilmesi yönünde öğrenci ve profesyonel kategorilerde ulusal fikir yarışması düzenlenmesi hedeflendi.

ULUSAL ÖĞRENCİ TASARIM YARIŞMASINA KATILABİLECEK ÖĞRENCİLER VE
İLGİLİ BÖLÜMLER:

Yarışma tüm üniversite öğrencilerine açık olmakla birlikte, Türkiye’de aktif eğitim yapan Devlet veya Vakıf Üniversitelerindeki; “Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı ve Endüstri Ürünleri Tasarımı” bölümlerinden lisans ve ilgili diğer ön lisans öğrencilerinin katılması veya ekiplerde yer alması yarışmanın bir yaşam alanı vizyonu hedeflemesi itibariyle tavsiye edilmektedir.

Ekip, Mimarlık, Mimarlık ve Tasarım, Mühendislik ve Mimarlık ve Güzel Sanatlar ve Mimarlık ve Tasarım Fakülteleri Lisans Öğrencileri veya “herhangi bir lisans veya ön lisans eğitim programı öğrencileri” ile kurulabilir. Yarışmanın bir mekânsal tasarım fikir yarışması olması nedeniyle

“yukarıda belirtilen lisans veya ön lisans bölümlerinden öğrenci bulunmasında” zorunlu olmamakla birlikte fayda bulunmaktadır. Yarışma katılım ekibi, tüm ekip üyeleri halen eğitim almakta olduklarını belgelemek koşulu ile herhangi bir lisans veya ön lisans bölümünde okumakta olan öğrencilerden oluşabilir.

“En az 2 öğrenciden oluşacak şekilde” ve “zorunlu olmamakla birlikte “en çok 2 danışman desteği” ile yarışmaya katılım ile;
– “eğitimci-öğrenci ve profesyonel-öğrenci etkileşimini teşvik etmek”,
– “ekip çalışma alışkanlığına destek olmak” ve
– “farklı meslekî ve/veya ilgi alanı bakış açılarını bir araya getirerek kıymetlendirilmesi”
hedeflenmektedir.

Not: Danışman olarak öğrencilerden oluşacak yarışma ekiplerine destek vermek isteyen uzmanların en az lisans düzeyinden diploma sahibi olmaları gerekmekle birlikte istedikleri sayıda ekibe danışmanlık yapabileceklerdir. Yarışmada ekip başı belirtilmeyecektir. Yarışma ekibinin “1. Yarışma Ekibi, 2. Danışman(lar)” olarak belirtilmesi gerekmektedir. Ödüller; “yarışma ekibi” üyelerine verilecektir.

ÖĞRENCİ YARIŞMASININ ÜRÜNLERİNE YÖNELİK HEDEFLER: Yarışma sonunda “ödül alan öğrenci ekipleri” ile “jüri üyelerinin danışmanlık” desteği kullanılarak Uluslararası nitelikli bir yarışmaya katılmak hedeflenmektedir. Bu açıdan öğrenci kategorisinde ödüller 6 adet eş ödül olarak belirlenerek “kolokyum sonrası” ortak “buluştay-çalıştay-atölye” organize edilmesi hedefi ile üniversite öğrencisi kategorisinde ödüle değer bulunan fikir, yaklaşım ve tasarımların “uluslararası yarışmalarda değerlendirilmesi” hedeflenmiştir.

ÖĞRENCİ KATEGORİSİ ÖDÜLLERİ
1 ADET EŞİT BAŞARI ÖDÜLÜ 1.500 TL / EKİP + SERTİFİKA / kişi
1 ADET EŞİT BAŞARI ÖDÜLÜ 1.500 TL / EKİP + SERTİFİKA / kişi
1 ADET EŞİT BAŞARI ÖDÜLÜ 1.500 TL / EKİP + SERTİFİKA / kişi
1 ADET EŞİT BAŞARI ÖDÜLÜ 1.500 TL / EKİP + SERTİFİKA / kişi
1 ADET EŞİT BAŞARI ÖDÜLÜ 1.500 TL / EKİP + SERTİFİKA / kişi
1 ADET EŞİT BAŞARI ÖDÜLÜ 1.500 TL / EKİP + SERTİFİKA / kişi

Yarışma Şartnamesi için Tıklayınız

MARS 2050: YAŞAM ALANI FİKİR YARIŞMASI KATILIM FORMU

Editör
Türkiye Eğitim Kampüsü - İlkokul ortaokul lise üniversite eğitim etkinlikleri duyuruları.