Yarışmaya katılan öğrenciler finansal teknoloji, sağlık ve tarım alanındaki sosyal inovasyon proje fikirleri ile başvuru yapılabilir. Yarışmacılar aynı veya farklı başvuru alanından dilediği kadar farklı proje fikri ile yarışmaya katılabilirler.
Yarışmaya Katılım
Yarışmaya, sosyal inovasyon fikirlerini paylaşmak isteyen, 18 yaşını doldurmuş, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindeki üniversitelerde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi alan ve yurt dışında üniversite öğrenimi gören tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı katılabilir.
Öğrenciler yarışmaya tek kişi olarak katılabileceği gibi grup oluşturarak da katılım sağlayabilir.
Bir grup yukarıda belirtilen şartları karşılayan en fazla 3 kişiden oluşabilir.
Bir kişi veya grup dilediği kadar farklı fikir ile başvuruda bulunabilir. Proje fikirleri daha önce hiçbir yerde kullanılmamış, ödül almamış, kopya edilmemiş ve özgün olmalıdır. Benzer ya da alıntı olduğu belirlenen projeler yarışma dışı kalacaktır.
Yarışmaya jüri üyeleri, Kredi Kayıt Bürosu (KKB) çalışanları ve KKB’nin hizmet aldığı üçüncü parti şirketlerde çalışanlar ile çalışanların birinci dereceden yakınları katılamaz.
Yarışmaya kategori başına 30 projeden az başvuru olması halinde seçici kurul o kategoride değerlendirme yapmayarak, ödül vermeme hakkını saklı tutacaktır.
Hayal Edin Gerçekleştirelim yarışmasına daha önce katılan/ödül alan öğrenciler farklı projeler ile tekrar başvurabilir.
BAŞVURU ALANLARI
Yarışmaya Finansal Teknoloji, Sağlık ve Tarım alanlarındaki sosyal inovasyon fikirleri ile başvuru yapılabilir. Yarışmacılar aynı veya farklı başvuru alanından dilediği kadar farklı fikir ile yarışmaya katılabilirler.
FİNANSAL TEKNOLOJİ
Finans alanında teknoloji çözümleri sunan sosyal inovasyon proje fikirlerini içermektedir. Finansal teknoloji alanındaki projelerde amaç finansal ürün ve hizmetlere inovatif bir yaklaşım sergilenerek teknolojiye entegre edilmesi ve kullanıcıların finans ürünlerine daha kolay ve hızlı erişiminin sağlanmasıdır.
SAĞLIK
Sağlık kapsamında geliştirilebilecek sosyal inovasyon fikirlerini içermektedir. Sağlık alanındaki projelerde amaç toplumun içinde bulunduğu sağlık koşullarını iyileştirerek, sağlık sorunlarına kalıcı çözümler bulunması, sağlık konusunda bilinç düzeyinin artırılarak verilen hizmetlere ulaşımın kolaylaştırılmasıdır.
TARIM
Tarım alanındaki tüm sosyal inovasyon proje fikirlerini içermektedir. Tarım alanındaki projelerde amaç ürün, hizmet ve süreçlere katma değer yaratılması, çiftçinin veya üreticinin koşullarının teknolojiye entegre edilerek inovatif tarımın ve tarım teknolojisinin desteklenmesidir.
ÖDÜLLER
• Birincilik Ödülü: 30.000 TL
Jüri değerlendirmesinde en yüksek puanı alan proje sahibine 30.000 TL nakit para ödülü verilecektir.
• İkincilik Ödülü: 20.000 TL
Jüri değerlendirmesinde en yüksek puanı alan ikinci proje sahibine 20.000 TL nakit para ödülü verilecektir.
• Üçüncülük Ödülü: 15.000 TL
Jüri değerlendirmesinde en yüksek puanı alan üçüncü proje sahibine 15.000 TL nakit para ödülü verilecektir.
• Findeks Özel Ödülü: 10.000 TL
İlk üç sıralamasına giremeyen projelerden birine Findeks Özel Ödülü olarak 10.000 TL nakit para ödülü verilecektir.
• Jüri Özel Ödülü: 1.000 TL
İlk 10’a giren diğer projelere Jüri Özel Ödülü olarak 1.000 TL nakit para ödülü verilecektir.
• Proje Geliştirme Desteği 1.000 TL
İlk 10’a kalan tüm finalistlere projelerini geliştirmeleri için 1.000 TL destek verilecektir. Bu destek KKB mentorlarının kontrolü ve onayı ile kullanılabilecektir.
• Staj Hakkı
Dereceye giren öğrencilere KKB’de staj hakkı verilecektir.
• Girişimciye Dönüş Sertifikası
İlk 100’e girerek Girişimciye Dönüş programındaki adımları tamamlayan öğrencilere sertifika verilecektir.
Son başvuru: 10 Ocak 2021
www.hayaledingerceklestirelim.com