Uluslararası Hukuk, Diplomasi ve İş Birliği Yaz Okulu

Uluslararası Hukuk, Diplomasi ve İş Birliği Yaz Okulu

Türk Dünyası Ulusal Bilim Akademileri Birliği “Uluslararası Hukuk, Diplomasi ve İş Birliği” Yaz Okulu, TÜBA ev sahipliğiyle 17-21 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek.

2015 yılında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Uluslararası Türk Akademisi, Başkurdistan ve Tataristan Bilimler Akademileri’nin başkanlarının katılımıyla Astana’da kurulan Türk Dünyası Ulusal Bilim Akademileri Birliği’nin dönem başkanlığı TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar tarafından yürütülüyor.

“TÜBA, ülkemizin tüm bilim alanlarını kapsayan ulusal akademisidir” diyen Prof. Acar konu hakkındaki sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Türk Dünyası Akademiler Birliği’nin 2016-17 dönem başkanlığı tarafımızdan yürütülüyor. Bu kapsamda bu yıl planladığımız faaliyetlerden biri olarak, Akademimizin ev sahipliğiyle “Uluslararası Hukuk, Diplomasi ve İş Birliği” yaz okulunu düzenledik. Yaz okulu, Birliğe üye akademiler ve diğer bölge akademileri ve ülkelerinde bu alanda çalışan genç bilim insanları ve meslek erbabının/profesyonellerin katılımına açık bir etkinlik. Etkinlikte, uluslararası ilişkiler ve iş birliği, genel olarak bilim dünyasıyla ilgili yönleri açısından ele alınacak. Yaz okulu ile, kardeş, komşu ve yakın ülkelerin bu alanda çalışan akademisyenleri ve bilim insanları ile profesyonellerinin gelişimi yanında aralarındaki ilişkilerin ve iş birliğinin geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz.” dedi.

“Uluslararası Hukuk, Diplomasi ve İş Birliği” Yaz Okulu, TÜBA’nın İstanbul Süleymaniye’de bulunan ve 16. yüzyılda Mimar Sinan tarafından inşa edilen “Rabi (Dördüncü) Medrese” olarak adlandırılan biriminde 17-21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Yaz Okulu’nda; uluslararası hukuk düzeninin temelleri, teknoloji, kalkınma ve çevre alanlarında iş birliği, bilim diplomasisi ve uluslararası bilimsel iş birliği, anlaşmazlıkların dostane çözümü, uluslararası kuruluşlar ve iş birliği gibi başlıkların yanı sıra bölgesel konular da yer alacak. Hem kamu hem de özel sektördeki genç uzmanlar, lisansüstü öğrenciler ve özellikle sosyal bilimler alanında birikime sahip genç akademisyenler için tasarlanan program; kurslar ve İstanbul’daki çeşitli kuruluşlara ziyaretleri içeriyor. Katılımcıların seyahat ve konaklama masraflarının TÜBA tarafından karşılanacağı program, uluslararası alanda tanınmış akademisyenlerden oluşan bir grup tarafından gerçekleştirilecek ve kapanış töreninde katılımcılara özel sertifika verilecek.

Sosyal bilimler alanlarından birinde yetkin, konuyla ilgili alanlarda çalışan ve İngilizceye hâkim olması gereken başvuru sahiplerinin dolduracakları aşağıdaki forma ek olarak dolduracakları; özgeçmişleriyle birlikte Yaz Okulu’na katılım gerekçelerini ve ayrıca referans mektuplarını 1 Hazirana 2017’ye kadar summerschool@tuba.gov.tr adresine göndermeleri gerekiyor.

APPLICATION FORM

PERSONAL

SURNAME
NAME
DATE AND PLACE OF BIRTH
NATIONALITY
ADDRESS
COUNTRY
TELEPHONE
E-MAIL
GENDER MALE                                      FEMALE

 

EDUCATION

Please List All Schools Attended

(in reverse chronological order)

Area of study

 

Dates Attended Degrees Achieved

 

WORK EXPERIENCE

Please List Employers

(in reverse chronological order)

Brief Job Description Dates Employed

 

REFERENCES

Please List Two References

(At least one has to be a university professor)

 

University/Organization Contact Details

(E-mail-telephone-fax)

 

This form is to be filled and e-mailed to summerschool@tuba.gov.tr with a copy of the applicant’s passport (the page with the photo only) and a copy of the degree/certificate of the most recent university attended. (If the applicant is still a student, proof of studentship is needed). The applicant also needs to send a 250-300 word statement of purpose addressed to the selection committee and a reference letter.