Uluslararası Ekoloji 2018 Sempozyumu

Uluslararası Ekoloji 2018 Sempozyumu

Değerli Katılımcılar,

19-23 Haziran 2018 tarihlerinde Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü tarafından Kastamonu’da düzenlenecek olan “Uluslararası Ekoloji 2018 Sempozyumuna” davet etmekten onur ve mutluluk duyuyoruz. Sempozyum dili İngilizce’dir.

Ekoloji Sempozyumları ulusal katılımla daha önce 7 kez organize edilmiştir. Uluslararası katılımlı sekizincisi Erciyes Üniversitesi’nde yapılmıştır. Bu, Türkiye’deki ikinci uluslararası ekoloji sempozyumu serisi olacak. Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenecek olan 9. Uluslararası Ekoloji Sempozyumuna ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz. Sempozyum ile her geçen gün daha da önemli hale gelen ekoloji alanında çalışmalar yapan biyoloji, ziraat, orman, veterinerlik, mühendislik, ekonomi ve tıp gibi çeşitli alanlardaki meslektaşların son araştırmalarını ve sonuçlarını sunmaları için Kastamonu’da bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. Sürdürülebilir bir çevre anlayışı içerisinde mevcut çevresel sorunların bilimsel yaklaşımlarla tartışılacağı, çözüm önerilerinin ortaya konulacağı ve karşılıklı deneyimlerin aktarılacağı paneller ile sanayi-üniversite-kamu işbirliğinin kuvvetlendirilmesini hedefliyoruz. Sempozyumda, katılımcılar 22 konu başlığı altında sözlü ve poster bildiri sunabileceklerdir. Buna ek olarak, kendi alanlarında uzmanlaşmış dört ana-konuşmacı davet edilmiştir.

Sempozyumda sunulan tüm bildiriler, Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Bilimleri Dergisi, Hacettepe Biyoloji ve Kimya ve Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisinde yayınlanacak şekilde değerlendirilecektir. Sempozyum Komitesi diğer bilimsel dergilerle bildirimlerin yayınlanmasıyla ilgili görüşmelerde bulunuyor.

Evliyalar şehri Kastamonu’da, Saat Kulesi’nden şehir manzarasını izledikten sonra milli mücadele sırasında Mehmet Akif Ersoy’un vaaz verdiği Nasrullah Camii’nde cuma namazından çıkan kalabalığın arasına karışıp güvercinlere yem atmanın; bedestenleri gezerken geleneksel Kastamonu dokumalarını, yöresel kıyafetleri ve hediyelik eşyaları inceleyip kaleden İstiklal Yolunu izlemenin keyif verici bir tecrübe olduğunu düşünüyoruz.
İsmail Bey, Yakup Ağa, Yılanlı Külliyeleri ve Aşıklı Sultan Türbesi’ndeki huzurun, Anadolu’nun manevi önderlerinden Şeyh Şaban-ı Veli Hz. Türbesi’nde zemzem tadında asa suyu içilerek taçlandırılacağını; kündekari tekniği ile yapılan Mahmut Bey Camii’ndeki ahşap işçiliğine duyulan hayret duygusunun, Atabey Gazi Camii’nde imamın Cuma hutbesine kılıçla çıkmasına tanık olmakla şaşkınlığa dönüşeceğine inanıyoruz.

Küre Dağları Milli Parkı’ndaki Horma Kanyonu’nun, Valla Kanyonu’nda seyir terasının, Çatak Kanyonunun, Ilıca Şelalesi’nin huzur veren ortamını, Ilgaz Dağları Milli Parkını, Abana, İnebolu, Cide sahillerinde Karadeniz’in doğal koyları olan Gideros ve Ginolu’da berrak sularını görenlerin Kastamonu’dan ayrılmak istemeyeceklerini biliyoruz.

Geleneksel lezzetlerin özünü koruduğu ve doğal ürünlerle can bulduğu Kastamonu’da çatalı batırmadan dağılan kuyu kebabını, bir konağın bahçesinde masayı süsleyen tirit, banduma, ekşili pilav ve etli ekmeğin yanında eğşi içmeyi hatta çekme helvanın yapımını görmek isteyenleri Kastamonu’ya bekliyoruz.

Haziran ayında, Kastamonu’nun tarihi ve turistik yerlerini görmek, doğal güzelliklerinin keyfini yaşamak, rahat ve keyifli bir ortamda Kastamonu Üniversitesi’nde unutulmaz bir sempozyum geçirmeniz en büyük dileğimizdir.

Sonuçlarının ülkemizin kamu ve özel kuruluşları ile bilim dünyasına önemli katkılar sağlayacağını umduğumuz, “Uluslararası Ekoloji 2018 Sempozyumu’nda sizleri ağırlamaktan onur ve mutluluk duyacağız.

Sempozyum Başkanı;
Prof. Dr. Savaş CANBULAT

Sempozyum Konu Başlıkları
A – Biyolojik Çeşitlilik
B – Karasal Ekosistemler
C – Sucul Ekosistemler
D – Koruma Biyolojisi
E – Doğal Kaynakların Sürdürülebilirliği
F – Yaban Hayatı ve Yönetimi
G – Sulak Alanlar ve Yönetimi
H – Ekotoksikoloji
I – Mikrobiyal Ekoloji
K – Ekocoğrafya
L – Çevre Biyolojisi
M – Çevre Hukuku ve Politikaları
N – Kentleşme ve Çevre Sorunları
O – Küresel Ekonomik Sorunlar
P – Ekotarım ve Organik Gıdalar
R – Ekoenerji
S – Ekoturizm
T – Doğa Eğitimi ve Doğa Koruma
U – Çevre Sosyolojisi
V – Su Arıtma
Y – Biyoteknoloji ve Çevre
Z – Ekobüyüme ve Kalkınma

Sempozyum Takvimi
1. DUYURU 01 ARALIK 2017
BİLDİRİ ÖZETLERİ KABULÜ BAŞLANGICI 01 OCAK 2018
BİLDİRİ ÖZETLERİ SON GÖNDERİM TARİHİ5 MAYIS 2018
ERKEN KAYIT İÇİN SON TARİH 30 MART 2018
KABUL YAZILARININ GÖNDERİLMESİ30 NİSAN 2018
SEMPOZYUM ÜCRETİ SON ÖDEME TARİHİ15 MAYIS 2018
SEMPOZYUM TARİHİ 20-24 HAZİRAN 2018
KAYIT, AÇILIŞ ve AÇILIŞ KOKTEYLİ20 HAZİRAN 2018
KAPANIŞ ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 22 HAZİRAN 2018
KAPANIŞ YEMEĞİ22 HAZİRAN 2018
GEZİLER 23-24 HAZİRAN 2018

http://www.ecology2018.com/