KARABÜK ÜNİVERSİTESİ
ULUSAL
SAFRANBOLU
EKONOMİ ÖĞRENCİLERİ KONGRESİ
KONGRE ANA BAŞLIKLARI
Dış Politika ve Ekonomi
Mülteci Sorunu
Krizler
Safranbolu Tartışmaları
Sosyal Medya
Sosyal Politika
Stratejik Düşünce
Yeni Ekonomi
Safranbolu Hakkında
Safranbolu
Karabük ilinin en büyük ve gelişmiş ilçesidir. Klasik Osmanlı kent mimarisini yansıtan tarihî evleri ile ünlü olan şehir, bu özelliği sayesinde 17 Aralık 1994 tarihinden beri Türkiye’de Dünya Miras Listesi’nde yer alan 9 kültürel varlıktan biridir ve turistik ilgi çekmektedir. Safranbolu ismini, bölgede yetişen ve nadir bir bitki olan safrandan alır.
Safranbolu Evleri Kentin ününü oluşturan Safranbolu Evleri 18.ve 19.yy. Türk hayatının geçmişini, kültürünü, ekonomisini, teknolojisini ve yaşama biçimini yansıtan mükemmel mimarlık bilgisi ile yapılmışlardır.
1975 yılında Anıtlar Yüksek Kurulu Safranbolu’yu kentsel sit ilan etmiştir.
Safran Çiçeği
Safranbolu’ya ismini veren ve en kalitelisi Safranbolu’da yetişen safran çiçeği, dünyanın en pahalı baharatı olma unvanını taşıyan endemik bir bitkidir. Yılda 20-30 kilo üretilmektedir. Safran bitkisinin ürün olarak kullanılan kısmı yalnızca ortasındaki lifler olduğundan yetiştirilmesi ve bakımı en çok emek isteyen bir bitkidir. Bu yüzden altın kadar değerlidir.1 kilogram kuru safran elde etmek için ortalama 150 bin safran çiçeği gerekmektedir.( http://www.safranbolu.bel.tr/?/safranbolu/safran-cicegi-272 )
Safranbolu Evleri (Osmanlı Mimarisi)
Kentin ününü oluşturan Safranbolu Evleri 18.ve 19.yy. Türk hayatının geçmişini, kültürünü, ekonomisini, teknolojisini ve yaşama biçimini yansıtan mükemmel mimarlık bilgisi ile yapılmışlardır.
1975 yılında Anıtlar Yüksek Kurulu Safranbolu’yu kentsel sit ilan etmiştir
KONGRE ANA BAŞLIĞI: ‘’Türkiye’de Genç İşsizlik ‘’
KONGRE TARİHİ: 22 Mart Çarşamba-23 Mart Perşembe-24 Mart Cuma 2017
Bildiri Özeti Kabul Kuralları ve Genel Bilgiler
Kongreye sözlü sunumlar kabul edilecektir. Bildiri özetleri Türkçe olarak hazırlanmış olmalıdır. Bu bildirilerin sunumları Türkçe olarak yapılacaktır. Bildiri özetleri aşağıdaki kurallara göre hazırlanmalı ve en geç 27 Şubat 2017 tarihine kadar usek2017@gmail.com ve/veya iibfkarabuk@windowslive.com e-posta adreslerine iletilmelidir.
Tam Metin Bildirisinin Gönderilmesi Hakkında Genel Bilgiler
Tam metinlerin en geç 20 Mart 2017 tarihine kadar Düzenleme Kurulu usek2017@gmail.com ve iibfkarabuk@windowslive.com e-posta adreslerine iletilmelidir.
* Bildiri özetleri yazılırken, özetler, Times New Roman 12 Punto ve 1,5 satır aralığında yazılmalı, paragraflar iki yana yaslanmalıdır, girinti kullanılmamalıdır.
* Bildiri Başlığı: Times New Roman 14 punto, tüm harfleri büyük, koyu ve ortada yazılmalıdır.
* Bildiri Alt Başlıkları Times New Roman 12 punto, tüm harfleri büyük, koyu ve iki yana yaslı yazılmalıdır.
* Yazar/Yazarların Adları: Bildiri yazarlarının adı-soyadı, üniversite, bölüm ve şehir açıkça belirtilmelidir. Ancak bunun dışında bildiri özeti içerisinde üniversiteyi ve araştırıcıları tanıtacak herhangi bir cümle yer almamalıdır. Sadece ilk harfleri büyük olacak şekilde, 12 punto sağa dayalı yazılmalıdır. Birden fazla yazar olduğunda yazar isimleri virgül ile ayrılarak aynı satır üzerinde yazılmalıdır. Bildiri sunucusu olan yazarın isminin altı çizili olmalıdır.
* Özet içinde kısaltmanın kullanılması halinde, kısaltmanın açık şekli parantez içinde belirtilmelidir.
* Bildiri özeti boşluklar dâhil 300 kelimeyi geçmemelidir.
* Bildiri özetleri standart olarak aşağıdaki bölümlere ayrılmıştır. Bildiri özeti bu bölümlere göre düzenlenmeli ve özet içerisine bu bölümler tekrar başlık olarak yazılmamalıdır.
• Amaç
• Yöntemler
• Sonuçlar ( varsa; sayısal ve/veya istatistiksel veriler)
• Tartışma
EKONOMİ ÖĞRENCİLERİ KONGRESİ
Kongre Programı detayı ve ilgili diğer detaylar yakında açıklanacaktır. Aklınıza takılan sorularınızı usek2017@gmail.com adresine mail yoluyla iletiniz.