SOFistec ile STEM eğitiminin mevcut müfredata entegre edilerek sadece diplomalı bireylerden ziyade, özgür düşünebilen, girişimci ruha sahip, problem çözmeyi bilen ve dayanışmayı önemseyen yaratıcı bir nesil yetiştirme imkanı sağlanmaktadır.
DENEYSEL&KURAMSAL FİZİK
“Mekanik – Termodinamik – Elektrik – Optik – Dalgalar – Kuantum Fiziği”
Accounting
DENEYSEL&KURAMSAL KİMYA
“İnorganik-Organik-Analitik-Nükleer-Fiziko-Biyokimya”
Business
DENEYSEL&KURAMSAL BİYOLOJİ
“Botanik-Genetik-Zooloji-Mikrobiyoloji-Anatomi-Fizyoloji-Taksonomi
ISTEC KODLAMAEVI (SOFTTEAM)
“C, C++, C#, Visual Basic; Java, Javascript; Pyton; Fortran; Pascal, Ruby, Perl”
Food & Drinking
ISTEC ROBOTIKEVI (ROBOTEAM)
“mBot, Micro:bit, Makey Makey, Scratch, Matatalab, Scratch, mBlock,”
Arts & Media
GRAFIK VE WEB TASARIM ATÖLYESI (GRAPHYTEAM)
istec’te Adobe Photoshop, Illustrator Corel Draw gibi grafik tasarım ve video
STEAM ODAK istec Eğitim Metodu (SOfistec) çerçevesinde mühendislik bakış açısının inovatif yaratıcılığı tetiklediğine inanarak bir Sağlık Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Havacılık ve Uzay lisesi veya Tarım lisesi gibi liselerimiz var. Lakin çok önemli bir jeopolitik öneme haiz ülkemiz için neden tasarımcı, mucit karakterli, genç dâhilerin hayal güçlerinin erken yaşta en güçlü olduğu dönemlerinde okuyabileceği temel 3D tasarım; Matematiksel modelleme; Algoritma ve Arduino Robotik kodlama gibi seçmeli temel mühendislik derslerinin de fen lisesi müfredatına ek okutulabileceği Mühendislik Fen Lisesi kavramı yoktu. Bu vahim eksiği fark eden istec ailesi derhal MFL Mühendislik Fen Lisesi adını Türk Patent ve Marka kurumuna marka tescillendirmesini yapmıştır.
MFL; STEAM eğitiminin olmazsa olması düşünülebilecek bir okul standardıdır.
Bugün bir çok Elektrik Elektronik Mühendisliği yeni mezunu bir mühendis; bir devrenin üzerinde; belki 4 sene boyunca matematiksel olarak çözümlediği transformatörleri bir elektronik kart üzerinde gördüğünde tanıyamayacak; daha doğrusu elektronik bir kart üzerinde gördüğü çoğu devre elemanını hem tanıyamayacak tanısa da devredeki işlevini anlamlandıramayacak haldedirler. Bir çok lise öğrencisi fizik derslerinde dirençlerde ve sığaçlarda seri ve paralel bağlamalı devreleri; kirchoff denklemlerini çıkartarak çözebilecekken gerçek hayatta karşılaştıkları bir direnci dahi tanıyamayacak yada üzerindeki şeritli omaj değerini gösteren renk kodlarını anlamlandıramayacak haldedir.
Daha direnç, sığaç ya da indüktör gibi temel devre elamanlarını gerçek bir kart üzerinde tanımayan bir nesilden, hatta mühendisten; transistör, zener diod, ptc, ntc, opamp, dijital entegreler vb. gibi yarıiletken devre elamanlarını tanımlarını beklememiz mantık dışı kalacaktır.
İSTEC ailesi olarak mecburi Temel Elektrik ve Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğine Giriş dersi ile Temel Analog ve Dijital Elektronik laboratuvarı ile seçmeli Kontrol Teori; Güç Ve Otomasyon Elektroniği; PLC ve Yenilenebilir Enerji Üretimi Dersleri verilmektedir. Ayrıca Elektronik Kart Tasarım Programı (ORCAD) öğretilerek elektronik kart dizaynı ve baskı devresiyle komponent montajı yapılacaktır.
Keza Makine Mühendisliği bölümünden mezun bir çok mühendiste bir araba ya da makine içinde çok temel parçaları tanımlayamamakta; üretimde ve tamiratta kullanılan bir çok alet edevatın işlevini bilememekte, alaylı ustaların alaylarına mahzur kalabilmektedir. İyi bir mühendis olabilmeleri için piyasada 5-10 sene pişmeleri gerekmektedir. Halbuki dünyanın en prestijli mühendislik fakültesine sahip (aya çıkan roketin mucitlerinden, önemli Microsoft geliştiricilerinin okuduğu); MIT (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) 1. sınıfta el tornasından bilgisayarlı nümerik kontrollü CNC torna; ve 3D yazıcı kullanmaya olanak vererek modifiye tasarlanmış bitmiş ürünler isteyerek gençleri inovatif tasarıma ve üretime alıştırmaya çalışmaktadırlar.
istec okullarında Seçmeli Makine Müh. Giriş dersi ile AutoCad-Solidworks-Catia-Inventor gibi 3boyutlu tasarım ve mimari programları da seçmeli olarak öğretilecektir.
istec okulları ve anlaşmalı paydaşları bünyesinde bulunan El Metal ve Ağaç Tornası, CNC torna freze; 3D yazıcılar; Matkaplar vs. malzeme işleme makineleri yanında; kalıplı döküm atölyesi; elektroplating kaplama sistemleri vs gibi malzeme; makine, veya araç gereç üretme imkanlarını öğrencilerimizin adına atanmış olan proje mentörleri eşliğinde gerçekleştirebileceklerdir.
Günümüz dijital çağı bilgisayar ve yazılım mühendisliğini en önemli mesleklerden biri olarak belirlemiştir. Bugün e-Ticaretin ve Uzaktan Sanal Eğitimin konuşulduğu bir dönemde yazılım ve kodlamanın önemini anlatmaya gerek yoktur. Çocukların eğlence anlayışı bile bilgisayar oyunlarıyla evrilmekte, bu oyunlar için güçlü yazılım ve hayal gücü yüksek grafik tasarım, bilgisayar ağları yönetimi ve görüntü sinyal işleme bilgisi istenmektedir. Ne yazık ki mevcut üniversitelerimizden mezun genç bilgisayar mühendislerimiz; bir web tasarım firmasında bile alaylı webmasterların altında ezilmekte iş bulamamaktadırlar. Format atmasını dahi bilmeyen mühendis bey ve hanımlar her geçen yıl çoğalmakta dolayısıyla, yetersiz bilgiyle kapitalist piyasanın çarkları arasında ezilmektedir.
istec ailesi olarak gençlerimize, mecburi temel Algoritma, C++, Arduino tabanlı robotik kodlama ve proje üretme; Web Tasarım gibi dersler yanında seçmeli olarak, Android; Pyton; JAVA vs Popüler Programlama dillerinden öğrenebilmelerine olanak tanıyoruz.
ABD de STEM (“Science, Technology, Engineering, Mathematics”); Almanya’da ise MINT (Mathematik, Informatik, Naturwissenschaft und Technik); benzer adlarıyla ile yenilikçi bu eğitim metodu kurgulanmıştır.
Öğrencilerin gerçek yaşam problemlerini çözerken doğal olarak Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik alanlarını birlikte kullanmalarını gerektiren bir eğitim yaklaşımıdır. STEM; geleceğin mimar, mühendis, ressam ve bilim insanları gibi 21. yy’la harmanlanmış, dijital çağın ihtiyacı olan iş gücünü yetiştirmeyi amaçlar. Son birkaç yıl içinde STEM+A veya STEAM olarak, Art yani Sanat alanını da kapsamaya başlamıştır.
STEAM zorunluluğunun ortaya çıkmasında iş dünyasının, Amerikalı mühendis ve işçilerde istedikleri kaliteyi bulamaması, iş dünyasının eğitime karşı ilgisini arttırmış ve iş dünyasının birçok rapor yayınlamasına neden olmuştur. Bu raporlar Amerikan işgücünün kalitesini arttırmak, Amerika’nın bilim ve teknoloji alanındaki Rönesans’ı daha da ileriye taşıyacak bir işgücü yetiştirmek için okullara baskı yapmaya başlamıştır. Bu raporların içeriği ve verdikleri mesaj, eğitimi felsefi bir çerçeveden çıkarıp; teknik bilgi ve beceriler veren, öğrencileri gerçek hayata hazırlayan, modern iş hayatının gereksinimlerine/becerilerine öncelik veren bir yaklaşım sergilemişlerdir.
Özellikle son 10 yılda dünya genelinde ilk olarak STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) olarak tanınan ve birçok ülkede hayata geçirilen ve eğitimi destekleyen başarılı bir programdır.
Steam Odaklı Eğitim
istec ailesi olarak ; STEAM ODAKLI İSTEC Eğitim Metodu (SOfistec) çerçevesinde mühendislik bakış açısının inovatif yaratıcılığı tetiklediğine inanarak bir Sağlık Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Havacılık ve Uzay lisesi veya Tarım lisesi gibi liselerimiz var. Lakin çok önemli bir jeopolitik öneme haiz ülkemiz için neden tasarımcı, mucit karakterli, genç dâhilerin hayal güçlerinin erken yaşta en güçlü olduğu dönemlerinde okuyabileceği temel 3D tasarım; Matematiksel modelleme; Algoritma ve Arduino Robotik kodlama gibi seçmeli temel mühendislik derslerinin de fen lisesi müfredatına ek okutulabileceği Mühendislik Fen Lisesi kavramı yoktu. Bu vahim eksiği fark eden İSTEC ailesi derhal MFL Mühendislik Fen Lisesi adını Türk Patent ve Marka kurumuna marka tescillendirmesini yapmıştır. MFL; STEAM eğitiminin olmazsa olması düşünülebilecek bir okul standardıdır.
STEAM Odaklı Eğitim Metodunun (SOfistec ) Başlıca Hedefleri:
SOfistec Fen, matematik, teknoloji ve mühendisliğin ilk, orta, lise ve yükseköğretimde birbirlerini kapsayacak bir biçimde öğretilmesini,
Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak, temel hak olarak tüm eğitim kurumlarında kız ve erkek ayrımı yapmaksızın, yetişmekte olan kuşakların öğrenim görmesini sağlamayı,
STEM eğitim modeli, ekonomik olarak ilerlemeyi, bilgi ve bilişim çağını yakalamış yaratıcı liderler yetiştirmeyi,
Toplumda dezavantajlı görülen kız çocuklarında farkındalık yaratmak onların bu alanda ilgisini artırmayı ve bu alanda meslek seçimine katkıda bulunmayı,
Öğrencilere, öğretmenlere yönelik eğitimler, çalıştaylar, ulusal ve uluslararası konferanslar ile önemli adımlar atmayı hedeflemektedir.
STEM eğitimi öncelikle sınıf içinde başlayan ve okul sonrası devam eden bir öğrenme süreci olarak değerlendirildiğinde öğrencilere sorumluluk veren, onları düşündüren, onlara hatalarından ders aldıran, onları küçük yaştan itibaren bilgisayar programlaması gibi teknolojik bilgilerle donatan, dayanışmayı önemseten ve girişimci bir ruh aşılayan, bir eğitim kültürü oluşacaktır.
Telefon :
0322 399 25 00
Email
info@isteclisesi.com
Adres
Çınarlı Mh. 1596 Sk. NO:2 Sarıçam/ADANA