NEDEN İNOVASYON
Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak inovasyonun önemini anlatmak ve inovatif çalışmaları desteklemek için Türkiye İnovasyon Haftası’nı başlatıyoruz. Çünkü, dünyanın ve ihracatın geleceği inovasyona dayalı kalkınmayla gerçekleşecek.
MİSYONUMUZ
Türkiye İnovasyon Haftası’nda dünyada ve Türkiye’de fark yaratan uluslararası profesyonelleri, sanayicileri, akademisyenleri ve üniversite öğrencilerini İstanbul’da bir araya getirerek; inovasyon odaklı konferans, sergi ve atölye çalışmaları ile dünya çapında bir etkinlik gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.
VİZYONUMUZ
Sanayi ve akademik çevre arasındaki bilgi ağını genişleterek yenilikçi fikirler oluşturmak, dolayısıyla geleceğe yönelik çözümler üreterek Türkiye’nin 2023 vizyonuna giden yolda emin adımlarla ilerlemek.
BİZ KİMİZ?
Türkiye İhracatçılar Meclisi, bölgesel ve sektörel bazda faaliyet gösteren 60 İhracatçı Birliğini, 26 ihracatçı sektörü ve 50.000 ihracatçıyı ulusal ve uluslararası düzeyde temsil etmektedir.
Misyonumuz: Kamu ve özel sektör kuruluşları ile ihracatçılar ve karar vericiler arasında koordinasyonu sağlamak,
Vizyonumuz: “Değişimi gerçekleştirmek, geleceği tasarlamaktır.”
İhracatın ve ihracatçının sorunlarının çözüm merkezi olmak,
İhracatçıları yurt içinde ve yurt dışında temsil etmek, İhracatın geliştirilmesi yönünde politikalar oluşturmaktır.
PROGRAM
12 Kasım’da açıklanacaktır.
KONUŞMACILAR
12 Kasım’da açıklanacaktır.
ETKİNLİKLER
Konferanslar ve Paneller
İnovasyon, AR-GE, Tasarım ve Teknoloji konularında dünyaca ünlü liderlerin, CEO’ların, akademisyenlerin, mimarların ve trend uzmanlarının katıldığı 4 konferans ve 30 kişilik 5 büyük panel.
İsimler 6 Kasım 2012 tarihinde açılanacaktır.
Sergiler
Tasarım Yarışmaları Sergileri
Tüm Türkiye’de gerçekleştirilen 17 tasarım yarışmasından seçilen ödüllü tasarımlar İnovasyon haftası ziyaretçileri ile buluşacak.
Tasarım yarışmaları ile amacımız; Türkiye’deki başarılı tasarımcılarla üretici firmaları buluşturmak, sektörleri çok iyi tasarımlarla beslemek, sektörlerle ilgili eğitim gören öğrencilerin tasarım yönlerinin gelişmesini ve tasarıma bakışlarını geliştirmeyi sağlamak, ihraç edilebilir nitelikteki ürünlerin ortaya çıkarılmasını sağlamak, ihracatta rekabet sağlayıcı çözümler üretmek, sektörlerin rekabet gücünü artırmak, sektörlerin gelişimine katkıda bulunmak, çevreyi daha fazla korumak, işlevselliği ön plana çıkarmak ve gelecekte söz sahibi olabilecek ürünlerin geliştirilmesine öncü olmaktır.
◦20. Koza Genç Moda Tasarım Yarışması
◦5. Mobilya Tasarım Yarışması
◦7. Moda Tasarım Yarışması
◦4. Mücevher Tasarım Yarışması
◦1.Ulusal Karton Kutu ve Stand Tasarım Yarışması
◦1. Gemi ve Yat Tasarım Yarışması
◦2. Ev Tekstili Tasarım Yarışması
◦1. Otomotiv AR-GE Proje Pazarı ve Yarışması
◦2.Deri Tasarım ve Üretim Yarışması
◦7.İTHİB Kumaş Tasarım Yarışması
◦1. DENİB Ev ve Plaj Giyim Tasarım Yarışması
◦8.İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışması
◦1.DETAY Deri Ürünleri Tasarım Yarışması
◦6. Halı Tasarım Yarışması
◦1. Doğaltaş Tasarım Yarışması
◦3. Halı Desen Tasarım Yarışması
AR-GE Proje Pazarı Sergileri
Tüm Türkiye’de İhracatımızda katma değerin arttırılması, yeni teknoloji ve üretim metotlarının üretim süreçlerine kazandırılması, üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen AR-GE Proje pazarı yarışmalarından seçilen ödüllü projeler Türkiye İnovasyon Haftası boyunca sergilenecektir.
◦4.Tekstil ve Konfeksiyon AR-GE Proje Pazarı
◦1. Makine ve Aksamları İmalat Teknolojileri AR-GE Proje Pazarı
◦1. Otomotiv AR-GE Proje Pazarı ve Yarışması
◦1. TET AR-GE Proje Pazarı
◦1. Gıda AR-GE Proje Pazarı
◦2. Kimyevi Maddeler ve Mamulleri AR-GE Proje Pazarı
◦1. Metalik Fikirler AR-GE Proje Pazarı
Üniversitelerin Proje Sergileri
Türkiye İnovasyon Haftası’nın en dinamik katılımcıları üniversiteler olacaktır. 168 üniversiteden seçilen projeler karma bir sergi olarak etkinlikte yer alacaktır.
AR-GE Merkezleri Sergisi
Türkiye İnovasyon Haftası’nda Türkiye’nin en önemli 129 AR-GE merkezinin geliştirdiği özel proje ve ürünler karma sergi olarak ilk kez bir arada ziyaretçiler ile buluşacaktır.
TÜBİTAK AR-GE Projeleri Sergisi
Liseler Arası Yenilikçilik Projeleri Sergisi
Design Spirit
40 yaş altı 40 Türk endüstriyel tasarımcının “tasarımın yaşama getirdiği inovatif katkı” Design Spirit sergisi etkinlikte yer alacaktır
Workshoplar ve Eğitimler
Türkiye İnovasyon Haftası süresince ana programla eş zamanlı yürütülecek tasarım, AR-GE, teknoloji, girişimcilik ve patent konularında workshoplar ve eğitimler düzenlenecektir.
Mini Robotik Turnuva
İstanbul’daki 10 devlet okulundan 10 takım bir araya gelir, turnuvalarını gerçekleştirir ve robotik çalışmalarını katılımcılarla paylaşırlar.
www.bilimkahramanlari.org
Teknopark (Teknokent)
Türkiye’nin önde gelen Teknoparklar etkinliğimizde yer alacaklardır ve projelerini sektörlere sunma fırsatı bulacaklardır.
Bilim ve Teknoloji Merkezleri
Bilim ve Teknoloji Merkezleri ile ilgi çekici bilimsel düzenekler ile yetişkinlerin ve çocukların farklı deneyimler yaşaması sağlanır.
Akademisyen/Öğrenci ve Sanayici Buluşmaları
Türkiye İnovasyon Haftası’nda akademisyenlerin birikimleri, çalışmaları ve yönlendirmesi, öğrencilerin açık zihinleri ve özgün fikirleri ve sanayicilerin yaptırım gücü ve sektör tecrübeleri ile buluşacaktır.
◦Öğrenci Sanayici Buluşması
◦Sanayici Akademisyen Buluşması
◦Akademisyen Öğrenci Buluşması
Proje sahibi öğrenciler/akademisyenler projelerini sanayicilere 2 dakikalık sunumlarıyla anlatabilme fırsatı bulacaklardır.
info@turkiyeinovasyonhaftasi.com
Etkinlik Yeri:
İstanbul Kongre Merkezi
Taşkışla Cad. 31156 Harbiye / İstanbul