TÜBİTAK 4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı Desteklenen Projeler

TÜBİTAK 4008
TÜBİTAK 4008

TÜBİTAK 4008, 2. Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında 68 projeye destek vermeye karar verdi. Bu program, özel gereksinimli bireylerin topluma daha iyi katılımını ve kapsayıcı bir toplumun inşasını teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Özel gereksinimli bireyler, toplumumuzun önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Bu bireylerin topluma tam anlamıyla katılabilmeleri için eğitim, sağlık, istihdam ve sosyal yaşam gibi alanlarda destekleyici politikalara ve uygulamalara ihtiyaç duyulmaktadır.

TÜBİTAK 4008 2. Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı ile özel gereksinimli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak ve kapsayıcı bir toplum inşa etmek için önemli bir adım atılmaktadır. Desteklenen projelerin başarılı bir şekilde tamamlanması ile özel gereksinimli bireylerin topluma daha iyi katılımı sağlanacağına ve daha yaşanabilir bir dünya oluşturulacağına inanılmaktadır.

TÜBİTAK 4008 2. ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERE YÖNELİK KAPSAYICI TOPLUM UYGULAMALARI DESTEKLEME PROGRAMI DESTEKLENMESİNE KARAR VERİLEN PROJELER

No  Proje Adı Yürütücü Adı Soyadı Yürütücü Kurum Adı
1. Özel Öğrenme Güçlüğü: Fark Et, Uygula, Geliştir ABDULKADİR SAĞLAM EDREMİT BİLİM VE SANAT MERKEZİ

2. Özel Eğitim Meslek Okulu Öğrencilerine Tarım Alanında İstihdama Yönelik İş Kültürü Kazandırılması ALİ MEMİŞ KARADENİZ ÖZEL EĞİTİM MESLEK OKULU

3. Kaynaştırma Eğitimi Alan Öğrenciler İçin Prososyal Sınıf İklimi Oluşturma: Bibliyoterapinin Gizli Gücü ASLI KANDEMİR KIRIKKALE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

4. Zihinsel Yetersizliği Olan Çocuklara Depreme Hazırlık Eğitimi AYNUR UYSAL TORAMAN EGE Ü.

5. Otizmli Öğrencilere Yenilikçi Sosyal Beceri Öğretimi: Müzikle Özel – Özelle Müzik AYTAÇ ONUR DEMİRTAŞ OSMAN YOZGATLI ORTAOKULU

6. Serhat İllerinden Doğayı Dinliyorum BAHADIR AKMAN IĞDIR Ü.

7. Doğa Temelli Öğrenme: Osb Tanılı Kaşiflerle Yeşile Yolculuk BAŞAK TOHUMCU İSTANBUL ESENYURT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

8. İstanbul Fuat Sezgin Bilim Ve Sanat Merkezinden Artı Bir Zenginlik BERNA BENGÜL BURSALIOĞLU İSTANBUL FUAT SEZGİN BİLİM VE SANAT MERKEZİ

9. Özel Çocuklar Doğa Ananın Kucağında BULUT ARMUT MERZİFON ATATÜRK BİLİM VE SANAT MERKEZİ

10. Doğada Hepimiz Ayniyiz-2 BURCU BABAOĞLAN ÖZDEMİR GAZİANTEP NİZİP İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

11. Yetenekli Eller, Güçlü Gelecek: Zihinsel Yetersizlikten Etkilenen Öğrencilerde İş Ve Yaşam Becerisi Geliştirme BÜNYAMİN HERDEM SİVAS BİLİM VE SANAT MERKEZİ

12. 21.Yy Becerileri Parmaklarımızın Ucunda: Görme Engelli Öğrencilere Yönelik Yapay Zeka, Bilgi-İşlemsel Düşünme Ve Kodlama Etkinlikleri BÜŞRA DEMİR GAP GÖRME ENGELLİLER ORTAOKULU

13. Doğada Mavi Adımlar CEREN BAŞKAN AMASYA Ü.

14. Görme Engelli Yetişkin Bireylerde Sesli Yönlendirme, Braille Ve Dokunsal Modelli Eğitimlerin Ağız Sağlığı Ve Yaşam Kalitesine Etkisi DERYA YILDIRIM SÜLEYMAN DEMİREL Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ F. AĞIZ DİŞ VE ÇENE RADYOLOJİSİ ABD.

15. Zorlukları Fırsata Çevir Problemleri Çöz DİNÇER ÖLÇÜM KÜTAHYA BİLİM VE SANAT MERKEZİ

16. Özel Öğrenciler Doğanın Kucağında Bilim Yolunda İlerliyor DOĞAN SEYFETTİN ALDAĞ İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

17. Özel Gereksinimli Bireyler Ve Toplum Arasında Bir Köprü: Tiyatro EBRU ÜNAY TRABZON Ü.

18. Oyunla Öğreniyorum: Özel Gereksinimli Çocuklar Ve Anneleriyle Oyun Grubu Programı EMEL ERTÜRK MUSTUL GAZİANTEP Ü. EĞİTİM F.

19. En Özel Teknoloji – Engelsiz Steam Eğitimi ERDİNÇ OKULMUŞ FAHRETTİN KIRZIOĞLU BİLİM VE SANAT MERKEZİ

20. Dokunsal Evren: Görme Engelli Öğrencilere Yönelik Ders Materyali Tasarlama Eğitici Eğitimi ERKAN AKDEMİR ATAKUM BİLİM VE SANAT MERKEZİ

21. Yerel İstihdamda Ben De Varım ESRA ERBAŞ ÇANAKKALE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Özgül Öğrenme Güçlüğü Olan Çocuklarda, Ebeveynlerinde Ve

22. Öğretmenlerinde Hortikültürel Terapi Farkındalığının Geliştirilmesi Ve Etkisinin İncelenmesi EZGİNUR GÜNDOĞMUŞ HACETTEPE Ü. SAĞLIK BİLİMLERİ F. ERGOTERAPİ B.
Bedensel Engelli Çocuklarda Bağımsız Yaşamı Desteklemede Beden

23. Güvenliği Animasyon Film Programı İle Kendini Koruma Becerisinin Geliştirilmesi FATMA NEVİN ŞİŞMAN MARMARA Ü. SAĞLIK BİLİMLERİ F. HEMŞİRELİK B.

24. Stem İle Güçlükleri Aşıyoruz FAZIL KULA ANTALYA SERİK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

25. Özel Eğitimde Kapsayıcı 5d Uygulamaları: Sürdürülebilir Doğa FAZİLET MERVE KETENCİ TONA SAMSUN ATAKUM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

26. Özel Öğrenme Güçlüğü Yaşayan Öğrenciler Mühendislik Tasarım Ürünleri Hazırlıyor GAMZE YAYLA ESKİCİ SİVAS CUMHURİYET Ü.

27. Oyun Ve Fiziki Etkinlikler Dersinde Kaynaştırma Öğrencilerini Anlamak: Sanal Gerçeklik İle Bir Empati Ve Farkındalık Çalışması GİZEM KARAKAŞ SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER Ü. SPOR BİLİMLERİ F.

28. İş Yaşamına Hazırlık Ve Kapsayıcı Toplum Uygulamaları: İşitme Yetersizliği Olan Öğrencilerin Kariyer Planlama Becerilerinin Güçlendirilmesi GÜLCE KİRAZLI EGE Ü. SAĞLIK BİLİMLERİ F.

29. Kognitif Yetersizliğe Sahip Yaşlı Bireylerde Egzersiz Atölyesi, Beceri Odaklı Sanat Yaklaşımları Ve Farkındalık Çalışmaları GÜLFİDAN TOKGÖZ BALIKESİR Ü.

30. Hayatımın Dengesi: Yaşam Kalitesi Okulu HALİME HİLAL TAŞKIN ÇİNİKENT ÖZEL EĞİTİM ORTAOKULU

31. Dikkatinizden Kaçmasın-2 HANDAN HAZAR MERSİN MEZİTLİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

32. Dijital Güvenlik: Özel Gereksinimli Bireylerle Dijital Tehlikelere İlişkin Farkındalık Uygulamaları HATİCE OĞUZ ÖZGÜR ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER Ü. ULUBORLU SELAHATTİN KARASOY MESLEK Y.O.

33. Ses(Sizliğ)imi Duyan Var Mı? HATİCE ÜSTÜNER KONYAALTI BİLİM VE SANAT MERKEZİ-ANTALYA

34. Güçlü Anne Güçlü Özel Birey HAVVA KAÇAN KASTAMONU Ü.

35. İşitme Engelli Çocuklara Sportif Ve Yaşam Becerilerin Öğretiminde Dir (Development Individual Differences Relationship) Modeli İBRAHİM DALBUDAK UŞAK Ü. SPOR BİLİMLERİ F.

36. Okul Çaplı Olumlu Davranışsal Destek Sistemi Geliştirmede Okul-Aile- Üniversite İş Birliği KEMAL AFACAN ARTVİN ÇORUH Ü.

37. Engelsiz Bilim Okulu MEHTAP COŞGUN BAŞAR BURDUR MEHMET AKİF ERSOY Ü.

38. “Kimseyi Görmedin Sen, Bizden Daha Özel” MEMET TURAÇ KAHRAMANMARAŞ ELBİSTAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

39. Özel Gereksinimli Öğrenciler İçin Dil Gelişimi: Doğanın Sesi, Dilin Gücü MERAL DOĞRU SELÇUK Ü.

40. Sayfaların Ötesinde: Kapsayıcı Kitaplardan Kapsayıcı Topluma MUHAMMED AKİF KARAL SİNOP Ü. EĞİTİM F.

41. Farklılıktaki Uyum Sanatın Ritmi MUSTAFA YILMAZ İSTANBUL ARNAVUTKÖY İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

42. Doğal Terapi: Özel Gereksinimli Çocuklar İçin Doğa Tabanlı Eğitim Ve Etkinlikler NACİ UFUK YÜKSEKLİ SİİRT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

43. Sürdürülebilir Bahçe Temelli Tarım Ve Doğa Uygulamalarının, Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireyler Ve Bireylerin Ebeveynleri Üzerine Etkilerinin Değerlendirilmesi NACİYE SOMUNCU DEMİR BOLU ABANT İZZET BAYSAL Ü. EĞİTİM F. FEN BİLGİSİ EĞİTİMİ B.

44. Bilimin Işığında Aydınlansın Dünyam NECLA ERSOY BURHAN İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

45. Girişimcilikte Kadının Gücü: Engelleri Birlikte Aşalım, Fırsatları Birlikte Yakalayalım! NESLİHAN CANPOLAT ÇIĞ TOKAT GAZİOSMANPAŞA Ü.

46. Çocuklarda Angelman Sendromu: Sensiz As’la NURŞİN GÖKÇE ÖĞÜT MANİSA YUNUSEMRE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

47. Terapim Doğada Öğretmenim Yanımda ORHAN DEMİR ÖZKAN HALAÇ ÖZEL EĞİTİM MESLEK OKULU

48. Özel Çocuklarla Doğada Engelsiz Bilim-2 OSMAN KAYNAR SELÇUKLU BİLİM VE SANAT MERKEZİ – KONYA

49. Gören Gözüm Akran Çevrem RUKİYE GÖYMEN MEZİTLİ BİLİM VE SANAT MERKEZİ

50. Kekemeliği Olan Bireylerde Bilişsel Davranışçı Terapi Temelli Uygulamaların Sosyal Anksiyete Ve Kekemelik Şiddetine Etkisi SABRİ TOĞLUK SİİRT Ü.

51. Gülümse Daha Hijyenik Bir Hayata SEMA ÇİFÇİ MARDİN ARTUKLU Ü. SAĞLIK BİLİMLERİ F.
‘Hareketin Farkındayım?

52. Down Sendromlu Çocuklarda Fiziksel Aktivite Olarak Yoga Duruşları Uygulanmasının Fiziksel Performansa Etkisi SENEM GÜNER ANKARA Ü. SAĞLIK BİLİMLERİ F.

53. Okuldan Çalışma Yaşamına Geçişte Kariyer Temelli Desteklerin Sunulması SENİHA KURTOĞLU İHSAN OZANOĞLU ÖZEL EĞİTİM MESLEK OKULU

54. Adölesan Dönemdeki Özel Gereksinimli Bireylere Ve Ailelerine Yaz Tatiline Yönelik Aktif Yaşam Stratejileri: Hareket Et, Dene, Öğren, Eğlen SEVİM ACARÖZ ORDU Ü. SAĞLIK BİLİMLERİ F. FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON B.

55. Doğada Güçlük Yok SİBEL AÇIŞLI ÇELİK ARTVİN ÇORUH Ü. EĞİTİM F.

56. Engelleri Aşan Yetenekler; Bilim Ve Sanatta Benim Hikayem SÜMEYYE İREM YETER KÖRFEZ BİLİM VE SANAT MERKEZİ

57. Su Kadar Özel Öğrencilerin Su Okuryazarlığı ŞAHİKA YILDIZ ANTALYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

58. Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Öğrencilerin Sosyal Katılımının Akran Ağı Ile Desteklenmesi ŞENOL DEMİRTAŞ ARTVİN ÇORUH Ü. EĞİTİM F.

59. İşitme Kayıplı Çocukların Yürütücü İşlevlerinin Desteklenmesi TAMER GENÇ TOKAT GAZİOSMANPAŞA Ü. EĞİTİM F.

60. Akıllı Köprüler: Engelleri Aşan Yapay Zeka Destekli Bilim Ve Matematik Dünyası TAYFUN TUTAK FIRAT Ü. EĞİTİM F. MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ B.

61. Engelsiz Hortikültürel Terapi TESLİME KAĞAR HATAY PAYAS İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

62. “Engelsiz Gelecek İçin Stem Yolculuğu” TUĞÇE İNANAN ADANA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

63. “Toplumsal Katilim Ve Özsaygı: Tarımsal Eğitim Yoluyla Güçlenme” UMMUHAN AKKEYİK MALKOÇOĞLU ORTAOKULU

64. Ögep: Öğretmenler İçin Özel Öğrenme Güçlüğü Eğitimi Programı UMUT KANSOY İSTANBUL FUAT SEZGİN BİLİM VE SANAT MERKEZİ

65. Doğa Farkındalığına Yolculuk UTKU GÜNER TRAKYA Ü. FEN F. BİYOLOJİ B.

66. Kuramdan Uygulamaya: Özel Gereksinimli Çocuklar İçin Kapsayıcı Kütüphaneler YASEMİN ERGENEKON ANADOLU Ü. EĞİTİM F. ÖZEL EĞİTİM B.

67. “Dijital İz”imin Farkındayım YASEMİN KIVRAK MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI – BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

68. Bilimle Üretiyorum YASİN GÜNLÜ AKSARAY Ü. EĞİTİM F.

TÜBİTAK 4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı, özel gereksinimli bireylerin topluma katılımını kolaylaştırmayı, eğitim ve bağımsız yaşam becerilerini geliştirmeyi ve özel gereksinimli bireylere hizmet sunan kişilere yönelik bilimsel uygulamaların yaygınlaştırılmasını amaçlamaktadır.

Editör
Türkiye Eğitim Kampüsü - İlkokul ortaokul lise üniversite eğitim etkinlikleri duyuruları.