TÜBİTAK 4005 Geleceğin Sınıflarında STEAM Uygulamaları

TÜBİTAK 4005
TÜBİTAK 4005 Geleceğin Sınıflarında STEAM Uygulamaları

Sınıf Öğretmenlerinin STEAM uygulamalarını alternatif yaklaşımlar kullanarak sınıflarına yansıtabilecek becerilerini geliştirmek üzeri düzenleyeceğimiz TÜBİTAK 4005 “Geleceğin Sınıflarında STEAM Uygulamaları” başlıklı projemizin başvuruları başlamıştır.

Sınıf öğretmenlerinin bu farklı yaklaşımları kullanabilme becerileri geliştirilerek; eğitim programlarına uygun, kendi öğrenci profili ve bulunduğu bölgenin sosyo-ekonomik koşullarına uygun STEAM etkinlikleri yapabilecek düzeye erişecektir.

TÜBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamalarını Destekleme programı kapsamında gerçekleştirilecek olan bu projenin temel amacı Türkiye’nin farklı illerinde görev yapan sınıf öğretmenlerinin STEAM uygulamalarını alternatif öğrenme-öğretme yaklaşımlarıyla farklı disiplinleri bütünleştirerek aynı zamanda doğa ve çevre bilinciyle sınıflarına yansıtabilecek bilgi ve becerilerini geliştirmektir.

Hedef Kitle
STEAM eğitiminin doğası gereği disiplinler arası olması ve Sınıf Öğretmenlerinin farklı disiplinlere aşina olması hedef kitlemizi belirlememizdeki etkenlerdir.

Bugünün bilim insanları, mühendisleri, doktorları, öğretmenleri, öğrenme temellerinin önemli bir kısmını şüphesiz ki ilkokulda atmıştır. İlkokul düzeyinde ön öğrenmelerin kazandırılmasında önemli etkisi olan 24 sınıf öğretmeni projemizin hedef kitlesini oluşturmaktadır.

TÜBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları kapsamında desteklenen bu projede; sınıf öğretmenlerinin STEAM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik) uygulamalarını alternatif öğrenme-öğretme yaklaşımlarıyla farklı disiplinleri bütünleştirerek aynı zamanda doğa ve çevre bilinciyle sınıflarına yansıtabilecek bilgi ve becerilerini geliştirmek amaçlanmaktadır. Farklı öğrenme- öğretme yaklaşımlarıyla STEAM uygulamaları; bu alanlarda uzman ve bu konularda çalışmalar yapmış olan akademisyenlerin atölye ve saha çalışmalarıyla gerçekleştirilecektir.

Proje 21-27 Ağustos 2022 tarihleri arasında Diyarbakır Öğretmenevi’nde gerçekleştirilecektir.

Projeye katılımcı olarak davet edilecek sınıf öğretmenlerinin yeme-içme ve konaklama giderleri proje bütçesinden karşılanacaktır. Diyarbakır iline geliş ve dönüş ücretleri (yol ücreti) katılımcı sınıf öğretmeni tarafından karşılanacaktır ( Proje bütçesi ile ödenmemektedir).

Proje Yürütücüsü
Fikriye Yaman
Dr. Eğitim Bilimleri
Matematik Öğretmeni

Detay ve Başvuru: