Tübitak 4004 “Burası Burdur Doğada Dur 2” Projesi

TÜBİTAK eğitim
TÜBİTAK 4004

TÜBİTAK 4004 Burası Burdur Doğada Dur 2 Projesi

Burdur’un kendine özgü fiziki şartlarından, bitki örtüsünden ve ikliminden kaynaklanan birçok doğal güzellikleri bulunmaktadır. Günümüzde, eşsiz bir doğal güzelliğe sahip olan Burdur’un bu tabiat alanları çeşitli nedenlerden dolayı bozulmakta ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktadır. Bu doğal yıkım, çöküş ve tahribatla ilgili halkı bilinçlendirmek, etkin bir farkındalık yaratmak, küçüklere doğa sevgisini aşılamak, büyüklere doğanın önemini vurgulamak, öğrenci ve öğretmenlerin iş birliği içinde doğal yaşama katkı vermesini sağlamak ve Burdur’daki doğanın bu kötü gidişine “DUR” demek için “BURASI BURDUR, DOĞADA DUR 2” projesi gerçekleştirilecektir.

İlki 2017 yılında gerçekleştirilen projenin ikincisi yapılacaktır. Proje kadrosu alanında uzman ve deneyimli olan 1 yürütücü, 5 uzman, 23 eğitmen ve 8 rehberden oluşmaktadır. Projede katılımcıların doğaya karşı ilgi ve merak duygularını arttırmak, yaşam becerilerini ve araştırma-sorgulama becerilerini geliştirmek ve çevre okuryazarlığı edinimlerinin doğayla etkileşim kurarak olumlu yönde geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Böylece doğaya karşı duyarlı, bilinçli ve farkındalığı olan bireylerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Bu proje TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı 119B869 proje no ile 2019/1 Çağrı Dönemi kapsamında desteklenmektedir. Proje ev sahipliğini Burdur Alpaslan Alican Bilim ve Sanat Merkezi yapmaktadır.

Proje 21-27 Ağustos 2020 tarihleri arasında 2019-2020 eğitim öğretim yılı sonunda Burdur il genelinde 6., 7. ve 8. sınıfa geçen, devlet okulunda öğrenim gören 30 ortaokul öğrencisi ve Burdur il geneli devlet okullarında görev yapan sınıf ve fen bilimleri öğretmenlerinden 6 kişi olmak üzere toplam 36 katılımcı ile gerçekleştirilecektir.

Projede daha önce TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı destekli bir projeye katılmamış olmak tercih sebebi olmakla birlikte doğa eğitimine katılma konusunda sağlık engeli bulunduğu öngörülen katılımcılar kapsam dışında tutulacaktır. Başvuru yapan öğrencilerin sınıf geçme başarısı da göz önünde bulundurulacak olup, mülteci, sığınmacı, göçmen, öksüz/yetim, sosyal yardım alan vb. öğrencilerin projede yer almasına öncelik verilecektir.

Projenin eğitimleri 21-27 Ağustos 2020 tarihlerinde Burdur ilinde düzenlenecektir. Burdur il genelinde başvuru koşullarını taşıyan tüm öğrenci ve öğretmenler 24 Temmuz 2020 tarihine kadar http://dogadadur.com adresinden proje ile ilgili bilgi alabilecek ve belirtilen adreste yer alan başvuru formlarını doldurarak başvuru yapabilecektir.

Katılımcıların konaklama, yemek-iaşe ücreti proje kapsamında TÜBİTAK tarafından karşılanacaktır.

 

Ayrıca proje sürecinde covid-19 a yönelik her türlü gerekli önlem alınacaktır ve tüm süreç boyunca projede deneyimli sağlık personeli yer alacaktır.

 

Projede 7 gün boyunca alanında uzman akademisyenler ve öğretmenler tarafından deneysel uygulamalar, gözlem, hesaplamalı bilim uygulamaları, saha çalışmaları, işbirlikli grup etkinlikleri, arttırılmış gerçeklik uygulamaları, e-öğrenme uygulamaları, eğitsel oyunlar ve sanatsal faaliyetler, mobil ve oyun tabanlı uygulamalar, spor etkinlikleri gibi çeşitli yöntemlerin yanı sıra nanoteknoloji, mikrobiyoloji, hidrobiyoloji, endüstriyel tasarım gibi alanlara dayalı etkinliklere de yer verilen 35 ana etkinlik tasarlanmıştır. Bu etkinlikler çeşitli kurum/kuruluşların destekleriyle disiplinlerarası etkileşime dayalı olarak gerçekleştirilecektir.

Proje son başvuru tarihi: 24 Temmuz 2020

Etkinlik tarihleri: 21-27 Ağustos 2020

 

Proje başvurusu için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

Öğrenci başvurusu için: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdns1iw2f2ZIKp1QsH2Hm7eTC32Iw0GkLl9di-iQB-m8K98lA/viewform

Öğretmen başvurusu için:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfKfOoYFSsI_EcysnzIUpBKDP4z_oj1FrWnkGLG3QOdg2R7GQ/viewform

 

Proje web adresi:

 

BAŞVURU KOŞULLARINI SAĞLAYAN TÜM ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİMİZİN BAŞVURUSUNU BEKLİYORUZ.

 

Proje Ekibi:

Proje yürütücüsü:
Ayşe Şimşek (İlköğretim Matematik Öğretmeni)
Proje uzmanları:
Prof.Dr. Dilek Erduran Avcı (MAKÜ Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi)
Doç.Dr.Hasan Genç (MAKÜ Fen Bilgisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi)
Melek Çakıcı (Fen Bilimleri öğretmeni)
Tuğba Tetik (Sınıf öğretmeni)
Yasemin Çayır (Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni)

Her türlü soru ve görüşleriniz için;

Proje web sitesi:

Twitter: https://twitter.com/dogadadur

Facebook: https://www.facebook.com/dogadadur

İnstagram: https://www.instagram.com/dogadadur

Editör
Türkiye Eğitim Kampüsü - İlkokul ortaokul lise üniversite eğitim etkinlikleri duyuruları.