TÜBİTAK 2237-A Fen Öğretiminde Yazılım ve Tasarım Atölyesi

Değerli Fen Bilimleri Öğretmenleri
“Fen Öğretiminde Yazılım ve Tasarım Atölyesi” başlıklı projemiz TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında desteklenmeye değer bulunmuştur.

Proje 27 Haziran – 01 Temmuz 2022 tarihleri arasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi merkez kampüsü, Eğitim Fakültesinde yüzyüze gerçekleştirilecektir.

Projeye katılım başvuruları başlamış olup, sonuçlar 01 Nisan 2022 tarihinden itibaren web sayfasından açıklanacaktır.

Projenin genel amacı, tasarım ve beceri atölyelerinden biri olan “Yazılım ve Tasarım Atölyesi”nde robotik ve kodlama, yazılım, üç boyutlu tasarım ve grafik tasarımı ile ilgili fen içerikli etkinlikler gerçekleştirmek, uygulama örneklerini tanıtmak, fen öğretimi ile ilişkilendirmelerini, farkındalık kazanmalarını, atölye uygulamaları yaparak katılımcıların deneyim sahibi olmalarını, ders planları hazırlayarak zaman planlaması ve etkili sınıf yönetimi yapabilmelerini, fen eğitiminde ilgili teknoloji/dijital uygulamalarda çalışmalar yapan uzman kişi/eğitimcilere ulaşmalarını sağlamaktır.

Etkinliğin hedef kitlesini; Türkiye’de fen bilimleri eğitiminde lisansüstü öğrenim gören Fen Bilgisi öğretmenleri oluşturacaktır..

Etkinliğin hedef kitlesini; Türkiye’de fen bilimleri eğitiminde lisansüstü öğrenim gören Fen Bilimleri öğretmenleri oluşturacaktır. Etkinliğin yaygın etkisini arttırabilmek amacıyla ülke genelindeki farklı illerde görev yapan eğitimde teknoloji ve dijital uygulamaların kullanımına ilgi duyan lisansüstü öğrenim gören 20 fen bilimleri öğretmenleri hedef kitleye dâhil edilecektir. Katılımcıların seçiminde eşit sayıda cinsiyet olmasına ve her ilden en fazla iki öğretmenin katılmasına dikkat edilecektir. Etkinliğe asil olarak belirlenen öğretmenlerin projeye katılamama durumları göz önünde bulundurularak lisansüstü öğrenim gören 8 fen bilimleri öğretmeninden oluşan yedek listeler oluşturulacaktır. Yeterli başvuru olmaması durumunda fen bilimleri eğitiminde lisansüstü eğitim görmekte olan öğrenciler veya lisansüstü eğitim almış fen bilimleri öğretmenleri katılımcı olarak kabul edilebilecektir. Bu süreçte katılımcı öğretmenlerin başvuruları proje web sayfası (http://www.fenyta2237.mu.edu.tr) üzerinden başvuru formu aracılığıyla alınacaktır.

Proje kapsamında yapılacak olan çalışmalar ve uygulamalar Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi merkez kampüsünde yer alan Eğitim Fakültesi “Tasarım ve Beceri Atölyesinde” gerçekleştirilecektir.

Eğitime katılacaklar Muğla Petek Hotel’de konaklayacaklardır.

Proje katılımcılarına, öğle yemekleri üniversitenin merkez kampüsünde bulunan Sıtkı Koçman Öğrenci Sarayı’nda verilecektir.

Proje Yürütücüsü
Doç. Dr. Gökhan GÜVEN
Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü

Eğitim Detayları ve Başvuru : http://fenyta2237.mu.edu.tr/tr

Fen Öğretiminde Yazılım ve Tasarım Atölyesi Proje Başvuru Formu