
TRANSFORMATION IN EDUCATION (EĞİTİMDE DÖNÜŞÜM ) PROJEMİZDE DOĞA TEMELLİ ÇÖZÜMLER KEŞFEDİYORUZ
Kadirli Şehit Mehmet Acar İmam Hatip Ortaokulu Matematik öğretmeni Nurcan Büyükbayram ve İngilizce Öğretmeni Hanım Dal ile Stem çalışmalarını farklı dijital çalışmalarla destekleyecek”TRANSFORMATION IN EDUCATION”proje çalışmalarını başlatarak; Sürdürülebilir kalkınma hedeflerini derslerine enteğre yaparak önce öğrencileri bilinçlendirmeyi hedeflemişlerdir.Sürdürülebilir kalkınma hedefleri ;gelecek nesillerin kendi ihtiyaçlarını karşılama yeteneklerinden ödün vermeden mevcut nesillerin ihtiyaçlarını karşılayan kalkınma” olarak tanımlanmaktadır.O halde, niteliksel büyüme, adalet ve hakkaniyet ve en önemlisi toplum, ekonomi ve çevre arasındaki karşılıklı ilişkiyi içerir. Bunlar, sürdürülebilir kalkınmanın üç temel direğidir.
Projemizin çalışmalarını planlarken ,BM Sürdürülebilir Kalkınma için 2030 Gündemi göz önünde bulundurduk.Bu hedefler, iklim değişikliği, yoksulluk, ekonomik eşitsizlik gibi küresel zorlukları ele alırken aynı zamanda barış ve adaleti desteklemeyi amaçlamaktadır.
Projemizde yer alan öğrencilerimiz aktif, sorumlu ve katılımcı bireyler ilkesiyle çalışmalar tasarlayarak önce ailelerinde ,okulda ve yaşadıkları çevreye olumlu etki sağlamaktadırlar.
Zihinsel aritmetik ve denklem çözme yetenekleri, mühendislerin sahip olması gereken önemli becerilerdir, ancak problem çözmeye yönelik yaratıcı yaklaşımlar gerçekten bir fark yaratır. Madeleine Burry, “özellikle sanatta her zaman doğru bir yanıt olmadığı için, sanat çocuklara ilginç hatalar yapma ve kendilerine meydan okuma yeri verir” diyor. Sınav başarısına da katkı sağlayan bu eğitim yaklaşımı, aynı zamanda öğrencileri sorgulamaya, üretmeye yöneltir. Öğrenciler bilmedikleri sorulara bile yorumlama yöntemiyle yanıt bulabilirler. Ayrıca projemizin adından da anlaşılacağı gibi dijital kaynakları ve web 2 araçlarını öğrencilerimizle buluşturarak , Sracht ve Code org etkinlikleri ile hem eğlenmeleri hem de öğrenmelerini amaçladık.