THY Bursa Bilim Şenliği 2016 Gönüllülerini Arıyor

Türk Hava Yolları’nın kattığı güç ile Türkiye’nin en büyük bilim şenliğinde görev almak için bize bir kaç dakikanı ayırır mısın? Tüm Türkiye’den başvuru da bulunabilir ve sizde enerjinizi bilim adına kullanabilirsiniz.

Gönüllülük Nedir?

Gönüllülük, bir bireyin maddi karşılık ve başka bir çıkar beklentisi içinde olmadan; ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireyler için; toplumun yararına olduğu düşünülen bir hedefe ulaşmak için; kendi isteği ile veya ihtiyaç doğrultusunda, toplumsal girişim bünyesinde yer alarak ya da bir sivil toplum örgütünde sürdürdüğü faaliyetler olarak tanımlanabilir.
Gönüllülük bireylere bilgi, deneyim, enerji, hoşgörü, paylaşımcılık, profesyonel yaklaşım, sorumluluk üstlenme gibi nitelikler kazandırır. Gönüllülükte bireyler bir kazanç beklentisinde bulunmamalarına rağmen, en büyük kazanımları edindikleri yetkinliklerdir.

Gönüllülük bireye neler kazandırır?
Haz ve manevî zenginleşme: Gönüllü, gerçekleştirdiği faaliyet sonunda edindiği yaşam deneyiminin yanı sıra, haz ve manevi zenginlik elde eder.
Özgüven gelişimi: Bireyin kendini gerçekleştirme ihtiyacı ile başladığı ve kendini yararlı hissettiği bir ortamla, özgüvenin artması arasında, paralellik olacaktır. Özellikle, henüz öğrenci olan, meslek yaşamına atılmamış ya da profesyonel yaşamdan uzak, toplumsal bir projede deneyimi olmayan vb. bireyler için, bir kurum bünyesinde diğer gönüllü ve profesyonel ekiple birlikte çalışmak, bireyin başka toplumsal projelerde kendine güveninin artmasını sağlayacaktır.
Ekip çalışması becerilerinde artış: Daha evvel bir iş tecrübesi olsun ya da olmasın, gönüllülük çalışmaları sonunda iş bölümü yapma, işbirliği içinde başarı sağlama gibi becerilerinin gelişimi izlenebilecektir. Ekip içinde daha geniş sorumluluklar üstlenen bireyler ise, bu süreçte liderlik niteliklerini geliştirebilecektir.
Toplumsal konum, yeni bir çevre ve arkadaşlıklar: Bireylerin gönüllülük çalışmaları ile edindikleri yeni çevre hiç şüphesiz sosyal yaşamlarının da gelişimine olumlu katkıda bulunmaktadır. Bu gelişim gönüllülerin toplumsal rollerinin değişmesine, gelişmesine yardım eder. Gönüllülük çalışmaları ile edinilen yeni dostluklar, iş, okul ve aile yaşamının yanı sıra yepyeni bir sosyal çevre oluşturacaktır.

Gönüllü Profili
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ne gönüllü olmak adına başvuruda bulunan gönüllü adayında aranan genel kriterler;
• 18 – 30 Yaş Üniversite Öğrencisi
• Bilime Meraklı
• Araştırmayı seven
• İletişim becerisi kuvvetli
• Takım çalışmasına yatkın

Beklentilerimiz
Bursa Bilim Şenliği’nde gönüllü olmak üzere başvuruda bulunan gönüllü adayından beklentilerimiz;
• Verilen görevleri istekle ve başarılı bir şekilde gerçekleştirmek
• Belirlenen BTM Bilim Şenliği Gönüllü Kurallarına uyması
• Bilim Etkinlikleri Akademisi Süresince (4 – 5 Mayıs 2016) ve Bilim Şenliği süresince (6 – 7 – 8 Mayıs 2016) etkinliklerde eğitim ve görev alması
• Bilim Şenliği süresince görev aldığı ekibin sorumlusu ile uyumlu çalışmak
Not: Bilim Etkinlikleri Akademisi, Bursa Bilim Şenliği’nde görev alacak tüm organizasyon ekibine verilecek olan eğitim sürecidir.

Sunacaklarımız
Bursa Bilim Şenliği’nde gönüllü olmak üzere başvuran gönüllü adayına sunacaklarımız;
• Ücretsiz otopark
• Öğlen Yemeği ve akşam yemeği
• Bilim Etkinlikleri Akademisi katılım sertifikası
• Bilim Şenliği Başarı Sertifikası
• T-shirt ve Yaka Kartı

Kurallarımız
• Belirtilen gün ve saatlerde gelmeye özen göstermek
• T-Shirt ve Yaka Kartını görev yapılan sürede yanınızda bulundurmak
• Temsil ettiği kurumun saygınlığına yakışır davranışlar sergilemek
• Mevsimsel koşullara bağlı olarak kılık kıyafet noktasında dikkatli davranmak. ( Şort, terlik, sandalet, vb. )
• Vücudunda dövme ve piercing var ise görev aldığı süre zarfında bu bölgelerini kapatması

Görev Alanları
• Proje Yarışması : Proje yarışması içerisinde sergilenecek 50 proje finalistinin etkinlik süresince doğacak sorun ve ihtiyaçlarını çözmek ve ilgili kişiye iletmek ve projeleri değerlendirecek akademisyen, yöneticiler vb alanında lider kişilere değerlendirmeleri süresince rehberlik etmek
• Atölye Çadırları : Etkinlik süresince ulusal ve uluslararası firmaların (Türk Hava Yolları, IBM, Lego, Türk Telekom vb.) atölye etkinliklerinde görev alarak ziyaretçilerin uygulamaları gerçekleştirmelerine yardım etmek. Bu atölye çalışmaları içerisinde İngilizce bilen gönüllülerimiz Uluslararası Atölye Çadırlarında görev alabilecektir.
• Organizasyon : Etkinlik süresince şehir dışı katılımcılarının konaklama ve ulaşım organizasyonunda koordinasyon ekibine yardımcı olmak, bunun yanı sıra şenlik anında kurulan Danışma Noktası’ında ziyaretçilerin sorularını yanıtlamak ve doğru yönlendirmek.

Not** Tüm görevler ile ilgili seçilen Gönüllülere şenlikten iki gün önce gerçekleştirilecek olan Bilim Etkinlikleri Akademisi’nde etkinlik sorumluları tarafından eğitim verilecek ve tüm eğitimlerle ilgili simülasyonlar gerçekleştirilecektir.

Bursa dışından katılacak gönüllülerimizin ulaşım masrafları da organizasyon tarafından karşılanacaktır. Tüm gönüllülerimizin de yemek ve konaklama giderleri organizasyon tarafından karşılanacaktır.

Tüm bunları ve fazlasını sizlere detaylı şekilde anlatmak ve sorularınızı yanıtlamak için 10 Mart 2016 Perşembe günü saat 14.00’da Uludağ Üniversitesi Mediko Kırmızı Salon’da ve 16 Mart 2016 Salı günü saat 14.00’da Bursa Teknik Üniversitesi Yıldırım Yerleşkesi Konferans Salon’unda sizlerle olacağız.

Toplam 102.000 TL ödüllü Türk Hava Yolları Bursa Bilim Şenliği Proje Yarışması ile ilgili de detaylı bilgileri sizlere aktaracağız.

Başvuru Formu Tıklayınız

Editör
Türkiye Eğitim Kampüsü - İlkokul ortaokul lise üniversite eğitim etkinlikleri duyuruları.