TEDxIstanbul Yepyeni Etkinlik 1 Nisan’da Başlıyor!
29 Ekim 2016’da düzenlenen “Kolektif Bilinç” temalı etkinliğiyle binlerce izleyiciyi ağırlayan TEDxIstanbul, ilkbaharda yine teknoloji, bilim, sanat, iş dünyasından, gazetecilerden, yazarlardan ve fikir önderlerinden oluşan konuşmacılarıyla TED tutkunlarının karşısında olacak.
2017’nin yepyeni TEDxIstanbul etkinliği büyük bir hazırlık ve heyecanla yaklaşıyor.
“2015 yılından beri Türkiye’nin en büyük katılımlı TEDx organizasyonu olmamıza vesile olan, videolarımızın milyondan fazla izlenmesini sağlayan tüm katılımcılarımıza, gönüllülerimize, konuşmacılarımıza ve destekçilerimize sonsuz teşekkür ederiz.”
İddialı konuşmacılar “Hayal Et / Dream” teması etrafında sizi 1 Nisan’da tekrar bir araya gelmeye çağırıyor! Konuşmacılarla birebir sohbet etme imkanı bulacağınız konferans 2 seanstan oluşacak ve birbirinden iddialı konuşmacılarıyla yine zihinleri açıp ilham verecek.
Dünya çapında şimdiye kadar 4 milyarın üzerinde izlenme rakamına ulaşan TED konferanslarının lisansıyla İstanbul’da gerçekleşen TEDxIstanbul bu sene Zorlu PSM’de konuklarını ağırlayacak. TEDxIstanbul’da bugüne kadar Emin Çapa, Türkan Şoray, Ece Temelkuran, Selçuk Şirin, Ahmet Naç, Karsu, Sevil Atasoy, Tim Leberecht, Mehmet Aksel, Saffet Emre Tonguç, Metin Hara, Kaan Kayabalı, Nil Karaibrahimgil, Talat Kırış, Sertab Erener, Markus Lehto ve Dave Troy gibi isimler konuşmacı olarak yer aldı.
İLK 5 HAYALCİYİ AÇIKLIYORUZ
– Aslı Şafak, Gazeteci ve Televizyoncu
– Doğan Kuban, Mimar- Gamze Tutan, Eğitim Gönüllüsü
– Harun Tekin, Müzisyen
– Mehmet Turgut, Fotoğrafçı
– Nevşin Mengü, CNN Türk Anchor
– Refika Birgül, Şef
Hayallerimiz Neden Bu Kadar Önemli
Hepimizin irili ufaklı, gerçekleşmesi olağan ya da zor hayalleri olduğuna inanırız. Ayrı bir dünyaya giriş bileti sağlayan hayallerimiz başarabileceklerimizin de hudutlarını belirler bir yandan. En eski buluşlar ve en yeni teknolojiler de ihtiyaçlarımızdan değil hayallerimizden çıkma. Ne de olsa Einstein’in dediği gibi “Hayal kurmak bilgiden önemli.”
“Başımıza icat çıkarma!” geniyle bu topraklarda yetişen bizler için ise durum tamamen farklı. Türkiye’de yapılan bir araştırma açıkça ortaya koyuyor ki çocuklarımızın bile sadece yarısı hayal kuruyor. Çocukluğunda bile yeterince hayal kurmayan bizler, yetişkinliğe adım attığımızda hayal kurmayı hepten bırakıyoruz. Nüfusumuz gençleşirken hayallerimiz yaşlanıyor. 25 yaşına geldiğimizde başımızı sokacak bir ev ve bize para kazandıracak bir meslek sahibi olmak en kolektif “hayalimiz” oluyor.
Başarabileceğimiz işlerin büyüklüğünü imkan, zeka, para, eğitim ya da çevre unsurlarının belirlediğine inanmak istiyoruz. Ancak unutmayalım ki bugünümüz nasıl olursa olsun istediğimiz gelecek hayallerimizden yapılma. Hayal etmeyi tekrar öğrenmek, korkmadan hayal etmek, çocuklarımıza kendi hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir gelecek bırakmak zorundayız.
Birlikte büyük hayaller kurmak dileğiyle.
Biletler Biletix’de: http://www.biletix.com/etkinlik/UA101/TURKIYE/tr